• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Appeltaart trifle recept

Ben jij dol op appeltaart en op zoek naar een recept waarmee je vrij eenvoudig heerlijke desserts kunt maken? Dan is ons appeltaart trifle recept waarschijnlijk wel wat voor jou. Met dit recept kun je heel gemakkelijk de lekkerste toetjes maken waarvan de kans groot is dat jij en/of jouw gasten ze nog niet eerder hebben gehad. Je kunt het jezelf zo makkelijk of juist uitdagend mogelijk maken als je zelf wilt. Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan net als wij de Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml. Vind je het leuk om alles helemaal zelf te maken? Maak de vulling dan zelf, met de instructies die je onderaan dit recept vindt. Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze geweldige toetjes kunt maken en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 3 personen 4.8/5 (6 waarderingen)
Ben jij dol op appeltaart en op zoek naar een recept waarmee je vrij eenvoudig heerlijke desserts kunt maken? Dan is ons appeltaart trifle recept waarschijnlijk wel wat voor jou. Met dit recept kun je heel gemakkelijk de lekkerste toetjes maken waarvan de kans groot is dat jij en/of jouw gasten ze nog niet eerder hebben gehad. Je kunt het jezelf zo makkelijk of juist uitdagend mogelijk maken als je zelf wilt. Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan net als wij de Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml. Vind je het leuk om alles helemaal zelf te maken? Maak de vulling dan zelf, met de instructies die je onderaan dit recept vindt. Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze geweldige toetjes kunt maken en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 50 gram kristalsuiker;
  • 100 gram patentbloem;
  • Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml;
  • 200 milliliter slagroom;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • Spuitzak;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 50 gram roomboter, koud;
  • ½ theelepel kaneel;
  • Snufje zout;
  • 3 glaasjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml
€ 3,29
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Koekjes bakplaat PME 43 cm x 29,5 cm x 2,3 cm
€ 10,09
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Meng de bloem, suiker, zout en kaneel door elkaar heen in een ruime kom.
  3. Snijd de koude roomboter in blokjes.
  4. Kneed de blokjes roomboter erdoorheen.
  5. Kneed door, totdat je een kruimelig deeg hebt.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Verdeel het deeg over de met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak het deeg in 15 á 20 minuten goudbruin.
    Tip! Dit kan per oven verschillen, houd het dus even in de gaten.
  9. Laat de appelkruimel afkoelen, alvorens je het gaat gebruiken.
  10. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de Klop-Fix lobbig, totdat het bijna stijfgeslagen is.
  11. Doe de room in de spuitzak en knip het punt van de zak af.
  12. Verdeel de Aarts fruitvulling over de drie gazen.
  13. Spuit daar bovenop slagroom tot 1/3e van het glas.
  14. Verdeel over elk glas de appelkruimel. En je zelfgemaakte appeltaart trifle is klaar, dat wordt genieten!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Maak de appeltaartvulling zelf!

Dankzij de Aarts Fruitvulling Appel/Rozijn 580ml hoef je niet zelf de appeltaartvulling te maken en heb je de toetjes vliegensvlug op tafel staan. Uiteraard kun je de vulling ook gewoon zelf maken. Schil hiervoor 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de blokjes appel met anderhalf eetlepel suiker en een halve theelepel kaneel. Verwarm dit mengsel in een pannetje, maar laat de appels niet te zacht worden. Wel eventueel nog 25 gram rozijnen en meng de rozijnen door de warme appels heen. Als je dat hebt gedaan, is de vulling klaar en kun je de toetjes gaan opbouwen.

Neem een kijkje bij al onze appeltaart recepten!

Waarschijnlijk denk je ‘een appeltaart is een appeltaart’ en heb je altijd dezelfde taart in je hoofd als je aan dit lekkere gebak denkt. Toch kun je de taart in allerlei verschillende soorten en maten vinden. Op onze blog hebben wij dan ook een aantal appeltaart recepten staan die je echt eens moet hebben geprobeerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke appelkruimeltaart of schattige appeltaart cupcakes? Als je onze blog bekijkt, zul je verstelt staan van de appeltaart recepten die erop staan. Bekijk al onze appeltaart recepten hier en laat je verrassen!

Laat jouw zelfgemaakte appeltaart trifle aan ons zien!

Heb jij ook met ons recept ook lekkere appeltaart trifle gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de toetjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw desserts niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany