• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Macarons recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 12

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 12

per pagina
Pagina
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng de macaron-mix samen met het water.
  3. Voeg een kleurstof toe aan het mengsel.
  4. Mix het mengsel voor 5 minuten op de hoogste stand goed door elkaar heen.
  5. Schep het mengsel in een spuitzak;.
  6. Spuit het mengsel op de macaronmat.
  7. Bak de macarons in 25 minuten gaar.

Vul de macarons met bijvoorbeeld heerlijke hazelnoot- of (witte) chocoladepasta.

Eet smakelijk!

Handige informatie

Macarons recepten 

Macarons zijn die chewy Franse koekjes met een lekkere vulling die door de jaren heen razend populair zijn geworden. Deze koekjes zijn in allerlei verschillende smaakjes te maken en ook nog eens met allerlei verschillende soorten crèmes te vullen. Het is dus niet zo gek dat wij op deze pagina diverse macarons recepten hebben verzameld. Vind je het leuk om eens zelf macarons te bakken? Bekijk dan eens de recepten die wij op deze pagina hebben verzameld en laat je erdoor inspireren! 
 

Macarons maken 

Vind jij het ook zo leuk om macarons te maken? Dan word je vast blij van alle macarons recepten die wij op onze blog hebben verzameld. Het worden er ook steeds meer, dus het is zeker de moeite waard om regelmatig onze collectie macarons recepten in de gaten te houden. Elk macaron recept bestaat uit een overzichtelijke lijst van de benodigdheden die je in huis moet halen (of die je misschien zelfs al wel in huis hebt) en duidelijke instructies. De instructies staan stap voor stap onder elkaar, waardoor je ze dus gewoon van boven naar beneden moet doorlopen om zelf de lekkerste macarons te maken. 

  

Waarop moet je letten bij macarons bakken? 

Veel mensen denken dat het lastig is om macarons te bakken en dat het veel tijd kost om deze Franse koekjes te maken. Dat is echter helemaal niet waar. Het enige wat je goed is om te onthouden, is dat het maken van macarons een precies werkje is waarbij je ook wat geduld moet hebben. Daarnaast is het handig om een aantal dingen te weten alvorens je macarons gaat bakken, zodat je zeker weet dat jouw macarons gaan lukken. 

Een niet te dun en ook niet te dik macaron beslag 

Alles valt of staat met het macaron beslag dat je maakt. Hierbij is het belangrijk dat je ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Het merk amandelmeel dat je gebruikt kan al een wereld van verschill maken. Als je de ingrediënten bestelt in onze webshop, weet je zeker dat ze van hoogwaardige kwaliteit zullen zijn. Het beslag dat je met die ingrediënten maakt, moet niet te dun maar ook niet te dik zijn. De consistentie ervan moet dus precies goed zijn. Om ervoor te zorgen dat je beslag precies dik genoeg is, moet je het macaroneren. Dat doe je door het lucht eruit te slaan. Macaron beslag is goed als het langzaam van de spatel druipt. 

Voorkom dat er vocht bij het beslag komt 

Een macaron beslag is een vrij droog beslag. Dat komt doordat er grotendeels droge ingrediënten worden gebruikt zoals amandelmeel, suiker en zout. Om ervoor te zorgen dat jouw macarons slagen, is het belangrijk om het beslag niet in een vochtige omgeving te maken. Dat kan namelijk al invloed hebben op het eindresultaat. Maak de macarons dus liever op een zonnige lentedag dan op een regenachtige herfstdag. Het is ook belangrijk dat je geen extra vocht aan het beslag toevoegt. Wil je het beslag een kleurtje geven? Dan kun je dat dus het beste doen met een kleurpoeder. 
 

Hoe voorkom je dat jouw macarons scheuren? 

Heb je al eens macarons gebakken? Dan komt het je waarschijnlijk wel bekend voor dat je wat gescheurde macarons uit de oven hebt gehaald. Er zijn een aantal zaken waarmee je kunt voorkomen dat dit je weer gebeurt. We benoemen ze hieronder. 

 
Tik de luchtbellen uit het beslag 

Spuit de macarons op het bakpapier of de bakmat en zorg ervoor dat alle luchtbellen uit het beslag zijn. Dat doe je door even met de bakplaat op het aanrecht te tikken. Laat de macarons daarna even drogen, voordat je ze in de oven doet. 
 

Laat het macaron beslag drogen 

De macarons moeten een ‘velletje’ hebben voordat ze de oven in gaan. Wil je zeker weten dat de macarons droog genoeg zijn? Druk er voorzichtig met een vinger op. Als er geen beslag aan je vinger blijft plakken, kunnen de macarons de oven in. 
 

Check de oventemperatuur 

Als je gescheurde macarons hebt, kan het zijn dat de oventemperatuur te hoog was. In onze macaron recepten geven wij aan op welke temperatuur wij de macarons hebben gebakken, maar dit kan echter per oven verschillen. Houd dus goed de temperatuur in jouw oven in de gaten en houd in de gaten hoe jouw macarons in de oven bakken. Krijg je toch gescheurde macarons? Dan kun je bij de volgende lading de oventemperatuur wat verlagen en de baktijd wat verlengen.  

Haal de macarons op tijd uit de oven 

Het is belangrijk om de Franse koekjes niet te vroeg, maar ook niet te laat uit de oven te halen. Laat je de macarons er te kort in zitten? Dan worden ze veel te zacht en dat is niet lekker. Laat je de Franse koekjes er te lang in zitten? Dan worden ze te hard en heb je zelfs kans dat ze zullen scheuren. En dat is natuurlijk zonde. Wij geven altijd in een macarons recept aan op welke temperatuur en hoelang je macarons moet bakken. Toch is elke oven anders en is het belangrijk dat je het proces goed in de gaten houdt als je de macarons in de oven bakken.  

  

Hoe kan het dat mijn macarons geen voetje hebben? 

Macarons horen een klein voetje te hebben. Hebben jouw macarons dat niet? Dan kan dat komen doordat het macaron beslag toch te vloeibaar was. Je hebt er dan te veel lucht uitgeslagen. Dat macarons geen voetje hebben, kan ook komen doordat de macarons niet droog genoeg waren toen je ze in de oven schoof. 

  

Alle benodigdheden om macarons te bakken vind je in onze webshop! 

Voor het bakken van macarons heb je een aantal benodigdheden nodig. Amandelmeel, suikerbakkerspoeder en spuitzakken zijn ontzettend handig om in huis te hebben als je zelf macarons gaat maken. Het is ook heel leuk om jouw macarons een kleurtje te geven. Bij Baktotaal vind je tientallen kleurstof gels waarmee je dat kunt doen. Het kan ook heel erg handig zijn om een macaron matje in huis te halen, want daarmee wordt het veel makkelijker om de ronde koekjes te spuiten. Deze en andere benodigdheden voor het maken van macarons vind je natuurlijk gewoon in onze webshop. 

Flag of Germany