• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Apfelstrudel na de sneeuwpret recept

Vandaag maken we Apfelstrudel en wanen we ons in een gezellige berghut. Het bakken van deze lekkernij is wel een kleine uitdaging, want de strudel heeft delicaat deeg dat snel scheurt. Je moet je dus wel even goed concentreren. Ideale ontspanning en met een heerlijk ouderwets resultaat. De besneeuwde berghellingen en de fout-knappe skileraar denk je er dan maar even bij, dat komt allemaal wel weer. Diepe dalen, hoge toppen: het leven is net een wintersportvakantie, als je er maar oog voor hebt.

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 6 personen

Vandaag maken we Apfelstrudel en wanen we ons in een gezellige berghut. Het bakken van deze lekkernij is wel een kleine uitdaging, want de strudel heeft delicaat deeg dat snel scheurt. Je moet je dus wel even goed concentreren. Ideale ontspanning en met een heerlijk ouderwets resultaat. De besneeuwde berghellingen en de fout-knappe skileraar denk je er dan maar even bij, dat komt allemaal wel weer. Diepe dalen, hoge toppen: het leven is net een wintersportvakantie, als je er maar oog voor hebt.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram bloem;
  • Snufje zout;
  • Amandelschaafsel;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 1 vanillestokje;
  • 110 gram suiker;
  • 1 eetlepel kaneel;
  • 150 gram rozijn (geweld in 3 theelepels rum aroma aangevuld met water);
  • Poedersuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 1 ei;
  • 20 milliliter zonnebloemolie;
  • 100 milliliter lauwwarm water;
  • Wat gesmolten boter;
  • 100 milliliter melk;
  • 3 eidooiers;
  • 50 gram broodkruimels;
  • 40 gram ongezouten roomboter;
  • 6 tot 8 appels;
  • Sap van een halve citroen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
Normale prijs € 3,49 Speciale prijs € 2,96
+
Rozijnen 350g
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Meng de bloem met het hele ei, olie, zout en water.
  2. Kneed het deeg daarna goed en sla deze een paar keer op het aanrecht totdat je een zacht en elastisch deeg hebt.
  3. Bewaar het deeg in een, met olie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat een uurtje rusten.

Het maken van het broodkruimmengsel:

  1. Smelt de boter in een pan.
  2. Doe het broodkruim, kaneel en de 40 gram suiker erbij in.
  3. Laat even zacht bakken tot het heerlijk begint te ruiken.
  4. Schep het mengsel op een vel keukenrol en laat afkoelen.

Het opbouwen en bakken van de apfelstrudel:

  1. Laat de rozijnen 10 minuten staan in een mengsel van rum aroma en water.
  2. Lek de rozijnen daarna uit en leg ze op een vel keukenrol.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne plakjes.
  4. Meng de plakjes appel met de citroensap en 20 gram suiker in een kom.
  5. Leg een grote doek of schoon tafellaken op je aanrecht en verdeel er wat bloem over.
  6. Rol het deeg een klein beetje uit tot een rechthoek.
  7. Rek het deeg met behulp van de bovenkant van je handen uit.
    Tip! Doe hiervoor je ringen af, anders scheurt het deeg.
  8. Leg het deeg weer op de doek en rek het deeg voorzichtig zo ver mogelijk uit.
  9. Ga door totdat je een door het deeg heen kunt kijken.
  10. Verdeel het broodkruimmengsel over het deeg.
  11. Verdeel daarna de schijfjes appel en de rozijnen eroverheen.
  12. Rol het deeg met behulp van de doek op.
    Tip! Het deeg scheurt snel, dus ga voorzichtig te werk.
  13. Rol het laatste deel van de rol zo op, dat je de strudel op een bakplaat met bakpapier kan laten rollen.
  14. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de gesmolten roomboter en verdeel er wat amandelschaafsel over.
  15. Bak de apfelstrudel in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten gaar.

Het maken van de vanillesaus:

  1. Verwarm 250 milliliter slagroom met de vanille.
  2. Klop in een kom de eidooiers los met de melk en voeg 50 gram suiker toe.
  3. Schenk een klein beetje warme slagroom bij het eimengsel in.
  4. Schenk alles weer in de pan en verwarm het mengsel op een laag vuur. 
  5. Blijf roeren tot het wat dikker wordt.
  6. Bestrooi de Apfelstrudel met wat poedersuiker.
  7. Serveer de Apfelstrudel in dikke plakken met een beetje warme vanillesaus.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Apfelstrudel met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept zelf ook een Apfelstrudel gemaakt? Deel ‘m dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe die is geworden. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je story. Tag @baktotaal in diezelfde story, zodat wij hem kunnen zien én delen op ons eigen account!

Flag of Germany