• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Slagroomtaart recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
  1. Breng 60 milliliter water met de suiker in een pannetje aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur, zodra de suiker is opgelost.
  3. Meng de koffiepoeder erdoorheen.
  4. Laat het mengsel volledig afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  6. Meng de Biscuit-mix, 180 gram ei en 25 milliliter water in 8 minuten op hoge snelheid door elkaar heen.
  7. Klop de biscuit daarna nog 2 minuten op lage snelheid.
  8. Spray de taartpan in met de bakspray.
  9. Doe het beslag erin en bak de biscuit in circa 35 minuten gaar.
  10. Stort de biscuit op de kop op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
  11. Klop de slagroom met de vanillesuiker en de Klop-Fix stijf.
  12. Voeg 2 eetlepels van de mokka smaakbrenger aan de slagroom toe.
  13. Klop het geheel nog even door elkaar heen.
  14. Snijd de biscuit in 3 gelijke delen.
  15. Verdeel op de onderste laag en middelste laag een beetje koffiesiroop.
    Tip! De biscuit hoeft niet volledig bedekt te zijn.
  16. Breng met een paletmes een laag mokkaslagroom aan.
  17. Stapel de 3 lagen biscuit op elkaar en leg de gestapelde taart op een taartkarton.
  18. Smeer rondom de biscuit in met een laagje mokkaslagroom.
  19. Pak een diep bord en doe de nougatine hierin.
  20. Pak de taart en druk steeds een beetje nougatine rondom de taart.
  21. Strooi bovenop ook een beetje nougatine.
  22. Doe de rest van de mokkaslagroom in een spuitzak met spuitmondje.
  23. Spuit kleine toefjes op de bovenkant.
  24. Bestrooi de toefjes met een beetje nougatine en decoreer met chocolade.

Handige informatie

Slagroomtaart recepten 

Wat is het geheim van een heerlijke slagroomtaart? Een goede combinatie tussen slagroom, biscuit en vaak een jamlaag in het midden. Ook is de slagroomtaart vaak versierd met chocoladesnippers, amandel of fruit. Natuurlijk kan je zelf kiezen waar je de taart het liefste mee wilt afmaken, maar om je wat inspiratie te geven, vind je op deze pagina een aantal heerlijke recepten. 

  

Wat voor een soort slagroomtaart wil je maken? 

Bij een slagroomtaart denk je misschien al gauw aan een grote ronde slagroomtaart. Toch is dit niet de enige soort en zijn er meer varianten. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante slagroomtaart of bijvoorbeeld een slagroomschnitt. Het zijn allemaal varianten op de klassieke ronde slagroomtaart. Vaak is het grootste verschil hoeveel stukken je uit de taart kan halen. Denk dus goed van tevoren na hoeveel mensen je wilt blij maken met een heerlijk zelfgemaakte slagroomtaart en bekijk hierna welke soort hier het beste bij past. 

  

Biscuit of cake van tevoren maken 

De basis van een slagroomtaart kan uit een biscuit, maar ook uit een cake bestaan. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Wat je misschien wel heel fijn vindt om te weten, is dat je een gebakken cake of biscuit heel goed tot wel 3 maanden kunt bewaren. Dat is handig wanneer je de hoeveelheid werk en tijd dat het maken van een slagroomtaart kost, wat wilt verspreiden. Op de dag dat je de taart wilt serveren, hoef je alleen nog maar de slagroom en vulling te maken en de taart te vullen en te decoreren. Stop de afgekoelde biscuit of cake in een taartdoos en doe daar een plastic zak omheen en zet dit in de vriezer. Een taart dat al is voorzien van slagroom, kun je het beste in de koelkast bewaren. Stop de taart dan eerst in een taartdoos, zodat er geen geurtjes van andere etenswaren in de taart trekken. Een slagtaart blijft in de koelkast ongeveer 2 dagen goed. We raden niet aan om een slagroomtaart in te vriezen, omdat de smaak van de slagroom dan wat achteruitgaat. En dat is natuurlijk alleen maar jammer en zonde van de room! 

  

Wat heb je nodig om een slagroomtaart te maken? 

Lees altijd goed het recept door om erachter te komen wat je precies nodig hebt om de betreffende taart te maken. Uiteraard heb je voor het maken van een slagroomtaart in ieder geval slagroom en een bakvorm nodig. Zodra je precies weet welke producten je nodig hebt, kun je alle ingrediënten en andere benodigdheden verzamelen. Een groot voordeel van Baktotaal is dat we niet alleen een receptenpagina hebben, maar ook een webshop hebben waarin we de meeste ingrediënten en benodigdheden verkopen. Bij elk recept op onze blog hebben wij de producten uit onze webshop al in het winkelwagentje gedaan. Daardoor wordt het heel eenvoudig om die benodigdheden bij ons te bestellen.  

Welke slagroomtaarten kun je maken? 

Bij een slagroomtaart denk je waarschijnlijk aan een taart dat is gevuld met jam en slagroom, aan de zijkanten voorzien van nougatine en gedecoreerd met chocolade en fruit. Dit is een vrij standaard slagroomtaart en natuurlijk is zo'n taart onwijs lekker. Toch zijn er allerlei verschillende varianten slagroomtaarten te maken. Als je de recepten op deze pagina bekijkt, zul je zien wat er allemaal mogelijk is. 

Vind jouw favoriete slagroomtaart recept 

Alle slagroomtaart recepten die op onze receptenpagina staan, hebben wij bij Baktotaal al eens gemaakt. Daardoor weet je zeker dat elk recept klopt én dat je er een lekkere taart mee krijgt. Deze recepten zijn dus echte aanraders om zelf eens te maken. Kies jouw favoriete slagroomtaart recept uit en bestel alle benodigdheden vandaag nog in onze webshop. Dan krijg je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis en kun je dus ook zo snel mogelijk aan de slag gaan. Bakkers klaar? Bakken maar! 

Flag of Germany