• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gevulde bolussen recept

Ken je Zeeuwse bolussen al? Dit zijn zoete broodjes die van zichzelf al heel erg lekker zijn. Het broodje kun je onder andere perfect als ontbijt, lunch en zelfs als tussendoortje opsnoepen. We zagen steeds meer om ons heen gevulde bolussen voorbij komen: zoete broodjes gevuld met een room zoals banketbakkersroom. Dat moesten we natuurlijk zelf ook proberen en we zijn blij verrast. Deze gevulde broodjes zijn eigenlijk meer gebakjes te noemen dan broodjes en echt verrukkelijk. Zeker het proberen waard dus. Hieronder delen wij ons gevulde bolussen recept met je, zodat je ze gewoon zelf thuis kunt maken. Zelfgemaakte zijn ze namelijk het allerlekkerst.
± 1 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 12 personen 5/5 (1 waardering)
Ken je Zeeuwse bolussen al? Dit zijn zoete broodjes die van zichzelf al heel erg lekker zijn. Het broodje kun je onder andere perfect als ontbijt, lunch en zelfs als tussendoortje opsnoepen. We zagen steeds meer om ons heen gevulde bolussen voorbij komen: zoete broodjes gevuld met een room zoals banketbakkersroom. Dat moesten we natuurlijk zelf ook proberen en we zijn blij verrast. Deze gevulde broodjes zijn eigenlijk meer gebakjes te noemen dan broodjes en echt verrukkelijk. Zeker het proberen waard dus. Hieronder delen wij ons gevulde bolussen recept met je, zodat je ze gewoon zelf thuis kunt maken. Zelfgemaakte zijn ze namelijk het allerlekkerst.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 450 gram patentbloem;
  • 150 gram BrandNewCake Crème Chantilly-mix;
  • 500 gram donkerbruine basterdsuiker;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 9 gram droge gist;
  • 20 gram kristalsuiker;
  • 325 gram Steensma Zwitserseroom Mix;
  • Bakpapier;
  • Bakplaat;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje #1M.

Overige benodigdheden:

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur;
  • 300 milliliter lauwwarme melk;
  • 1 ei, maat M;
  • 600 milliliter water;
  • 10 gram zout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Steensma Zwitserseroom Mix 1kg
€ 8,99
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 12st - 53x28cm**
€ 5,59
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de bolussen:

  1. Kneed in een ruime kom en in 8 minuten de bloem, zout, suiker, gist, ei en
  2. lauwwarme melk door elkaar heen.
  3. Kneed met een deegmachine in 5 minuten de roomboter erdoorheen.
  4. Laat het deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.
  5. Vorm daarna van het deeg 12 balletjes van elk 80 gram.
  6. Laat de balletjes 5 minuten rusten.
  7. Bestrooi een natte theedoek met de basterdsuiker en kaneel.
  8. Rol de balletjes erdoorheen uit tot lange slierten van 35 cm.
  9. Rol de slierten dan dicht als een bolus.
  10. Laat de broodjes nog 30 minuten rijzen.
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  12. Vul een bakvorm met wat water en zet deze onder in de oven.
    Tip! Als je dat doet, komt er stoom vrij.
  13. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  14. Leg de broodjes op de bakplaat.
  15. Bak de bolussen in 8 minuten gaar.
  16. Draai de broodjes na het bakken direct om op de bakplaat.
  17. Laat de bolussen zodoende volledig afkoelen.

Het vullen van de bolussen:

  1. Mix de Crème Chantilly-mix en 100 milliliter water door elkaar heen.
  2. Mix de Steensma Zwitserseroom Mix door 500 milliliter water heen.
  3. Meng dan de crème chantilly door de Zwitserse room heen.
  4. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak.
  5. Vul de spuitzak met de room.
  6. Snijd de bolussen open en vul ze met de room.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Check ook eens deze zoete broodjes recepten!

Vind jij het ook zo leuk om zoete broodjes te bakken? Wij wel! Op onze blog hebben we dan ook tientallen recepten verzameld waarmee je allerlei verschillende soorten zoete broodjes kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons recept voor cinnamon rolls? Of ons suikerbrood recept? Ben je benieuwd naar welke zoete broodjes recepten we nog meer op onze blog hebben verzameld? Bekijk ze dan hier!

Bezoek regelmatig onze blog!

Op onze blog hebben wij al meer dan 1.200 recepten verzameld en we blijven ons blog regelmatig aanvullen met nieuwe recepten. Het is dus zeker de moeite waard om er af en toe eens een kijkje te nemen. Je vindt er trouwens recepten waarmee je uiteenlopende lekkernijen kunt maken. Van recepten waarmee je verrukkelijke kwarktaarten kunt maken, tot aan recepten waarmee je de prachtigste en lekkerste taarten kunt maken. Op onze blog vind je zelfs recepten voor het zelf maken van diverse soorten brood, hartige hapjes, desserts en cupcakes. We hebben dus voor ieder wat wils. Bekijk al onze recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte gevulde bolussen aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept gevulde bolussen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw gevulde broodjes en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany