• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brood recepten

Brood recepten 

Brood, wie is er nou niet dol op? Het is heerlijk als ontbijt, brunch of lunch. Er zijn verschillende soorten broden te vinden en je kunt ze beleggen met wat je maar wilt. Daardoor is er voor iedereen wel een soort brood te vinden die hij lekker vindt. Het is al helemaal leuk als je zelf brood gaat bakken. Vind jij het leuk om zelf brood te maken? Of lijkt het je leuk om daar eens mee te gaan beginnen? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Op deze pagina vind je namelijk een grote verzameling brood recepten. Van tarwe tot aan wit en zelfs bolletjes en zoete broodjes. Het ene recept is uitdagender dan het andere, dus er is echt voor ieder wat wils Laat je inspireren door de recepten op deze pagina en verwarm je oven alvast voor. 

Zelf brood bakken 

Zelf brood bakken is iets wat heel veel thuisbakkers leuk vinden om te doen. Dat is niet zo gek, want vers brood uit de oven laat het hele huis lekker ruiken. Bovendien is vers zelfgebakken brood het lekkerste brood dat er is. Misschien denk je dat het zelf bakken van brood lastig is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Vooral niet als je dat doet aan de hand van de brood recepten die op deze pagina staan. Bij elk brood recept staat duidelijk aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt en hoeveel je ervan nodig hebt. In elk recept staat ook een duidelijk stappenplan die je kunt volgen. Houd gewoon precies de juiste hoeveelheden aan en volg het overzichtelijke stappenplan gewoon stap voor stap en dan komt het helemaal goed! 

Op Baktotaal.nl vind je recepten voor het maken verschillende soorten brood! 

Smaken verschillen en daarom vind je bij ons recepten voor heel veel verschillende soorten brood. Wil je een brood bakken voor een normale week? Kies dan voor een bruin, wit, tarwe of een volkorenbrood. Wil je een recept maken als avondeten waarbij brood een belangrijk onderdeel is? Kies dan voor plat brood of buitenlands brood, zoals pita. 

Wil je graag brood bakken voor een feestelijk moment of voor het weekend? Maak dan een keuze uit de meest heerlijke recepten voor stokbrood, zoete broodjes of bolletjes. Ook met onze recepten voor een borrelbrood en plukbrood maak je heerlijke broden die je perfect aan jouw gasten kunt serveren.

Ben je aan de lijn of heb je een allergie? Dan vind je op deze pagina ook genoeg brood recepten waarmee je zelf brood kunt bakken dat binnen jouw dieet past. Je vindt er namelijk recepten voor glutenvrij brood en zelfs voor koolhydraatarm brood. 

Welke recepten met brood vind je op Baktotaal.nl? 

Op Baktotaal.nl vind je uiteenlopende recepten met brood. We hebben inmiddels tientallen brood recepten verzameld en vullen onze blog wekelijks aan met nieuwe recepten. Neem dus regelmatig een kijkje op onze blog om te zien welke recepten met brood en andere recepten wij aan onze collectie hebben toegevoegd. Van recepten voor stokbrood tot aan recepten voor speltbrood; op Baktotaal.nl vind je het allemaal! Neem dus snel een kijkje tussen onze recepten en ga nog op korte termijn aan de slag met het maken van een heerlijk brood.  

Brood bakken kan eenvoudig met onze ingrediënten en benodigdheden! 

Als je zelf brood gaat bakken, heb je een aantal benodigdheden en ingrediënten nodig. Het is van het recept afhankelijk wat je precies nodig hebt. Op Baktotaal.nl vind je écht alles om te bakken, dus ook voor het bakken van brood. Zo vind je in ons assortiment verschillende soorten bloem en meel, zaden, noten, rijsmandjes en nog veel meer! Vul je winkelwagentje met alles wat je nodig hebt en plaats vandaag nog jouw bestelling. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 109-144 van 156

per pagina
Pagina
  1. Bagels recept
    Bagels recept
    10 1 uur
    Bagels, we zien ze in Nederland steeds vaker. Je kunt deze broodjes tegenwoordig bij verschillende hippe eettentjes bestellen en ze zijn zelfs in sommige supermarkten verkrijgbaar. Wist je trouwens al dat het helemaal niet lastig is om zelf bagels te bakken? En vers gebakken broodjes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Lees daarom snel verder voor ons bagels recept!

    Wat zijn bagels?

    Bagels zijn ronde broodjes met in het midden een gat. Ze lijken dus qua vorm een beetje op donuts, maar smaken totaal anders. Bagels worden in Amerika veel gegeten als ontbijt en lunch. Hierdoor denken veel mensen bij bagels ook vaak aan Amerika, toch is het van oorsprong geen Amerikaans gerecht. Van origine worden deze broodjes namelijk gebakken door Joodse bakkers in Polen. Leuk weetje hé?! 

    Het is heel leuk om deze broodjes zelf eens te maken, daarom delen we hieronder ons bagel recept!

    Bekijk het recept
  2. Citroenbroodjes recept
    Citroenbroodjes recept
    16 0.5 uur
    Het lekkere weer komt eraan en daar passen deze citroenbroodjes die Instagrammer @ellousiacooking voor ons maakte perfect bij. Ze zijn door de lemon curd namelijk lekker fris van smaak. Je kunt deze broodjes perfect tijdens de lunch of brunch eten, maar ze smaken ook heerlijk als tussendoortje. Wil je zelf deze heerlijke citroenbroodjes maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  3. Focaccia brood schilderij recept
    Focaccia brood schilderij recept
    8 1 uur

    Focaccia is een heerlijk plat Italiaans brood die je met allerlei heerlijke kruiden en specerijen kunt maken. Wanneer je meerdere kruiden en specerijen gebruikt, krijg je een heerlijke smaakexplosie. Wij maakten dit heerlijke brood met allerlei kruiden en groenten. We besloten om een aantal van die kruiden en groenten als een soort schilderij neer te leggen, zodat we niet alleen een heel erg lekker maar ook nog eens een heel mooi brood kregen. Wil je zelf ook zo'n eyecatcher maken? Lees dan snel verder voor ons recept!

    Bekijk het recept
  4. Cinnamon Rolls recept
    Cinnamon Rolls recept
    9 1 uur

    Vind jij kaneel én broodjes lekker? Dan moet je echt eens ons cinnamon rolls recept proberen! Met dit recept maak je namelijk heerlijke cinnamon rolls, ook wel kaneelbroodjes genoemd. De broodjes zijn lekker zoet en kun je perfect serveren bij een kopje koffie of thee. Maar ook als traktatie op een verjaardag of gewoon als tussendoortje zijn deze broodjes ontzettend lekker. Lees snel verder voor het recept!

    Wat zijn cinnamon rolls?

    Cinnamon rolls zijn heerlijke zoete broodjes die oorspronkelijk uit Zweden komen. Tegenwoordig worden ze over de hele wereld gebakken. De kaneelbroodjes zijn lekker zacht en vaak gevuld met boter, kaneelsuiker en rozijnen. Als finishing touch worden ze doorgaans nog voorzien van een lekker laagje glazuur dat wordt gemaakt van poedersuiker en eiwit. Uiteraard kun je de rolls ook met iets anders garneren. Garneer de broodjes bijvoorbeeld met chocolade of vanillesaus, heerlijk!

    Omdat de kaneelbroodjes lekker zoet zijn, kun je ze perfect als een traktatie aan je gasten serveren. Daarnaast kun je ze ook heel goed tijdens bijvoorbeeld Kerst, Pasen of andere speciale gelegenheden op de ontbijttafel zetten.

    Bekijk het recept
  5. Paashaasbroodjes recept voor Pasen
    Paashaasbroodjes recept voor Pasen
    8 1 uur
    Wil je wat leuks én lekkers bakken voor tijdens de paasbrunch? Maak dan deze heerlijke paashaasbroodjes voor Pasen. Het recept voor deze schattige broodjes heeft Instagrammer @sihamdaily speciaal voor ons gemaakt. Ben je al benieuwd geworden naar hoe je zelf deze broodjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en begin met bakken!
    Bekijk het recept
  6. Libanees brood recept
    Libanees brood recept
    6 2.5 uur

    Wil jij eens wat anders eten als ontbijt, lunch of avondeten? Probeer dan eens Libanees brood! Instagrammer @sihamdaily heeft speciaal voor ons dit heerlijke Libanese brood recept gemaakt. Dit is een heel lekker brood dat oorspronkelijk uit Libanon komt. De Libanese keuken wordt over het algemeen gezien als de meest verfijnde keuken van de Arabische wereld. De keuken kent invloeden van onder andere de Koerden en Armeniërs, maar ook van de omliggende landen. Het is dan zeker ook het proberen waard om eens Libanees brood te bakken.

    Bekijk het recept
  7. Kerstboombrood recept
    Kerstboombrood recept
    19 0.5 uur

    Met dit Kerstboombrood zet je een waar spektakel op tafel. Het brood is perfect voor het kerstontbijt- of lunch, maar kun je ook prima serveren als bijgerecht bij het kerstdiner. Instagrammer @sihamdaily vertelde aan ons hoe je zelf zo'n prachtig brood kunt maken, die ook nog eens heerlijk smaakt. Leessnel verder voor haar recept!

    Bekijk het recept
  8. Desemtoast met asperges en boerenkaas recept
    Desemtoast met asperges en boerenkaas recept
    4 1 uur

    Ik ben licht verslaafd aan mijn broodmachine. Het liefst eet ik 3 keer daags brood om maar zoveel mogelijk te kunnen bakken. Soms sneak ik dus gewoon brood in de warme maaltijd. In een oud tijdschrift kwam ik het recept tegen van Welsh rarebit, een rare naam voor toast van desembrood. Dit brood is lekker met een saus van kaas en bier. Ik maakte er een zondagse variant van, die prima als lunch of warme maaltijd kan dienen: met verse asperges, een saus van jong-belegen boerenkaas en witte wijn. Meteen een goede smoes om de Jan & Jet desembrood-mix uit te proberen en de broodmachine weer aan te zetten! Als je het met halve boterhammetjes en wat minder asperges in mooie ovenschaaltjes maakt zoals op de foto, is dit ook een leuk voorafje. Rarebit was trouwens ooit een armelui-gerecht voor mensen uit Welsh die geen rabbit (konijn) konden betalen. Met die asperges is dit natuurlijk wel een heel wat luxere hap, maar toch hartstikke feestelijk. Fijne Pinksterdagen!

    Bekijk het recept
  9. Kruidige turkse pide met gehakt recept
    Kruidige turkse pide met gehakt recept
    8 1 uur

    Heimwee naar de Turkse stranden? Of wil je gewoon lekker nazomeren met deze Turkse pide uit eigen oven? Deze broodjes smaken altijd lekker. Als het de komende dagen mooi weer wordt, heb je aan deze broodjes met een frisse salade of een kop soep zeker genoeg. De kruidige smaak komt onder andere van za’atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za’atar is de naam van het mengsel, maar ook van het kruid dat erin zit: een soort wilde oregano die in smaak het midden houdt tussen tijm én oregano. Door het mengsel gaan behalve dit kruid ook sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. We bestrooiden de broodjes er voor het afbakken mee, waardoor de hele keuken meteen zalig rook. Ook kun je wat za’atar door de romige knoflooksaus roeren. Kruidige turkse pide met gehakt staan garant voor veel bakplezier!

    Bekijk het recept
  10. Turkse pittige gehaktbroodjes recept
    Turkse pittige gehaktbroodjes recept
    12 0.5 uur

    Er zijn natuurlijk vaders die houden van taart en gebakjes, maar veel mannen zijn toch meer van de stoere baksels. Iets waar je lekker een groot glas bier bij kunt drinken en waarbij je geen vorkje nodig hebt. Valt je vader/man/partner in die categorie? Maak dan deze pittige Turkse gehaktbroodjes voor Vaderdag. Lees snel verder voor het recept.

    Het maken van deze Turkse pittige gehaktbroodjes

    Het fijne aan deze Turkse pittige gehaktbroodjes is dat je ze heel goed een dag of twee van tevoren kunt maken. Je warmt ze namelijk gemakkelijk weer op. 

    Wij gebruikten lamsgehakt van de Turkse slager, maar met rundergehakt gaat het ook prima. De kruiden maken de smaak: ras-el-hanout, knoflook, koriander en pul biber. Eten er ook kinderen mee? Dan zou ik die laatste weglaten. Je kunt het eventueel ook vervangen door gewone sambal, maar pul biber is meer authentiek. Van de pittige knoflooksaus die erbij hoort, kan je beter met het hele gezin eten, als je het een beetje gezellig wilt houden ;).  Eventueel vervang je deze door een kant en klare saus uit de winkel. Als je er een lekkere bak komkommer en tomaat bij maakt, zijn deze broodjes ook een prima warme maaltijd.

    Bekijk het recept
  11. Mediterraans breekbrood met pesto en tapenade recept
    Mediterraans breekbrood met pesto en tapenade recept
    10 1 uur

    Veel mensen blijven deze vakantie gewoon in Nederland. Maar dat hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden om een lekker mediterraan sfeertje te bouwen in je eigen achtertuin, op de Drentse hei of aan het Noordzeestrand door een brood met zuidelijke smaken te bakken. Daarom delen we vandaag dit recept waarmee je zelf een heerlijk Mediterraans breekbrood kunt bakken.

    Zomerse maaltijd

    Het deeg van dit Mediterraans breekbrood wordt op smaak gebracht met olijven en rozemarijn en geserveerd met zelfgemaakte tapenade en pesto. Je kunt het, met wat tomaatjes erbij of een soepje, prima als zomerse maaltijd serveren. En het is ook eens wat anders dan het geijkte stokbrood bij een barbecue. Heb je een stukje over? Halveer dit dan en besmeer het met pesto. Beleg het stukje daarna met plakken tomaat en doe er dan wat mozzarella op. Doe het even onder de grill en je waant je in Italië.

    Bekijk het recept
  12. Uienkruier recept
    Uienkruier recept
    6 1 uur

    Aan het eind van januari wil mijn bankrekening nog wel eens van kleur verschieten. Toch te vaak sushi laten komen, schoenen gekocht in de sale of met dure wijnen bij de haard gezeten. Geeft helemaal niks, voor een prikkie bak je deze uienkruier. Soepje erbij en klaar ben je. Lees dus snel verder voor mijn uienkruier recept!

    Bekijk het recept
  13. Pesto plukbrood recept
    Pesto plukbrood recept
    4 1.5 uur

    Te warm om te bakken of te koken? Zin om met je bord op schoot te eten? Op zoek naar iets gezelligs om te delen bij een wijntje? Ik mocht van Baktotaal de nieuwe pesto-broodmix van Molen De Hoop proberen. Op de verpakking staat de gebruiksaanwijzing voor een broodbakmachine, maar in een gewone oven werd het ook een prima brood.

    Met alleen een brood heb je nog niet echt iets gezelligs. Ik maakte er daarom een plukbrood van dat ruim voldoende is voor 4 personen als je er een salade of een kop soep bij maakt. Deze hoeveelheid brood is ook geschikt voor acht gezellige wijndrinkers als borrelhap. Iedereen plukt er een stukje uit, het beleg zit er meteen op en de pesto-smaak zit al in het brood. Moet het nog uitgebreider? Serveer er dan nog Parmaham bij of gegrilde mediterrane groenten. Het plukbrood kan ook prima een barbecue begeleiden. Kom maar door met die zomer!

    Bekijk het recept
  14. Jan in de zak recept
    Jan in de zak recept
    6 0.5 uur

    Jan-in-de-zak is een heel ouderwets streekproduct uit West-Friesland. Het is een soort brood gevuld met rozijnen. Jan-in-de-zak wordt heel langzaam gegaard in een pan met gekookt water. Je hoeft dus geen gebruik te maken van de oven. Misschien ziet het brood er niet heel smakelijk uit, maar ik kan je vertellen dat Jan-in-de-zak ontzettend smaakvol is! Daarnaast wordt Jan-in-de-zak ook regelmatig geserveerd met stroop. Probeer hem zelf door het recept hieronder te volgen.

    Bekijk het recept
  15. Bapao met gehakt recept
    Bapao met gehakt recept
    14 0.5 uur

    In dit recept laten wij zien hoe je heerlijke Bapao met Gehakt kunt maken. Soms kan ik me zo laten meeslepen door het bakken dat ik andere dingen vergeet. Sta je net in een keuken vol beslag, bloem en boter in je element te wezen, roept een hongerige puber: ,,Wat eten we vanavond?”… Voor zulke dagen is Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek een uitkomst. Dan kun je jou helemaal uitleven met bakken en is je maaltijd of borrelhap meteen geregeld.

    Wat een heerlijk boek is dit. Wat Rutger schrijft, klopt altijd en dat is al een verademing. Er staan tijdrovende recepten in (met zelfgemaakt bladerdeeg), maar ook smokkelbaksels met bijvoorbeeld een basis van pizzabrood of bagel uit de winkel. Ik koos voor de Bapao, omdat die met speciaal meel uit de toko worden gemaakt en ik ze moest stomen. Dit zijn twee nieuwe ervaringen waarvan ik benieuwd was of Rutger mij er zonder brokken doorheen kon loodsen. En dat lukte. Mijn Bapao werden misschien niet zo strak en rond als die van Rutger of de supermarkt, maar hey, ik ben dan ook geen HHB winnaar en de puber hoorde ik niet klagen. Wij gaan nog heel vaak hartig bakken met Rutger, veel leuker dan koken!

    Bekijk het recept
  16. Worstenbroodjes recept
    Worstenbroodjes recept
    10 1 uur
    De belangstelling voor carnaval loopt terug, stond deze week in de krant. Persoonlijk heb ik ook niet zoveel met verkleden en de polonaise lopen, maar een mens moet wat als ‘ie pal aan de route van een grote optocht woont. De hele buurt loopt uit met flessen drank en hapjes en dan wordt het alsnog gezellig. Iedereen die wel eens té uitbundig heeft gefeest, weet dat een beetje vettige dingen er dan goed in gaan. Mijn oud-collega zwoer bij een Gronings eierballetje in zijn studententijd en ik kan me vaag nachtelijke bakken friet met knoflooksaus herinneren. Niet van dat subtiele dus. En zo'n worstenbroodje vind ik ook perfect bij carnaval passen. Het is lekker hartig, warm en niet zo'n hele vette hap. Wil je zelf deze broodjes gaan maken? Lees dan snel verder voor ons worstenbroodjes recept!
    Bekijk het recept
  17. Stokbrood met geduld recept
    Stokbrood met geduld recept
    4 0.5 uur

    Het lekkerste stokbrood at je lange tijd in Frankrijk. Maar Nederlandse bakkers kunnen er tegenwoordig ook wat van. En als je dat nog niet naar je zin vindt, bak je dat stokbrood toch gewoon zelf? Ik experimenteerde met verschillende recepten, samen met de lieve Sara die zo mogelijk nog gekker is op eten dan ik (en dat wil wat zeggen). Het werd een gezellige middag, met een aanrecht vol bloem, overal rijzende broden en heel veel potten thee. Bij brood is het net als bij veel ander lekker eten: tijd geeft smaak. Wellicht krijgen Fransen een stuip van dit recept, maar wij vonden het heerlijke stokbroden met een knapperige korst en een luchtig binnenste. De eerste was snel op, met gezouten roomboter en een likje frambozenjam. Zo houd je je Franse vakantiegevoel nog even vast!

    Bekijk het recept
  18. Crusty stokbroden recept
    Crusty stokbroden recept
    10 1 uur

    De lente is in het land. Tijd om erop uit te gaan! Of om gewoon eindeloos te brunchen met Pasen natuurlijk. Ik bakte deze week zelf Crusty stokbroden op de Crusty Bake Tray. Die speciale bakplaat doet wat ‘ie belooft: knapperige stokbroden afleveren. Doordat je ze met de hand vormt, zien de broden er lekker rustiek en landelijk uit. Wij aten ze warm uit de oven, maar een dag van tevoren bakken kan ook. Je verwarmt ze dan vlak voor de Paasbrunch 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Waarschijnlijk staat de tafel vol lekker beleg, maar houd je in. Eet het eerste stukje brood zo uit de oven, met alleen maar gezouten roomboter. Zo proef je de pure broodsmaak. Daar kan geen paasei tegenop!

    Bekijk het recept
  19. Brabantse Worstenbroodjes recept met Brand New Cake
    Brabantse Worstenbroodjes recept met Brand New Cake
    4 0.5 uur
    Brand New Cake heeft in haar assortiment een heerlijke mix waarmee je typisch Brabantse Worstenbroodjes kunt maken. Heerlijk als tussendoortje, lunch, traktatie of om gewoon heerlijk op te eten. Ben je benieuwd naar hoe je op een eenvoudige, maar toch hele leuke manier worstenbroodjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!
    Bekijk het recept
  20. Naanbrood recept
    Naanbrood recept
    16 0.5 uur

    Heb je ook zin om een lekker brood te bakken waarmee je je gezinsleden of gasten zeker blij zult maken? Dan is het een ontzettend goed idee om naanbrood te maken. Dit is een heerlijk brood dat je bij allerlei gerechten perfect als bijgerecht kunt serveren. In dit artikel vind je ons naanbrood recept waarmee je zelf echt heerlijke naan kan maken.

    Wat is naanbrood?

    Naan is Dari voor brood, maar in het Nederlands noemen we het naanbrood. Naan is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt en dat vaak als bijgerecht wordt gegeten in Centraal- en Zuid-Azië. Je kunt naan bijvoorbeeld perfect bij een curry eten. Maar je kunt het ook heerlijk dippen in hummus of een andere lekker dip. Wij vinden het trouwens ook heel lekker om dit brood met wat kruidig vlees te eten. Het brood is zelfs zo lekker, dat je het ook gewoon zo kunt opeten. Al met al kun je er dus allerlei verschillende kanten mee op en is het brood ontzettend lekker. Reden genoeg dus om ons naanbrood recept uit te proberen!

    Bekijk het recept
  21. Brood bakken zonder gist recept
    Brood bakken zonder gist recept
    8 1 uur

    Brood bakken zonder gist, kan dat? Jazeker! Het bakken van brood is door de coronacrisis de afgelopen jaren razend populair geworden. Niet gek natuurlijk, want vers zelfgebakken brood is natuurlijk het allerlekkerst. Toch heeft deze hype ook een keerzijde: bloem, meel en gist vliegen de deur uit en vooral aan gist is lastig te komen. In onze webshop hebben wij over het algemeen gewoon gist op voorraad, maar de kleine verpakkingen vliegen ook bij ons de deur uit. Wil je niet gelijk een halve kilo gist in huis halen voor het pakken van wat broden? Dan komt dit artikel als geroepen: hierin laten we namelijk zien hoe je zelf brood zonder gist kunt bakken. Lees dus snel verder!

    Bekijk het recept
  22. Glutenvrij brood recept
    Glutenvrij brood recept
    10 0.5 uur

    Heb je een gluten intolerantie of een glutenallergie? Maak dan zelf dit heerlijk glutenvrij brood. Wij hebben verschillende pogingen gedaan om tot een recept te komen van een brood dat niet zo hard is als een steen en ook nog lekker smaakt. Zie hier het resultaat! Dit glutenvrij brood kun je dus met een gerust hart maken. Lees snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  23. Bierbrood recept
    Bierbrood recept
    4 1 uur

    Bierbrood is overheerlijk brood, zelfs als je geen bier lust! De smaak van bier overheerst namelijk niet. Bierbrood is ontzettend lekker als borrelhapje met wat boter of een plakje kaas erop. Daarnaast kun je het brood ook heerlijk als bijgerecht eten bij bijvoorbeeld een stoofpotje. Door bierbrood als echte bierpullen inclusief handvatten te bakken, kun je ze na het bakken onwijs leuk serveren!

    Het recept voor bierbrood vind je hieronder. Bekijk je liever een video? Geen probleem, want die vind je onder het recept!

    Bekijk het recept
  24. Spelt-paasbroodjes met mueslimix en amandelspijs recept
    Spelt-paasbroodjes met mueslimix en amandelspijs recept
    12 0.5 uur

    Speciaal voor Pasen heb ik deze Spelt-paasbroodjes met mueslimix en amandelspijs bedacht. De broodjes zijn heerlijk als ontbijt of voor bij de paasbrunch, maar je kan ze ook heel goed meenemen bij een (voorjaar-)picknick!

    Voor de broodjes heb ik gebruik gemaakt van ingrediënten van Molen de Hoop uit Oud-Zevenaar. Deze zijn sinds vorig jaar bij Baktotaal verkrijgbaar. Kwaliteit is voor Molen de Hoop hét sleutelwoord. Ze maken gebruik van goede grondstoffen en dat proef je terug in je baksels! Voor deze broodjes heb ik onder andere de muesli-mix gebruikt. Dat is een mengsel van abrikoos, dadel, papaya, ananas, appel, cashewnoten, hazelnootstukjes, walnotenstukjes en amandelstukjes. Een super lekkere mix! De grein-suiker op de broodjes maakt ze helemaal af en zorgt voor een mooi contrast.

    Bekijk het recept
  25. Hamburgerbroodjes recept
    Hamburgerbroodjes recept
    10 0.5 uur

    Het is eindelijk weer zomerweer, dus de barbecue kan aan! Hamburgers doen het altijd goed, ook bij kinderen. Of je nou een rulle burger maakt van rundergehakt of kiest voor een visburger of vega-variant, een burger staat of valt met een lekker broodje. Wij laten zien hoe je met dit recept helemaal zelf 10 heerlijke hamburgerbroodjes kunt maken!

    Bekijk het recept
  26. Kwarkbroodjes recept
    Kwarkbroodjes recept
    10 1 uur

    Ken je kwarkbrood al? De structuur van dit brood zit tussen dat van 'gewoon' brood en cake in. Je kunt een groot brood maken, maar wij kozen voor bolletjes. Die zijn lekker handzaam en daardoor perfect als tussendoortje voor onderweg. Instagrammer Siham Daily maakte speciaal voor ons onderstaand kwarkbroodjes recept. Lees dus snel verder!

    Kwarkbrood; gezond én lekker!

    Het fijne aan kwarkbrood is dat het brood lekker gezond is, net zoals bijvoorbeeld bananenbrood dat is. Daarnaast smaakt het ook nog eens onwijs lekker! Maak dan echt eens heerlijke kwarkbroodjes met ons recept. Ze zijn namelijk helemaal niet zo lastig om te maken.

    Bekijk het recept
  27. Romige broodkroon met pistache en abrikoos recept
    Romige broodkroon met pistache en abrikoos recept
    8 1 uur

    Dit is nou typisch zo’n leuk oefenrecept voor de feestdagen. Dit feestelijke brood gevuld met banketbakkersroom heet een broodkroon. En met een beetje fantasie kan je de vorm van een koninklijk hoofddeksel er inderdaad in herkennen. Ben je benieuwd geworden naar hoe je zelf dit lekkere brood kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga aan de slag.

    Broodkroon of broodbaret?

    Onze broodkroon pakte een beetje uit als een broodbaret, maar dat mag de pret niet drukken. Hij is namelijk wel hartstikke lekker. Dit brood lijk een beetje op een reusachtig roombroodje, maar dan met een massa extra smaak. In het originele recept maak je ‘m met amandelspijs en met sinaasappelschil en rozijnen, wij maakten zelf een groene spijs van pistachenoten en deden stukjes gedroogde abrikoos door het deeg. Dat maakte ‘m net wat spannender van smaak en voegde ook wat extra kleur toe. Tegen kerst kan je natuurlijk ook cranberries nemen in plaats van abrikoos, dan heb je ‘m meteen in de goede feestkleuren. Al met al kun je gewoon lekker met dit recept experimenteren, want je hebt immers nog wel een aantal weken tot Kerst te gaan.

    Bekijk het recept
  28. Suikerbrood met kruidnoten recept
    Suikerbrood met kruidnoten recept
    6 1 uur

    Dit suikerbrood met kruidnoten ziet er toch heerlijk uit? Suikerbrood is oorspronkelijk een Fries witbrood met suikerkorrels erin. Die korrels worden meegebakken in de oven. Je kunt er eventueel ook pepernoten voor gebruiken, dan wordt het een lekker pepernoten suikerbrood. Het is toch heerlijk om dit brood te maken met Sinterklaas en te serveren op Pakjesavond? Ben je al benieuwd geworden naar hoe je deze lekkernij zelf kunt maken? Lees dan snel verder en ga lekker aan de slag!

    Bekijk het recept
  29. Recept kerststol
    Recept kerststol
    12 1.5 uur
    Iedereen heeft zo zijn eigen tradities met Kerstmis. De 1 doet er helemaal niets mee, de ander vindt het heerlijk om met Kerst uit eten te gaan en weer een ander vindt het geweldig om een heel kerstdiner voor te bereiden. Ben jij op zoek naar een lekkernij voor bij een kopje koffie of thee of tijdens het kerstontbijt? Maak dan eens een heerlijke kerststol. In deze stol zit geen broodverbeteraar, dus het is het lekkerst om het brood op de dag te gaan bakken, waarop je het ook gaat serveren. Lees snel verder voor ons kerststol recept en ga lekker aan de slag!
    Bekijk het recept
  30. Fries suikerbrood recept
    Fries suikerbrood recept
    6 0.5 uur

    Er was bijna geen bootje meer te huur op de Friese wateren. En ook de andere Nederlandse windstreken werden goed bezocht nu over de grens gaan volgens veel mensen toch niet zo’n goed idee was. En wat is er leuker dan thuis nog even na te genieten van het lekkers uit jouw favoriete vakantiebestemming? Zeeuwse bolussen, Bossche Bollen, Twentse krentenwegge bijvoorbeeld, of voor al die Frieslandgangers: Fryske Sukerbolle, oftewel Fries suikerbrood. Die knapperige stukjes suiker erop, dat beetje kleverige deeg, zo’n broodje is zo op. En houd je toch een stukje over? Dan maak je er zo heel smakelijke wentelteefjes van. Hollands glorie! Hieronder deel ik mijn Fries suikerbrood recept met je, lees dus snel verder.

    Bekijk het recept
  31. Paasstol recept
    Paasstol recept
    6 1 uur

    Pasen komt er alweer bijna aan, dus hoog tijd om weer eens na te gaan denken over wat we op tafel willen zetten tijdens het paasontbijt. Een gerecht dat zeker niet op de paastafel mag ontbreken is natuurlijk een paasstol (ook wel paasbrood genoemd). Een paasstol kun je zo richting Pasen in verschillende winkels kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het brood zelf te maken. In dit artikel geven wij je ons paasstol recept, waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen!

    Bekijk het recept
  32. Hartvormig briochebrood recept
    Hartvormig briochebrood recept
    8 1 uur

    Het is erg leuk om vlechtbrood te maken, door brooddeeg te vlechten ziet het brood er namelijk ineens een stuk indrukwekkender uit. Bovendien kun je op allerlei verschillende manieren vlechtbrood maken. Zo maakten wij een heerlijke hartvormig briochebrood. Wil je weten hoe je zelf dit lekkere brood kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

    Bekijk het recept
  33. Kerstbrioche met cranberry's en witte chocolade recept
    Kerstbrioche met cranberry's en witte chocolade recept
    8 0.5 uur

    Dit mooie brood lijkt misschien moeilijk om te maken, maar dankzij de Brioche-mix van Molen de Hoop is dat gelukkig helemaal niet het geval. Om het maken van het brooddeeg hoef je je dus geen zorgen te maken, waardoor je jezelf lekker volledig kunt concentreren op het rollen en vormen van het deeg. Als het brood is afgekoeld, kun je er mooie streepjes op maken van witte chocolade. Dat geeft het briochebrood een extra feestelijke uitstraling. Komt de brioche onverhoopt niet op? Maak er sneetjes van en doop die in een mengsel van melk en losgeklopt ei. Bak de sneetjes vervolgens in een klontje roomboter. Poedersuiker erop en je hebt binnen een handomdraai heerlijke wentelteefjes.

    Bekijk het recept
  34. Brioche brood recept
    Brioche brood recept
    10 1 uur

    Over een paar weken is het al Pasen. Tijd om heerlijk uitgebreid te ontbijten. Zo'n feest op komst is altijd een mooie smoes om nu vast een keer een brioche brood te bakken, om te oefenen. Dit heerlijke cake-achtige brood maak je van een rijk, wat slapper deeg, met veel boter en eieren. Een beetje plakkerig dus, maar het komt heus goed als je je werkvlak maar goed bebloemd. Door van het deeg acht ‘taartpunten’ te vormen en die in een springvorm te leggen, geef je je brioche een mooie vorm.

    Wat is brioche brood eigenlijk?

    Brioche brood is een erg lekker zoet witbrood. Misschien ken je dit brood nog niet, maar als je erop gaat letten zal je zien dat het best nog wel vaak wordt gegeten. Brioche brood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar ook de mooie Franse naam. Het fijne aan dit brood is dat het een wat luchtiger brood is en daardoor niet zo zwaar op de maag valt als andere broden. Het brood is zelfs wel een klein beetje te vergelijken met een cake, grappig hé?!

    Bekijk het recept
  35. Hollandse koffiebroodjes recept
    Hollandse koffiebroodjes recept
    12 1 uur

    Hollandse koffiebroodjes zijn uiteraard lekker voor bij de koffie. Ook naast een kopje thee of ander drankje zal een koffiebroodje heerlijk smaken. Hollandse koffiebroodjes zijn een typisch Nederlands, zoet lekkernij gevuld met rozijnen. Dankzij de combinatie van rozijnen en banketbakkersroom krijg je heerlijke, zoete broodjes.

    Bekijk het recept
  36. Wentelteefjes recept
    Wentelteefjes recept
    8 0.5 uur

    Wentelteefjes, ik denk dat bijna iedereen ze wel kent! Heb je oud brood over? Dan is het brood niet meer zo lekker om met alleen wat beleg te eten. Toch is het zonde om oud brood weg te gooien, want je kunt er prima wentelteefjes mee maken! Wentelteefjes zijn ontzettend lekker en door ze van oud brood te maken, ga je ook nog eens voedselverspilling tegen. Een win-win situatie noemen we dat! Hieronder laten we zien hoe je zelf de heerlijkste wentelteefjes kunt maken.

    Bekijk het recept
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 109-144 van 156

per pagina
Pagina
Flag of Germany