• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brood recepten

Brood recepten 

Brood, wie is er nou niet dol op? Het is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch. Er zijn verschillende soorten broden te vinden en je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Daardoor is er voor iedereen wel een soort brood te vinden die hij lekker vindt. Het is al helemaal leuk als je zelf brood gaat bakken. Vind jij het leuk om zelf brood te maken? Of lijkt het je leuk om daar eens mee te gaan beginnen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Op deze pagina vind je namelijk een grote verzameling brood recepten. Van tarwe tot aan wit en zelfs bolletjes en zoete broodjes. Het ene recept is uitdagender dan het andere, dus er is echt voor ieder wat wils Laat je inspireren door de recepten op deze pagina en verwarm je oven alvast voor. 

Zelf brood bakken 

Zelf brood bakken is iets wat heel veel thuisbakkers leuk vinden om te doen. Dat is niet zo gek, want vers brood uit de oven laat het hele huis lekker ruiken. Bovendien is vers zelfgebakken brood het lekkerste brood dat er is. Misschien denk je dat het zelf bakken van brood lastig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vooral niet als je dat doet aan de hand van de brood recepten die op deze pagina staan. Bij elk brood recept staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en hoeveel je ervan nodig hebt. In elk recept staat ook een duidelijk stappenplan die je kunt volgen. Houd gewoon precies de juiste hoeveelheden aan en volg het overzichtelijke stappenplan gewoon stap voor stap en dan komt het helemaal goed! 

Op Baktotaal.nl vind je recepten voor het maken verschillende soorten brood! 

Smaken verschillen en daarom vind je bij ons recepten voor heel veel verschillende soorten brood. Wil je een brood bakken voor een normale week? Kies dan voor een bruin, wit, tarwe of een volkorenbrood. Wil je een recept maken als avondeten waarbij brood een belangrijk onderdeel is? Kies dan voor plat brood of buitenlands brood, zoals pita. 

Wil je graag brood bakken voor een feestelijk moment of voor het weekend? Maak dan een keuze uit de meest heerlijke recepten voor stokbrood, zoete broodjes of bolletjes. Ook met onze recepten voor een borrelbrood en plukbrood maak je heerlijke broden die je perfect aan jouw gasten kunt serveren.

Ben je aan de lijn of heb je een allergie? Dan vind je op deze pagina ook genoeg brood recepten waarmee je zelf brood kunt bakken dat binnen jouw dieet past. Je vindt er namelijk recepten voor glutenvrij brood en zelfs voor koolhydraatarm brood. 

Welke recepten met brood vind je op Baktotaal.nl? 

Op Baktotaal.nl vind je uiteenlopende recepten met brood. We hebben inmiddels tientallen brood recepten verzameld en vullen onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten. Neem dus regelmatig een kijkje op onze blog om te zien welke recepten met brood en andere recepten wij aan onze collectie hebben toegevoegd. Van recepten voor stokbrood tot aan recepten voor speltbrood; op Baktotaal.nl vind je het allemaal! Neem dus snel een kijkje tussen onze recepten en ga nog op korte termijn aan de slag met het maken van een heerlijk brood.  

Brood bakken kan eenvoudig met onze ingrediënten en benodigdheden! 

Als je zelf brood gaat bakken, heb je een aantal benodigdheden en ingrediënten nodig. Het is van het recept afhankelijk wat je precies nodig hebt. Op Baktotaal.nl vind je écht alles om te bakken, dus ook voor het bakken van brood. Zo vind je in ons assortiment verschillende soorten bloem en meel, zaden, noten, rijsmandjes en nog veel meer! Vul je winkelwagentje met alles wat je nodig hebt en plaats vandaag nog jouw bestelling. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 153

per pagina
Pagina
  1. Brood met camembert recept
    Brood met camembert recept
    12 2 uur
    Tijdens de borrel mogen lekkere snacks natuurlijk niet ontbreken. Wil je eens een keer wat anders serveren dan chips, nootjes, kaas en worst? Maak dan eens dit heerlijke brood met camembert! Dit brood is echt om je vingers bij af te likken. Je hoeft het kapje en het uitgeholde brood niet weg te gooien, want ook daarmee kun je lekker in de warme camembert dippen. Wil jij ook dit brood met camembert voor bij de borrel maken? Lees dan snel verder voor ons brood met camembert recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  2. Speltbrood recept
    Speltbrood recept
    10
    Heb je altijd al jouw eigen brood willen maken? Dan ben je hier op het goede adres, want met dit recept gaat dat helemaal goed komen. In dit recept laten we namelijk zien hoe je zelf een speltbrood kunt bakken. We hebben het brood op een pizzasteen gebakken, waardoor die mooi rustiek is. Snijd het brood in lekkere dikke plakken en serveer het brood tijdens het ontbijt of de lunch met het gewenste beleg. Dat wordt smullen! Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit speltbrood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons speltbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  3. Maritozzi recept
    Maritozzi recept
    12 1 uur
    Maritozzi, ken jij het al? Dit zijn Italiaanse brioche broodjes die gevuld zijn met slagroom. De lekkernijen zijn perfect voor de echte zoetekauw onder ons. De broodjes zijn heerlijk bij een uitgebreide brunch, maar zijn zelfs ook heel erg lekker naast een kopje koffie of thee. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze gevulde broodjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons maritozzi recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  4. Koolhydraatarmbrood recept
    Koolhydraatarmbrood recept
    12 1.5 uur
    Ben je bezig met een goede leefstijl en wil je graag minder koolhydraten binnen krijgen, maar wel kunnen genieten van brood? Maak dan eens dit koolhydraatarmbrood! Dankzij de Molen de Hoop Koolhydraatarmer Broodmix, wordt het een stuk eenvoudiger om zo’n brood te maken. Dit brood is perfect om tijdens het ontbijt of de lunch te serveren met wat beleg erop. Lees snel verder voor ons koolhydraatarmbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  5. Flaguettes recept
    Flaguettes recept
    8 1 uur
    Flaguette broodjes, ken jij ze al? Dit zijn heerlijke rustieke, witte broodjes met aromatische kruiden. Doordat de broodjes op een steen worden gebakken, hebben ze een heerlijke bite. Je kunt de broodjes perfect serveren als sandwich- of burgerbroodje. Ben je benieuwd naar hoe je ze zelf kunt maken? Lees dan snel verder voor ons flaguettes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  6. Langos recept
    Langos recept
    8 1 uur
    Langos, ken jij het al? Dit is een Hongaarse hartige snack die steeds populairder wordt in Nederland. Deze snack wordt gefrituurd, maar iedereen maakt hem op zijn eigen manier. Zo hebben wij ervoor gekozen om aardappel aan het deeg toe te voegen. Als topping hebben we gekozen voor zure room, kaas en bieslook, maar ook daarmee kun je lekker variëren. Zodoende kun je dit gerecht dus helemaal naar jouw eigen smaak maken. Lees snel verder voor ons langos recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  7. Cinnamon bunnies recept
    Cinnamon bunnies recept
    8 1 uur
    Soms is een heel simpel trucje genoeg om van doodgewone broodjes iets hartstikke leuks te maken voor het paasontbijt. Deze kaneelkonijntjes maak je met kant-en-klaar deeg van Danerolles voor cinnamon swirls. Je rolt dat op met zelfgemaakte kaneelsuiker, zodat er heel simpel een konijntje ontstaat. Natuurlijk mag een leuk wipstaartje niet ontbreken. Wij gebruikten toefjes van een kant-en-klare Zwitserse meringue botercrème. Zo’n emmertje luchtige crème komt wel op in andere baksels of toetjes voor de feestdagen. Vind je dat teveel? Met een toefje mascarpone, roomboter of slagroom maak je natuurlijk ook prima staartjes. Lees snel verder voor ons cinnamon bunnies recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  8. Fijn volkorenbrood recept
    Fijn volkorenbrood recept
    12 1 uur
    In dit recept laten we zien hoe je zelf een fijn volkorenbrood kunt maken. Je vraagt je wellicht af wat het verschil is tussen een fijn- en normaal volkorenbrood, maar in dit fijn volkorenbrood zitten geen gebroken of gepofte granen verwerkt. Dit brood heeft dus een wat minder bite en is wat zachter van structuur. Wij bakten de broden in 2 halve brood bakvormen, zodat we 2 halfjes kregen. Als je dat doet, kun je eenvoudig een half brood in de vriezer bewaren. Lees snel verder voor ons fijn volkorenbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  9. Roti kukus recept
    Roti kukus recept
    8 1.5 uur
    Roti kukus, heb je er al van gehoord? Dit is een heerlijk Indonesisch gestoomd zoet brood dat zeker weten bij je in de smaak gaat vallen. De textuur van deze lekkernij is zo lekker luchtig, dat de meeste mensen niet kunnen stoppen met het eten ervan. In plaats van dat de 'cake' wordt gebakken, wordt deze lekkernij dus gestoomd. Dat is weer eens wat anders en maakt het super leuk om dit gerecht eens te maken. Het beste van alles is dat je met een aantal ingrediënten vrij eenvoudig deze lekkernij op tafel kunt hebben staan. Reden genoeg dus om zelf dit brood te maken. Lees snel verder voor ons roti kukus recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  10. Roggebrood recept
    Roggebrood recept
    12 1.5 uur
    Heb je altijd al eens een roggebrood willen maken? Dan is dit recept echt wat voor jou. Dit brood is een variant op het Brabantse roggebrood. Het Brabantse brood is meestal een wit Rogge- Tarwe brood, waarbij gelijke delen roggebloem en tarwebloem worden gebruikt en vaak een melkzuur in de broden wordt verwerkt. Wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van het zuur uit een gedroogde roggezuurdesem. Dit zuur is nodig om een goede structuur aan het brood te geven. Wil je zelf ook zelf thuis een heerlijk brood bakken? Lees dan snel verder voor ons roggebrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  11. Oerbrood recept
    Oerbrood recept
    12 1.5 uur
    In dit recept laten we zien hoe je zelf een heerlijk oerbrood kunt maken. Dit brood bevat oude graansoorten, zoals spelt bloem en gepofte Emmer. Het deeg van dit brood blijft wat plakkeriger dan dat je misschien gewend bent, maar dat hoort zo. Je hoeft dus geen extra bloem of meel aan dit deeg toe te voegen. Het oerbrood heeft een erg knapperige korst en kun je beleggen met wat je maar lekker vindt. Dit brood is heerlijk om te serveren als ontbijt of lunch. Lees snel verder voor ons oerbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  12. Ice cream bread recept
    Ice cream bread recept
    12 1.5 uur
    Misschien heb je er nog nooit van gehoord of wellicht heb je het baksel al weleens voorbij zien komen op social media: ice cream bread. Dit brood wordt gemaakt door wat zelfrijzend bakmeel aan het ijs toe te voegen en zodoende te bakken. Het resultaat is een ijsbrood. Dit brood is erg lekker en de structuur doet ons een beetje denken aan bananenbrood. Je serveert dit brood niet snel als ontbijt of lunch, maar meer als lekkernij bij een kopje koffie of thee. Het brood is echt het proberen waard! Lees snel verder voor ons ice cream bread recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  13. Maisbrood recept
    Maisbrood recept
    12 1.5 uur
    Wij houden van maisbrood. De mooie zachtgele kleur, de rijke smaak en het perfecte brood om als het niet meer zo vers is heerlijk te roosteren. Met dit recept voor maisbrood hoef je je niet sappel te maken over de ingrediënten, die zitten allemaal (op de gist na) perfect in de mix van Molen de Hoop. Maar je kunt er wel lekker je broodbakskills mee oefenen. Vliesje trekken van het deeg om te kijken of het goed gekneed is, opbollen, oprollen, oppunten….. En geduld oefenen natuurlijk, want rijzen en rusten geeft smaak aan het deeg. Uiteindelijk gaat je brood letterlijk met stoom en kokend water in de oven en de geur die dan je keuken vult is ronduit magisch. Lees snel verder voor ons maisbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  14. Vikorn brood recept
    Vikorn brood recept
    15 2 uur
    Zeg nou zelf: er is weinig wat lekkerder ruikt dan versgebakken brood. Ben jij er nog niet zo bedreven in? Dan zijn de mixen van Molen De Hoop je beste vriend. Daar hoeft namelijk alleen maar gist en water bij. Kan jij je dus helemaal concentreren op de beschreven technieken in dit recept: kneden, opbollen, oppunten en lang maken. Bak bijvoorbeeld dit Vikornbrood. Dit is een bruin meergranenbrood met zaden en zonnebloempitten. Dit brood bevat veel vitamines en ijzer en is rijk aan vezels. Heerlijk met een lekkere boerenkaas erop. Of, als het al wat langer ligt, in je broodrooster. Lees snel verder voor ons vikorn brood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  15. Kerststol met boterstolpoeder recept
    Kerststol met boterstolpoeder recept
    12 1.5 uur
    Het is natuurlijk geen echte Kerst zonder een lekkere kerststol op tafel. Met dit recept voor een kerststol met boterstolpoeder, bak je jouw stol zoals de lokale bakker dat doet. De stol is rijkelijk gevuld met rozijnen, sukade, oranjesnippers, echte amandelspijs en afgemaakt met heerlijke amarena kersen. Je krijgt dus een heerlijk luxe en goed gevuld brood. Je kunt nog ervoor kiezen om 50 gram noten door het deeg heen te doen als je dat lekker vindt. Lees snel verder voor ons kerststol met boterstolpoeder recept en ga aan de slag! Wat boterstolpoeder? Boterstolpoeder is een broodverbeteraar die specifiek gemaakt is voor kerst- en paasstollen. De poeder geeft een extra malsheid, houdbaarheid en smaak aan je brood. In deze poeder zitten alle vet- en smaakstoffen al verwerkt. Daardoor hoef je zelf geen extra boter, kruiden en/of specerijen aan het deeg toe te voegen. De poeder zorgt er ook voor dat de stol wat langer mals en zacht blijft. Je kunt dus heel goed deze poeder gebruiken als je wat langer van jouw kerststol wilt kunnen genieten!
    Bekijk het recept
  16. Maanzaadbrood recept
    Maanzaadbrood recept
    12 1.5 uur
    In coronatijd ontdekten heel veel mensen de magie van het broodbakken. Je voegt een paar basic ingrediënten bij elkaar, je kneedt ze lekker mindfull goed door en laat de tijd de rest doen. Ja, tijd genoeg in die rare periode…. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel hobbybakkers en als jou dat ook wat lijkt is dit natuurlijk wel een beauty om mee te beginnen. Maanzaad is het zaad van de slaapbol, de papaver dus. Daar maken ze toch ook opium van? Klopt. En als je heel wat grammen maanzaad naar binnen werkt, slaat een dopingcontrole inderdaad. Maar wat zou je je sappel maken? In een doornsee keuken hebben wij ook nog nooit een dopingcontrole gehad en zoveel maanzaad gaat er nou ook weer niet op dit brood. Maar het geeft wel nét zo’n lekker knapperig accent en een lichtzoete, notige smaak. Gewoon mooi gebruiken als garnering dus. Lees snel verder voor ons maanzaadbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  17. Boekweitbrood recept
    Boekweitbrood recept
    12 1.5 uur

    Eet jij om wat voor een reden dan ook glutenvrij? Dan is het natuurlijk fijn dat ook jij gewoon kunt genieten van een lekkere boterham. In dit recept laten we zien hoe je zelf een heerlijk glutenvrij brood kunt maken. Dit boekweitbrood kun je beleggen met wat je maar lekker vindt en perfect als ontbijt of lunch nuttigen. Lees snel verder voor ons boekweitbrood recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  18. Harcha recept
    Harcha recept
    4 1 uur
    Ken jij harcha al? Dit zijn dunne broodjes, die vooral in de Marokkaanse keuken worden gemaakt. Omdat de broodjes in een pan worden gebakken, worden ze ook wel Marokkaanse panbroodjes genoemd. Een groot voordeel van deze griesmeelkoeken is, dat het deeg niet eerst hoeft te rijzen. Je hebt er ook weinig ingrediënten en handelingen voor nodig, waardoor het vrij gemakkelijk is om deze lekkere broodjes te maken. Lees snel verder voor ons harcha recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  19. Plaatbrood met gerookte spekjes en bieslook recept
    Plaatbrood met gerookte spekjes en bieslook recept
    10 1.5 uur
    Ben jij op zoek naar een lekker brood recept? Maak dan eens dit heerlijke plaatbrood met gerookte spekjes en bieslook. Dit brood is echt verrukkelijk en doet het daarom onder andere erg goed met wat smeersels als borrelhapje. Uiteraard kun je het brood ook gewoon tijdens de lunch serveren en er bijvoorbeeld een lekkere sandwich mee maken. Reden genoeg dus om zelf eens dit plaatbrood te maken. Lees snel verder voor ons plaatbrood met gerookte spekjes en bieslook recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  20. Vloerbrood recept
    Vloerbrood recept
    10 1.5 uur

    Vloerbrood is populair bij de bakker. Het ziet er rustiek uit en het heeft rondom een heerlijke knapperige korst. Het geheim van die korst zit in de manier van bakken: rechtstreeks op de vloer van de oven. Wij maakten ‘m op een speciale steen en dat werkt zeker net zo goed. Het deeg van een vloerbrood gaat niet in een bakblik, maar los in de oven. Daardoor kan je ook een beetje freestylen met de vorm. Vloerbrood is lekker met alle soorten beleg, maar als je een gezellige borrel organiseert is het ook een mooie landelijke aanvulling op je tafel. En de ideale metgezel van een pan soep of een stoofpot. Kruidenboter en tapenade erbij en scheuren maar! Lees snel verder voor ons vloerbrood recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  21. Lavas brood recept
    Lavas brood recept
    8 1 uur
    Versgebakken brood smaakt natuurlijk het allerlekkerst. In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf heerlijk Turks lavas brood kunt maken. Dit brood is te vergelijken met het standaard Turks brood dat je vast al wel kent. Dit brood is daar een plattere en minder luchtige variant op. Je hebt voor dit recept helemaal geen oven nodig, want het brood wordt in de pan gebakken. Nadat het brood gebakken is, kun je het serveren met wat je maar lekker vindt. Bijvoorbeeld met humus, gebakken groente en/of warm vlees. Lees snel verder voor ons lavas brood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  22. Mosterd kaasbrood met pompoenpitten recept
    Mosterd kaasbrood met pompoenpitten recept
    8 1.5 uur
    Ben jij gek op het bakken van je eigen brood, maar wil je eens wat anders dan een standaard bruin of wit brood maken? Maak dan eens dit heerlijke mosterd kaasbrood met pompoenpitten. Dit brood is echt verrukkelijk en doet het ook erg goed als hapje bij een borrel of naast een kopje soep. Lees snel verder voor ons mosterd kaasbrood met pompoenpitten recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  23. Chocoladebroodjes recept
    Chocoladebroodjes recept
    12 1.5 uur
    Wauw, deze chocoladebroodjes van @ellouisacooking zien er niet alleen heerlijk, maar ook prachtig uit. Je moet even door hebben hoe je de broodjes vouwt, maar daarna heb je ook wat! Deze zoete broodjes smaken niet alleen lekker tijdens de lunch, maar zijn ook de perfecte lekkernij voor bij de koffie of thee. Reden genoeg dus om zelf eens deze lekkere broodjes te maken. Lees snel verder voor ons chocoladebroodjes recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  24. Anijskrollen recept
    Anijskrollen recept
    12 1 uur
    Een speculaasje op een witte boterham, dat kennen veel mensen wel. Een speculaasje op een mooi gekruld broodje met anijs, dat is typisch voor Oost-Brabant. Daar hoort dit mooie, gekruide broodje, de anijskrol, bij de tradities rondom Sinterklaas. Het gaat hier al net zo mee als met pepernoten: vaak zijn ze al vanaf september te koop en met carnaval lusten sommigen er nog wel pap van. Als je niet in Oost-Brabant woont, kan je ze natuurlijk ook prima zelf bakken. En als je ze eenmaal hebt gebakken, is er in jouw huis vast een nieuwe traditie geboren, want de geur en de smaak van deze broodjes vallen ook buiten Brabant in de smaak, wedden? Lees snel verder voor ons anijskrollen recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  25. Marokkaans brood recept
    Marokkaans brood recept
    4 1 uur
    Ken jij Marokkaans brood al? Dit brood wordt ook wel kessra, aghroum of khobz genoemd en is vooral uit eigen oven heel erg lekker. Het brood is plat, rond en lekker luchtig. In Marokko wordt dit brood vaak als bijgerecht bij een maaltijd geserveerd. Uiteraard kun je ook ermee ontbijten of lunchen als je dat wilt. Of maak het brood onderdeel van het hoofdgerecht, door er bijvoorbeeld warm vlees op te serveren. Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op. Lees snel verder voor ons Marokkaans brood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  26. Bananenbrood met dadels recept
    Bananenbrood met dadels recept
    12 2 uur
    Je hebt vast weleens van bananenbrood gehoord, maar wist je al dat je ook bananenbrood met dadels kunt bakken? Deze lekkernij is van zichzelf niet al te ongezond en door de dadels al helemaal niet! Dadels zijn namelijk een bron van goede voedingsstoffen. Dit baksel is ook nog eens super makkelijk en simpel om te maken. Ook is dit recept ideaal als je nog een paar oude bananen thuis hebt liggen. Reden genoeg dus om dit brood eens te gaan bakken. Lees snel verder voor ons recept voor bananenbrood met dadels en ga snel aan de slag!

    Wat zijn dadels?

    Dadels zijn vruchten die tot de groep steenvruchten behoren. Ze groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. De dadels kun je zowel vers als gedroogd eten en zijn enorm gezonde vruchten die positief bijdragen aan je gezondheid! Het fijne aan dadels is dat ze lekker zoet zijn en daardoor een ideaal tussendoortje zijn. Win-win dus!
    Bekijk het recept
  27. Batbot recept
    Batbot recept
    4 1.5 uur
    Ben jij al bekend met de lekkernij batbot? Dit is een typisch Marokkaans recept dat vaak tijdens de Ramadan gegeten wordt. Batbot is een soort pan broodje dat je na het bakken compleet kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Vul het broodje bijvoorbeeld met gehakt, kip of tonijn in combinatie met groenten. Deze lekkernijen kun je perfect serveren als lunch of op de borrelplank. Heb je binnenkort een gezellig diner op de planning staan? Dan zijn deze broodjes ook heerlijk als bijgerecht naast een lekkere soep. Dat wordt pas genieten. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze heerlijke broodjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons batbot recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  28. Msemen recept
    Msemen recept
    8 1 uur
    Ben je net zoals wij dol op de Marokkaanse keuken? Dan moet je echt eens ons msemen recept proberen! Msemen is een platbrood en lijkt dan ook wel op een soort pannenkoek. Toch kun je het deeg het beste vergelijken met bladerdeeg, want beide soorten deeg zijn in laagjes opgebouwd. Heb je binnenkort een leuke verjaardag op de planning staan? Dan kun je dit brood heel goed serveren met bijvoorbeeld honing bij een lekker kopje koffie of thee. Niet alleen als snack, maar ook als ontbijt of lunch is dit brood echt verrukkelijk. Het toffe van deze broodjes is dat je ze naar eigen wens kunt beleggen. Beleg ze bijvoorbeeld met kaas, jam of honing. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Lees snel verder voor ons msemen recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  29. Pitabroodjes met pesto en knoflook recept
    Pitabroodjes met pesto en knoflook recept
    8 1 uur
    Pitabroodjes, wie is er niet dol op? In dit recept laten we je van begin tot eind zien hoe je deze heerlijke pitabroodjes met pesto en knoflook kunt maken. Uiteraard kun je het deeg in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt deeg is toch echt het allerlekkerste. Wat veel mensen niet weten is dat je dit deeg in een handomdraai gemaakt hebt. Het toffe aan deze lekkernijen is dat je ze helemaal naar eigen wens kunt vullen, het is maar net wat je zelf lekker vindt. Wij hebben ervoor gekozen om de broodjes te vullen met pesto, knoflook, basilicum en kaas. En deze combinatie is echt verrukkelijk. Reden genoeg dus om deze broodjes zelf eens te gaan maken. Lees snel verder voor ons pitabroodjes met pesto en knoflook recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  30. Spelt vloerbrood recept
    Spelt vloerbrood recept
    10 2 uur
    In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf een heerlijk bruin spelt vloerbrood van Nederlandse granen kunt maken. Wellicht heb je al wel eens een busbrood gemaakt. Dat brood wordt in een broodbakvorm gebakken. Een vloerbrood wordt juist op een steen gebakken. Hierbij is het belangrijk dat de steen op tijd in de oven wordt gelegd, zodat hij goed verwarmd is voordat je het deeg erop gaat leggen. Lees snel verder voor ons bruin spelt vloerbrood recept en ga lekker aan de slag!

    Handig om te weten!

    Spelt is een wat ‘zwakkere’ graansoort dan tarwe. Hierdoor is een brooddeeg dat je maakt van spelt ook wat kwetsbaarder dan een tarwedeeg. Bij het kneden van speltdeeg is het extra belangrijk om het deeg goed in de gaten te houden om te voorkomen dat het deeg gaat glimmen. Wanneer je het deeg met een machine kneed, is het belangrijk om regelmatig te checken of je al een vliesje van het deeg kunt trekken. Als het deeg gaat glimmen, ben je helaas te laat. Het deeg is dan namelijk overkneed. Met dat deeg ga je helaas geen goed eindresultaat meer krijgen.
    Bekijk het recept
  31. Bruin busbrood van Nederlandse granen recept
    Bruin busbrood van Nederlandse granen recept
    20 1 uur
    Over het algemeen wordt gezegd dat je van granen van Nederlandse bodem geen brood kunt bakken. Dat komt vooral omdat je bij brood relatief veel glutenvormende eiwitten wilt hebben. De eiwitten Glutenine en Gliadine vormen zich tot een netwerk wanneer ze in contact komen met water, we helpen ze ook te ontwikkelen door te kneden. In veel Nederlandse granen is het aandeel van deze eiwitten relatief laag, denk aan Zeeuwse bloem. Dit bloem is ideaal voor het maken van knapperige koekjes, maar minder geschikt voor het maken van brood. Ondanks dat laten we in dit recept zien hoe je met de producten van Slaege toch een heerlijke bruin busbrood kunt maken.

    Maak kennis met de producten van Slaege!

    In Nederland zijn steeds meer 'bakwaardige' Nederlandse granen in opkomst. De in de Achterhoek geteelde granen van Slaege zijn daar een goed voorbeeld van. Door een combinatie van slim bodembeheer en duurzaam telen, zijn Jan en Ingrid in staat bakwaardige granen te telen. In dit recept maken we gebruik van een Lecithine poeder. Lecithine is een natuurlijke emulgator die vocht en vet aan elkaar laat binden. Hierdoor wordt het brood minder snel ‘oud’ en droog. Anders dan bij andere broodverbetermiddelen zijn er in dit poeder geen extra enzymen toegevoegd. De toevoeging doet dus niet veel met het volume van het brood. Lees snel verder voor ons bruin busbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  32. Lotus rolls recept
    Lotus rolls recept
    9 1 uur
    Vind jij Lotus koekjes en croissants lekker? Dan moet je echt eens ons Lotus rolls recept proberen! Door de lekkere zoete smaak van de koekjes, kun je ze heel goed verwerken in verschillende baksels. Gebruik ze bijvoorbeeld voor het maken van vullingen van taarten, cupcakes of cakes. Wij hebben ervoor gekozen om er deze heerlijke rolls mee te maken, en wij kunnen zeggen dat ze heel erg goed gelukt zijn. Deze lekkernijen zijn heerlijk voor bij een kopje koffie of thee, maar je kunt ze ook perfect uitdelen op een verjaardag of op een ander leuk feestje. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze lekkernijen kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Lotus rolls recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  33. Rozijnenbrood recept
    Rozijnenbrood recept
    12 2 uur
    Elk gezin heeft zo zijn eigen rare eetgewoontes. Bij ons thuis eten we rozijnenbrood met een plak kaas erop. Onweerstaanbaar, die combinatie van licht zoet met hartig. Toen we dit zelfgebakken rozijnenbrood proefden, hebben we de kaas mooi links laten liggen want dit brood barst uit zichzelf al van de smaak. Nou vooruit, likje roomboter erop dan… Brood bakken doe je met geduld. Bij dit rozijnenbrood begint de voorpret de dag voor het bakken al, als je de rozijnen laat weken van rimpelige oude besjes naar volgezogen smaakbommetjes. Bij het maken van het brood zelf heb je nog geduld nodig bij het rijzen, kneden en vormen. Zoals het spreekwoord zegt: geduld is een schone zaak, want na al het werken en wachten krijg je een rozijnenbrood zoals je het nog niet eerder proefde. Lees snel verder voor ons rozijnenbrood recept en ontdek het zelf!

    Tips voor het serveren van rozijnenbrood

    Rozijnenbrood is een wat luxere broodsoort dat je perfect tijdens een uitgebreid ontbijt of een heerlijke lunch kunt serveren. Dit brood is an sich al heel erg lekker, maar wordt nog lekkerder met een laagje boter erop. Uiteraard kun je het brood verder beleggen met wat je maar wilt, maar dat vinden wijzelf niet eens nodig. Houd je een sneetje over? Kunnen we ons haast niet voorstellen, maar als het er toch nog ligt maak er dan een heerlijk wentelteefje van. Bolletje kaneelijs en een gestoofd appeltje erbij en je hebt een supermakkelijk dessert gemaakt van je oudbakken sneetje brood. Hoor je niemand meer over kaas of geen kaas, wedden?
    Bekijk het recept
  34. Sandwich brood recept
    Sandwich brood recept
    12 2 uur
    Een sandwich ziet er altijd zo gezellig uit en veel chiquer dan een gewoon boterhammetje, maar wist je dat dit boordje vernoemd is naar een gokverslaafde? John Montagu, de vierde graaf van Sandwich, verloor zichzelf helemaal in het kaartspel en at daardoor niet gezond. Zijn bezorgde kok bedacht daarom de sandwich: dunne boterhammetje met rijk beleg die naast de speeltafel werden neergezet, zodat de graaf hartstochtelijk kon kaarten en toch wat gezonds binnenkreeg. Natuurlijk kun je sandwiches maken met gekocht brood, maar als je het nog smakelijker wilt aanpakken, bak je dit brood dat ook van zichzelf al heel veel smaak heeft. We maakten gebruik van de thangzong-methode waarbij je eerst een papje maakt van melk en bloem en dat verhit tot 65 graden. Door dit aan het deeg toe te voegen word je sandwichbrood lekker fluffy en blijft het langer vers. Lees snel verder voor ons sandwichbrood recept!
    Bekijk het recept
  35. Krentenbrood recept
    Krentenbrood recept
    12 2 uur
    In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf een heerlijke krentenbrood kunt maken. Dit brood is het lekkerst als die versgebakken is. Krentenbrood smaakt heerlijk met een beetje boter erop. Eet het brood bijvoorbeeld als ontbijt of lunch, al doet een plakje van dit brood het ook heel goed als tussendoortje bij de koffie of thee. Voordat je begint met het bakken van dit brood is het handig om te weten dat je 1 dag van tevoren de Rozijnen-Krenten Mix moet wellen. Lees snel verder voor ons krentenbrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  36. Casino brood recept
    Casino brood recept
    12 2 uur
    Casinobrood is echt ideaal voor luie tostibakkers. De vierkante vorm past lekker makkelijk in je tosti-ijzer. Als je zelf casinobrood gaat maken, zouden we dat tosti-apparaat daarna mooi in de kast laten, want dit is gewoon zo al heerlijk. Lekker luchtig brood met een krokante korst rondom. Door de vorm ideaal om er mooie driehoekige sandwiches mee te maken, dan proef je dat verschil met fabrieksbrood echt wel! Je hebt even werk aan het kneden en vormen, maar dan heb je ook wat. Casinobrood bak je in een speciaal blik met deksel. Geniet er lekker vers uit de oven van en vooruit, als je een paar sneetjes over hebt kan je er natuurlijk altijd tosti’s van maken. Wedden dat die lekkerder zijn dan je ze ooit hebt geproefd? Lees snel verder voor ons casinobrood recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-36 van 153

per pagina
Pagina
Flag of Germany