• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Oliebollen met stoofperen recept

De welbekende oliebol mag natuurlijk niet tijdens Oud & Nieuw ontbreken. Eigenlijk kun je oliebollen met van alles en nog wat vullen zoals rozijnen, krenten en appels. Wij besloten om eens oliebollen met stoofpeertjes te maken en we moeten zeggen dat het behoorlijk goed is gelukt. De oliebollen krijgen door de stoofpeertjes een lekkere, zoete smaak. Het is wel belangrijk dat je de stoofpeertjes heel goed droog dept, voordat je ze aan oliebollenbeslag toevoegt. Als zo’n oliebol eenmaal is gelukt, is het een waar feest om ‘m op te eten. Lees dus snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 30 personen
De welbekende oliebol mag natuurlijk niet tijdens Oud & Nieuw ontbreken. Eigenlijk kun je oliebollen met van alles en nog wat vullen zoals rozijnen, krenten en appels. Wij besloten om eens oliebollen met stoofpeertjes te maken en we moeten zeggen dat het behoorlijk goed is gelukt. De oliebollen krijgen door de stoofpeertjes een lekkere, zoete smaak. Het is wel belangrijk dat je de stoofpeertjes heel goed droog dept, voordat je ze aan oliebollenbeslag toevoegt. Als zo’n oliebol eenmaal is gelukt, is het een waar feest om ‘m op te eten. Lees dus snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 735 gram patentbloem;
  • 75 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar Vruchtenbrood 250 gram;
  • 30 gram fijne kristalsuiker;
  • IJsschep;
  • 12 gram zout;
  • Thermometer;
  • Arachideolie.

Overige benodigdheden:

  • 660 milliliter lauw water, circa 30 graden;
  • ⅓ flesje bier (15cl);
  • Mespuntje verse rasp van een citroen;
  • 55 gram eieren;
  • 220 gram stoofperen;
  • 45 gram ongezouten roomboter;
  • 55 gram gehakte appelstukjes;
  • 2 emmers, 1 grote en 1 kleine;
  • 65 gram verse gist;
  • Frituurpan.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Molen de Hoop Broodverbeteraar Vruchtenbrood 250 gram
€ 3,89
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Levo Arachideolie 3 liter
€ 13,49
+
BrandNewCake Digitale Thermometer/Timer -50 tot 300°C
Normale prijs € 15,98 Speciale prijs € 13,59
+
IJsschep RVS Ø55mm
€ 5,49
+

Recept

Het maken van het oliebollenbeslag:

  1. Snijd de stoofperen in stukjes.
  2. Dep de stoofperen goed droog.
  3. Doe de verse gist, water, patentbloem, vruchtenbroodpoeder, suiker, eieren, boter en citroenrasp in een kom.
  4. Mix dit in circa 8 minuten tot een mooi beslag. Tip! Het beslag is goed, als het tegen de kom aan ‘klapt’.
  5. Mix het bier en het zout door het beslag heen.
  6. Spatel tot slot de stoofpeertjes en appel stukjes erdoorheen. Tip! Het beslag is goed als het rond de 26 graden is.
  7. Vul de grote emmer met een klein laagje water van circa 30 graden.
  8. Zet de emmer met het beslag in de grote emmer.
  9. Maak een theedoek nat en knijp deze uit.
  10. Leg de theedoek over de emmer heen.
  11. Sluit de emmer af met een deksel.
  12. Laat het deeg zodoende 1 uur rijzen.

    Het bakken van de oliebollen:

  13. Doe de olie in een frituurpan en verwarm de olie tot 180 graden.
  14. Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de frituurpan. Tip! Het ligt aan de grootte van de frituurpan hoeveel bolletjes tegelijkertijd in de pan passen. Houd wat ruimte tussen de bollen over.
  15. Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens ons recept voor glutenvrije oliebollen!

Tegenwoordig vind je allerlei verschillende soorten oliebollen. Een gewone oliebol kan iemand met een glutenallergie of intolerantie natuurlijk niet eten. Daarom hebben wij speciaal voor die mensen een heerlijk recept voor glutenvrije oliebollen gemaakt. Zo kan iedereen genieten van heerlijke oliebollen. Bekijk het recept voor glutenvrije oliebollen hier!

Deel jouw stoofperen oliebollen met ons!

Heb jij zelf met dit recept stoofperen oliebollen gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de oliebollen te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany