De welbekende oliebol mag natuurlijk niet tijdens Oud & Nieuw ontbreken. Eigenlijk kun je oliebollen met van alles en nog wat vullen zoals rozijnen, krenten en appels. Wij besloten om eens oliebollen met stoofpeertjes te maken en we moeten zeggen dat het behoorlijk goed is gelukt. De oliebollen krijgen door de stoofpeertjes een lekkere, zoete smaak. Het is wel belangrijk dat je de stoofpeertjes heel goed droog dept, voordat je ze aan oliebollenbeslag toevoegt. Als zo’n oliebol eenmaal is gelukt, is het een waar feest om ‘m op te eten. Lees dus snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 735 gram patentbloem;
- 75 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar Vruchtenbrood 250 gram;
- 30 gram fijne kristalsuiker;
- IJsschep;
- 12 gram zout;
- Thermometer;
- Arachideolie.
Overige benodigdheden:
- 660 milliliter lauw water, circa 30 graden;
- ⅓ flesje bier (15cl);
- Mespuntje verse rasp van een citroen;
- 55 gram eieren;
- 220 gram stoofperen;
- 45 gram ongezouten roomboter;
- 55 gram gehakte appelstukjes;
- 2 emmers, 1 grote en 1 kleine;
- 65 gram verse gist;
- Frituurpan.