Mooie rode stoofpeertjes hebben altijd iets feestelijks. Geen klassiek kerstdiner of wildmaaltijd kan zonder, maar die beauty’s zijn natuurlijk ook heerlijk op of in een taartje. Wij maakten er tartelettes mee. We bakten eerst de kleine taartbodempjes, deden daar een heerlijke kant en klare karamel op en daarna de plakjes peer, geklopte slagroom en amandelschaafsel. Loopt het water je al in de mond? Wij kookten de peertjes speciaal om er taartjes van te maken, maar dit is natuurlijk ook een prima recept als je van een uitgebreid diner een paar stoofpeertjes over hebt. Zo maak je van een restje ineens een traktatie! De taartjes zijn lekker bij koffie of thee maar je kunt ze ook serveren als dessert. Dan is een bolletje kaneelijs er heerlijk bij. Lees snel verder voor ons stoofperen taartjes recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 150 gram Molen de Hoop Zelfrijzend bakmeel;
- 2 theelepel Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract;
- 100 gram fijne kristalsuiker;
- 200 gram ReggeVallei Caramel Naturel;
- 250 milliliter slagroom;
- 2 eetlepels poedersuiker;
- 200 gram kristalsuiker;
- 50 gram Horizon Amandelschaafsel Biologisch.
Overige benodigdheden:
- 150 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur);
- 3 eieren, maat M;
- 4 stoofperen;
- 500 milliliter water;
- 1 kaneelstokje;
- 4 kruidnagels;
- 1 citroen (schil en sap);
- Een snufje zout;
- Optioneel: 1 steranijs.