• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Amaretti koekjes recept

Amaretti koekjes, je zult ze misschien wel kennen of ooit hebben gegeten. Deze koekjes zijn afkomstig uit Italië. Het lekkere aan deze koekjes is dat ze aan de buitenkant knapperig zijn en aan de binnenkant lekker smeuïg. Ze zijn perfect voor bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 1 uur bereidingstijd 30 personen

Amaretti koekjes, je zult ze misschien wel kennen of ooit hebben gegeten. Deze koekjes zijn afkomstig uit Italië. Het lekkere aan deze koekjes is dat ze aan de buitenkant knapperig zijn en aan de binnenkant lekker smeuïg. Ze zijn perfect voor bij een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze koekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 theelepel amandelextract;
  • Een snufje zout;
  • 100 gram poedersuiker;
  • 180 gram suiker;
  • 200 gram amandelmeel;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 3 eiwitten. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Amandel extract 60ml
€ 6,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Amandelmeel 250gr
€ 7,39
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe het zout en de eiwitten in een vetvrije kom.
  4. Klop de eiwitten stijf.
  5. Spatel de suiker, het amandelmeel en de amandelextract erdoorheen.
  6. Meng alles tot een stevige pasta.
    Let op! De luchtigheid van de eiwitten verdwijnt, maar dat hoort.
  7. Verdeel de pasta door de helft.
  8. Rol elke helft in poedersuiker tot een 'worst'.
  9. Snijd beide 'worsten' in 16 stukjes.
  10. Maak van de stukjes bolletjes en rol ze door de poedersuiker heen.
  11. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze wat plat.
  12. Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar.
  13. Haal de amaretti koekjes gelijk na het bakken van de bakplaat af.
    Tip! Door dit te doen, voorkom je dat de koekjes aan de onderkant donker worden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Nog eenvoudiger amaretti koekjes maken!

Ben jij gek amaretti koekjes maar heb je niet zo veel tijd om bovenstaand recept te volgen? Maak dan eens deze koekjes met het koekjesdeeg van Slice 'n Bake. Deze rollen zijn zeer makkelijk in gebruik. Je hoeft ze namelijk alleen maar in plakken te snijden, door (poeder)suiker te rollen en even af te bakken. Shop de Slice 'n Bake Amaretti koekjesdeeg hier! 

Hoe kun je amaretti koekjes het beste bewaren?

Met dit recept heb je circa 30 koekjes kunnen maken. Dat is natuurlijk een hele hoop en de kans is dan ook groot dat ze niet in één keer opgaan. Daarom is het handig om te weten hoe je de amaretti koekjes het beste kunt bewaren. Als je de koekjes in een afgesloten pot stopt, blijven ze ongeveer een week lekker.

Bekijk ook eens onze andere koekjes recepten!

Het kan natuurlijk best zo zijn dat je niet dol bent op deze koekjes of dat je een keer andere koekjes wilt bakken. Gelukkig hebben wij op onze blog een heleboel andere koekjes recepten staan. Van heerlijke gevulde koeken tot aan red velvet cookies; wij hebben het allemaal. Bekijk onze andere koekjes recepten hier! 

Deel jouw amaretti koekjes met ons!

Ga jij met ons recept zelf amaretti koekjes maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany