Het blijft maar zomeren! Heerlijk met een cocktail op het terras genieten, helemaal nu de ergste hitte weg is. Eén van onze favoriete cocktails is de Cosmopolitan, een drankje dat razend populair was in de jaren ’90. Door de frisse smaak is er één gevaar: je slurpt het al gauw weg als limonade en er zit toch een flinke scheut wodka en sinaasappellikeur in. We gingen dus aan de bak om ongeveer dezelfde smaaksensatie te krijgen zonder die alcohol. Maar wel met het frisse van de cranberries en de mooie combinatie van lichtroze en lime-groen. Bak de pavlova’s rustig op een koelere avond en spuit ze vlak voor je ze gaat serveren op met de limoencrème, ze blijven zonder de vulling in een afgesloten trommel wel een paar dagen goed. En shake er eventueel een echte Cosmopolitan bij!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram + 2 eetlepels kristalsuiker;
- 1 theelepel maïzena;
- 1 mespuntje Brand New Cake Kleurstof Gel Roze;
- 1 theelepel poedersuiker;
- 200 milliliter slagroom;
- 1 mespuntje Brand New Cake Kleurstof Gel Pistache Groen;
- Eetbare Bloemen Mallow & Rose;
- Spuitzakken;
- Gekarteld spuitmondje;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 5 eiwitten;
- 3 limoenen;
- 150 gram cranberries (diepvries);
- 250 gram mascarpone.