• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tiramisu recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 13

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 13

per pagina
Pagina

Het maken van het biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). 
  2. Doe de Chocolade Biscuit-mix, eieren en het water in een ruime kom.
  3. Mix dit in 10 minuten op een middelhoge snelheid door elkaar heen.
  4. Bekleed de springvorm van 16 cm met bakpapier en spuit wat bakspray aan de binnenkant van de ring.
  5. Bak de biscuit in 40 minuten gaar.
    Tip! De taart is hoger en heeft daardoor een langere baktijd nodig.
    Tip! Steek een satéprikker in de biscuit om te kijken of deze gaar is. Komt de prikker er droog uit? Dan is het kapsel gaar.
  6. Laat de taart goed afkoelen.
  7. Snijd de afgekoelde taart met een taartzaag in 2 plakken.

Het maken van de vulling:

  1. Kook 200 milliliter water.
  2. Mix de eetlepels oploskoffie door het water heen.
  3. Laat de koffie even afkoelen.
  4. Laat de gelatine weken in een kommetje met water.
  5. Mix in 5 minuten de mascarpone, slagroom en gecondenseerde melk goed door elkaar heen.
  6. Neem van de 200 milliliter koffie, 50 milliliter en voeg hier de gelatine blaadjes aan toe.
  7. Verwarm dit samen kort tot de gelatine compleet is gesmolten.
  8. Roer de koffie met gelatine goed door de mascarpone heen.

Het maken van de tiramisu taart:

  1. Bekleed de grotere bakvorm met bakpapier en de zijkanten met acetaatfolie.
  2. Leg een plak biscuit op de bodem.
  3. Besmeer deze met de mascarpone.
  4. Dompel de lange vingers in de overige koffie.
  5. Leg de lange vingers op de mascarpone.
  6. Smeer weer in met een goede laag mascarpone.
  7. Dompel nog een keer de lange vingers in de koffie.
  8. Stapel weer de koekjes op de mascarpone.
  9. Doe hier nogmaals mascarpone op.
  10. Leg de tweede plak biscuit op de mascarpone.
  11. Smeer de biscuit in met de mascarpone.
    Tip! Smeer het strak in, zodat er geen open randjes te zien zijn in de folie.
  12. Laat de taart minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
    Tip! Je kunt de taart het beste een nachtje in de koelkast laten opstijven.
  13. Doe de overige mascarpone in een spuitzak met de gekartelde spuitmond.
  14. Laat de spuitzak met mascarpone een aantal uren rusten.
  15. Verwijder voorzichtig de acetaatfolie.
  16. Spuit toefjes op de taart.
  17. Zeef de cacaopoeder boven de taart.

Handige informatie

Tiramisu maken

Tiramisu, wie kent het nou niet? Dit nagerecht komt oorspronkelijk uit Italië, maar is ook in Nederland niet meer van menig dessertkaart weg te denken. Uiteraard kun je de klassieke tiramisu maken, maar door de jaren heen zijn er ook verschillende varianten op dit populaire toetje gekomen. Op deze pagina hebben wij de lekkerste tiramisu recepten verzameld, waarmee je gewoon thuis een heerlijk dessert kunt maken. Uiteraard vind je op deze pagina het klassieke tiramisu recept, maar ook verschillende varianten daarop. Bekijk de recepten op deze pagina dus snel, kies jouw favoriete recept uit, bestel alle benodigdheden op Baktotaal.nl en ga lekker aan de slag! 

Waar komt tiramisu vandaan? 

Tiramisu (in het Italiaans geschreven als tiramisù) is een echte klassieker in de Italiaanse keuken. In Italie zou het toetje, zoals we hem nu kennen, in de jaren '60 van de vorige eeuw zijn intrede hebben gedaan. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij en werd oorspronkelijk ook vaak gegeven aan zieke mensen die aan het herstellen waren, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen. 

Wat is tiramisu? 

Het typerende aan dit dessert is dat het uit verschillende laagjes bestaat. De onderste laag bestaat uit lange vingers, die vaak zijn gedoopt in sterk afgekoelde koffie en met alcoholische drank worden besprenkeld. Als drank wordt van origine marsalawijn gebruikt. 

De laag op de koekjes bestaat uit een mengsel van mascarpone en eigeel geklopt met suiker en geklopt eiwit. De lagen kunnen worden afwisselend van elkaar worden gestapeld, zodat het toetje hoger wordt. Je kunt het dessert dus zo hoog maken als dat je zelf wilt. Je sluit af met het mascarpone-mengsel en dat laatste laagje bedek je met gezeefde cacaopoeder. 

Wat is het beste tiramisu recept? 

Het is lastig om te zeggen wat het beste tiramisu recept is, want smaken verschillen. Iedereen vindt dus weer een andere variant op dit toetje lekker. Toch vermoeden wij dat veel mensen, en dan vooral Italianen, het klassieke recept het beste tiramisu recept vinden. Om erachter te komen wat jijzelf het beste tiramisu recept vindt, raden we aan om de verschillende recepten op deze pagina uit te proberen. Geef eventueel een eigen draai aan een recept, waardoor je zeker weet dat het bij jou en/of je gasten in de smaak gaat vallen. Een kleine tip van ons: dit toetje smaakt vaak nog lekkerdere met een kopje espresso erbij. Dat wordt genieten! 

Bekijk onze recepten om zelf de lekkerste tiramisu te maken! 

Wil je zeker weten dat je zelf de lekkerste tiramisu gaat maken? Bekijk dan de tiramisu recepten die wij op deze pagina hebben verzameld. Al deze recepten bevatten duidelijke instructies, waardoor het erg gemakkelijk wordt om met deze recepten zelf tiramisu te maken. Kies jouw favoriete recept uit en ga lekker aan de slag. Kies je bijvoorbeeld voor het klassieke tiramisu recept? Of lijkt het je leuk om eens wat anders uit te proberen en bijvoorbeeld met vers fruit een zomerse tiramisu te maken? Bekijk de tiramisu recepten op deze pagina maar eens en laat je verrassen door de vele mogelijkheden! 

.

Flag of Germany