• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gevulde oliebollen met een vleugje drank recept

Rond Oud&Nieuw vliegen de oliebollen, appelflappen en krentenbollen je om de oren. Wil je eens andere oliebollen maken? Maak dan deze overheerlijke oliebollen met een vleugje drank. In dit recept laten we zien hoe je heerlijke oliebollen met een vulling van 4 verschillende soorten drank kunt maken. Flugel, Baileys, Limoncello en Glühwein zijn de dranken die wij in de vulling hebben verwerkt. Deze gevulde oliebollen met een vleugje drank passen perfect bij de feestdagen of naast een kopje koffie of thee. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze gevulde oliebollen met een vleugje drank kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

± 2 uur bereidingstijd 20 personen

Rond Oud&Nieuw vliegen de oliebollen, appelflappen en krentenbollen je om de oren. Wil je eens andere oliebollen maken? Maak dan deze overheerlijke oliebollen met een vleugje drank. In dit recept laten we zien hoe je heerlijke oliebollen met een vulling van 4 verschillende soorten drank kunt maken. Flugel, Baileys, Limoncello en Glühwein zijn de dranken die wij in de vulling hebben verwerkt. Deze gevulde oliebollen met een vleugje drank passen perfect bij de feestdagen of naast een kopje koffie of thee. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze gevulde oliebollen met een vleugje drank kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Molen de Hoop bloem;
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker;
  • 7 gram gedroogde gist;
  • Mespuntje zout;
  • 300 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Spuitzak;
  • Gekarteld spuitmondje.

    Overige benodigdheden:

  • 50 gram ongezouten roomboter;
  • 500 milliliter melk;
  • 1 ei;
  • 200 milliliter water;
  • 200 milliliter drank naar keuze (wij gebruikten: Flugel, Glühwein, Limoncello, Baileys).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
€ 10,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje gekarteld 6 Tands RVS 13mm
€ 3,29
+

Recept

Het maken van de oliebollen:

  1. Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is.
  2. Roer de basterdsuiker en gist door de lauwwarme melk heen.
  3. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan.
    Let op! Schrik niet als de gist gaat borrelen, dit hoort zo.
  4. Doe de bloem en zout in een kom en mix deze ingrediënten door elkaar heen.
  5. Roer daarna het ei erdoorheen.
  6. Giet het melk-mengsel al roerend bij de kom van het bloem-mengsel in.
  7. Blijf mixen totdat je een glad beslag hebt.
  8. Dek de kom af met een vochtige theedoek.
  9. Laat het beslag 40 minuten op een warme plaats rijzen (20 - 25 graden).
  10. Doe de zonnebloemolie in de grote pan en verhit dit op het vuur tot 180 graden.
  11. Schep met een ijslepel een bol uit het beslag en dip de lepel daarna in de olie.
  12. Bak ongeveer 5 oliebollen tegelijkertijd.
    Tip! Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de bollen zit.
  13. Bak de oliebollen in ongeveer 6 minuten goudbruin.
  14. Keer de oliebollen na 3 minuten om als ze dat niet zelf doen.
  15. Leg de oliebollen op een met keukenpapier beklede zeef.
    Tip! Door dit te doen, blijft er zo min mogelijk vet aan de bollen zitten.
  16. Leg de oliebollen daarna op een plaat of in een schaal.
  17. Herhaal bovenstaande stappen totdat het beslag op is.
  18. Laat de oliebollen volledig afkoelen. 

Het maken van de vulling:

  1. Doe de Crème Chantilly-mix in een kom.
  2. Weeg het water en soort drank af en doe dit bij in de kom.
  3. Mix dit goed 3 minuten op een hoge snelheid door elkaar heen totdat het een stevige crème is geworden.
  4. Snijd de oliebollen door de helft.
  5. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  6. Vul de spuitzak met de crème.
  7. Spuit een mooie laag tussen de oliebollen.
  8. Plaats de 2 helften weer op elkaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Eet smakelijk! 

Deel jouw gevulde oliebollen met een vleugje drank met ons!

Ga je zelf met dit recept gevulde oliebollen met een vleugje drank maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw oliebollen en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany