• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pavlova recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 11

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 11

per pagina
Pagina
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Scheid het eigeel van het eiwit.
  4. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de suiker toe.
    Tip! De eiwitten zijn goed stijf als je de kom op de kop kunt houden.
  5. Zeef de maïzena en de wijnsteen en spatel dit door de eiwitten heen.
  6. Spuit of smeer de meringue op de bakplaat, dit kan in elke gewenste vorm.
  7. Bak de pavlova voor circa 2 uur in de oven.
  8. Laat de pavlova nog 2 uur koelen in de oven en doe hierbij de deur van de oven op een kier.
  9. Klop in ongeveer 2 minuten de Banketbakkers (d)Roompoeder met het water stijf.
  10. Laat de room even staan.
  11. Haal de pavlova uit de oven.
    Tip! De pavlova is heel breekbaar, dus doe dit voorzichtig.
  12. Verdeel de banketbakkersroom over de pavlova heen.
  13. Decoreer de pavlova eventueel nog met fruit naar keuze.

Handige informatie

Wat is pavlova?

Ken jij pavlova al? Met pavlova bedoelt men een taart dat een basis van meringue heeft. Het is een heerlijk, luchtig dessert dat je inmiddels in allerlei verschillende soorten kunt maken. Het verhaal gaat dat het traditionele pavlova recept speciaal voor de Russische balletdanseres Anna Pavlova zou zijn gemaakt. Anna Pavlova is één van de meest beroemde balletdanseressen ter wereld. Zij toerde in de jaren ‘20 van de vorige eeuw door Australië en Nieuw-Zeeland en in 1 van die 2 landen zou iemand dit dessert voor haar hebben bedacht. Niemand weet tegenwoordig zeker wie de oorspronkelijke bedenker was, maar het dessert is wel een belangrijk onderdeel van de gastronomie van beide landen. In deze landen wordt het dessert dan ook veel op feesten en tijdens feestdagen geserveerd.

Pavlova maken

Palova is dus een toetje met een stukje geschiedenis. Dat maakt het extra leuk om het dessert zelf te maken. Een groot voordeel van dit dessert is, is dat het vrij eenvoudig is om te maken. Dus of je nou een beginnende bakker bent of al wat vaker hebt gebakken, de kans is heel groot dat jouw pavlova dessert zal lukken.

Pavlova recept

Op deze pagina hebben wij diverse pavlova recepten voor je verzameld. Kies jouw favoriete recept uit en ga lekker aan de slag. In elk pavlova recept hebben we duidelijk de werkwijze beschreven. Daardoor kom je met elk pavlova recept dat op deze pagina staat vast en zeker goed uit de voeten. Dit dessert wordt traditioneel versierd met een laagje slagroom en vers fruit. In elk recept wordt weer een ander soort fruit gebruikt. Vind je het fruit dat in een recept wordt gebruikt niet zo lekker? Dan kun je deze heel goed door een fruitsoort vervangen dat je wel lekker vindt. Zodoende kun je dus heel eenvoudig jouw eigen pavlova recept maken en dat is natuurlijk onwijs leuk om te doen.

Flag of Germany