• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pasteien recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 12

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 12

per pagina
Pagina
  1. Klop het ei los met een garde.
  2. Doe al zevend de bloem, rijstebloem, bakpoeder en maïzena bij de eieren in.
  3. Meng dit met een garde door elkaar heen.
  4. Roer beetje bij beetje het water door het mengsel heen.
  5. Meng alles goed door elkaar heen totdat er geen klontjes meer zijn.
  6. Laat het beslag 1 uur rusten op kamertemperatuur.

Het frituren van de pie tees:

  1. Verhit na dit uur een frituurpan met de zonnebloemolie, totdat deze goed heet is.
  2. Dompel de vorm in de hete olie en laat de vorm zodoende 5 seconden staan.
  3. Roer het beslag om, lek de vorm uit en steek hem in het beslag.
    Tip! Steek hem niet tot de rand maar net daar onder.
  4. Houd de vorm zodoende 3 seconden vast, laat het overtollige beslag even uitlekken en doe de vorm in de hete olie.
  5. Houd de vorm gedurende 15 seconden vast in de olie.
    Tip! Je zult merken dat de cup uitzet en je het voorzichtig met een vork naar beneden kunt duwen.
    Tip! Doe dit wel voorzichtig anders scheuren de cups kapot.
  6. Bak de cups mooi goudbruin.
  7. Lek de pie tees vervolgens uit op een bord met keukenpapier.

Het maken van de hartige vulling:

  1. Rasp de knoflook en bak de geraspte knoflook samen met de garnalen in een pan.
  2. Voeg ondertussen de kruiden en geraspte wortel toe.
  3. Roer dit door elkaar heen.
  4. Bak het geheel nog even 3 minuten.
  5. Voeg daarna de sojasaus, chilisaus en de suiker toe.
  6. Bak dit nog 2 minuten door.
  7. Kook wat water en doe de mihoen in een schaaltje.
  8. Giet het kokende water over de mihoen heen en laat de mihoen zacht worden.
  9. Lek de zachte mihoen uit en knip het in kleine reepjes.
  10. Doe de mihoen bij de pan in en meng alles goed door elkaar heen.

Het afwerken van de hartige pie tee gebakjes:

  1. Vul de pie tees met de hartige vulling.
  2. Hak de verse koriander fijn.
  3. Garneer de cups met de koriander.

Handige informatie

Pasteitje

Pasteien kunnen verschillende vullingen en formaten hebben. Een klein formaat pastei wordt ook wel een pasteitje genoemd. Zo’n pasteitje wordt vaak gemaakt van bladerdeeg en kun je perfect als bijvoorbeeld voorgerecht of tussendoortje serveren. Ook als warme lunch op winterse dagen is een pasteitje ontzettend lekker om te eten. De pasteitjes van bladerdeeg zijn in Nederland waarschijnlijk de meest bekende pasteien.

Pasteitje maken

Het is helemaal niet lastig om zelf een pasteitje te maken. Je hebt er alleen wel wat geduld voor nodig. Op Baktotaal hebben wij verschillende recepten verzameld waarin we stap voor stap uitleggen hoe je een bepaald pasteitje kunt maken. Het is heel gebruikelijk om meerdere pasteien tegelijkertijd te maken. Als je er dus even de tijd voor neemt, heb je na afloop meerdere pasteien die je zelf kunt oppeuzelen of natuurlijk met anderen kunt delen.

Het serveren van pasteien

Vroeger werden pasteien als tussendoortje voor onderweg meegegeven aan reizigers. De reizigers aten zo’n pasteitje vaak koud op. Je kunt een pastei dan ook heel goed niet alleen warm, maar ook koud serveren. Het is maar net wat je zelf lekker vindt!

Pasteitjes versieren

Vroeger werd er niet zo op het uiterlijk van pasteien gelet, vooral niet toen ze nog veelal aan reizigers werden meegegeven. Door de jaren heen werden er luxere pasteien gemaakt die onder andere aan het hof in Frankrijk en Engeland werden geserveerd. Aan die pasteitjes werd uiteraard wel wat extra aandacht geschonken. Zodoende werden er allerlei manieren bedacht om pasteien te versieren. Nog steeds vinden veel mensen het niet alleen leuk om zelf pasteien te maken, maar deze ook extra mooi te versieren. Dat kun je bijvoorbeeld doen door uit het deeg waarvan je een pastei maakt mooie figuren te steken en deze op de pastei te leggen. Bak de figuren mee met de pastei en de lekkernij ziet er gelijk veel mooier uit.

Flag of Germany