• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje.
  3. Meng het amandelmeel, kokosmeel, havermout, gesmolten boter, 10 gram zoetstof en een snufje zout tot een egaal deeg.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen.
  5. Spray de vormpjes in met bakspray.
  6. Verdeel elk stukje deeg over een bakvormpje.
  7. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  8. Bak de taartbodems in 10 à 12 minuten gaar.
  9. Laat de bodems na het bakken volledig afkoelen.
  10. Klop de roomkaas, 20 gram zoetstof en het vanille extract tot een glad mengsel.
  11. Week de gelatineblaadjes in een kommetje water.
  12. Maal de verse aardbeien fijn.
  13. Knijp de gelatineblaadjes uit.
  14. Doe de fijngemalen aardbeien en de gelatine in een pannetje.
  15. Zet het pannetje op een laag vuur.
  16. Verwarm het goedje, totdat de gelatine is opgelost.
  17. Meng het gelatine mengsel door het roomkaasmengsel heen.
  18. Verdeel het roomkaas mengsel over de afgekoelde taartbodems.
  19. Laat de koolhydraatarme taartjes minimaal 2 uur opstijven.
    Tip! Het is nog beter om ze een nacht te laten opstijven.
  20. Decoreer de koolhydraatarme taartjes met extra aardbeien en hazelnoten.

Handige informatie

De koolhydraatarme recepten die je op Baktotaal.nl vindt, zijn recepten waarmee je lekkernijen kunt maken die niet zoveel koolhydraten bevatten dan de klassieke, bekendere variant. Sterker nog: de lekkernijen die je met de recepten op deze pagina kunt maken, zijn juist koolhydraatarm. Ideaal dus wanneer je koolhydraatarm wilt eten, maar nog wel wilt genieten van wat lekkers. Bekijk de low carb recepten op deze pagina maar eens om te ontdekken welke koolhydraatarme baksels je allemaal kunt maken en laat je inspireren! 

Waarom low carb bakken? 

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor low carb recepten, in plaats van de standaard recepten die wij op onze blog hebben staan. Zo kun je op de inname van koolhydraten letten omdat je wilt afvallen of om je bloedglucosewaarden als je bijvoorbeeld een diabetespatiënt bent. Bij koolhydraatarm bakken verwerk je minder koolhydraten (en vaak ook suikers) in de baksels. In koolhydraatarme recepten wordt bloem vaak vervangen door een meelproduct zoals amandelmeel of kokosmelk. Het kan ook voorkomen dat in low carb recepten een vervanger voor kristalsuiker wordt gebruikt. Natuurlijke zoetstoffen zoals stevia en erythritol zijn daar een aantal voorbeelden van. 

Zijn de koolhydraatarme recepten geschikt voor een koolhydraatarm dieet? 

Jazeker! Bij het ontwikkelen van de recepten die op deze pagina staan, hebben we echt ervoor gezorgd dat het eindresultaat low carb is. Daardoor is het dus mogelijk om met deze recepten lekkernijen te maken die passen in een koolhydraatarm dieet. Wil je dus op de inname van je koolhydraten letten, maar wel genieten van wat lekkers op z'n tijd? Dan kan dat dankzij onze koolhydraatarme recepten dus prima! Of maak eens koolhydraatarme lekkernijen voor een verjaardag of ander feestje, zodat niemand zich schuldig hoeft te voelen als ze snacken van de lekkernijen die je op tafel zet.  

Wat kun je koolhydraatarm bakken? 

Er zijn verschillende bestaande lekkernijen waarop je prima een low carb variant kunt maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brood, verschillende soorten taarten, cakes, muffins en cupcakes. Wij vullen onze blog regelmatig aan met koolhydraatarme recepten, zodat je een steeds ruimere keuze hebt uit recepten voor het maken van uiteenlopende lekkernijen. Houdt onze blog dus regelmatig in de gaten! 

Flag of Germany