Vandaag maken we Apfelstrudel en wanen we ons in een gezellige berghut. Het bakken van deze lekkernij is wel een kleine uitdaging, want de strudel heeft delicaat deeg dat snel scheurt. Je moet je dus wel even goed concentreren. Ideale ontspanning en met een heerlijk ouderwets resultaat. De besneeuwde berghellingen en de fout-knappe skileraar denk je er dan maar even bij, dat komt allemaal wel weer. Diepe dalen, hoge toppen: het leven is net een wintersportvakantie, als je er maar oog voor hebt.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram bloem;
- Snufje zout;
- Amandelschaafsel;
- 250 milliliter slagroom;
- 1 vanillestokje;
- 110 gram suiker;
- 1 eetlepel kaneel;
- 150 gram rozijn (geweld in 3 theelepels rum aroma aangevuld met water);
- Poedersuiker;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 1 ei;
- 20 milliliter zonnebloemolie;
- 100 milliliter lauwwarm water;
- Wat gesmolten boter;
- 100 milliliter melk;
- 3 eidooiers;
- 50 gram broodkruimels;
- 40 gram ongezouten roomboter;
- 6 tot 8 appels;
- Sap van een halve citroen.