• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kaas croissants recept

Vind jij kaas croissants ook zo lekker? Wij wel! Je kunt ze in vrijwel elke supermarkt wel kopen, maar wij vinden het veel lekkerder om ze zelf te maken. Een groot voordeel van het zelf maken van kaas croissants is, dat je zelf kunt bepalen welke kaas je gebruikt. Heb je bijvoorbeeld wat restjes kaas over? Of vind je gewoon een bepaalde kaas onwijs lekker? Gebruik die kaas dan om de lekkerste kaas croissants te maken die je ooit zult proeven. Die croissantjes zijn niet in de winkel te koop, maar bak je gewoon lekker thuis aan de hand van ons kaas croissants recept.
± 1.5 uur bereidingstijd ± 25 uur wachttijd 8 personen
Vind jij kaas croissants ook zo lekker? Wij wel! Je kunt ze in vrijwel elke supermarkt wel kopen, maar wij vinden het veel lekkerder om ze zelf te maken. Een groot voordeel van het zelf maken van kaas croissants is, dat je zelf kunt bepalen welke kaas je gebruikt. Heb je bijvoorbeeld wat restjes kaas over? Of vind je gewoon een bepaalde kaas onwijs lekker? Gebruik die kaas dan om de lekkerste kaas croissants te maken die je ooit zult proeven. Die croissantjes zijn niet in de winkel te koop, maar bak je gewoon lekker thuis aan de hand van ons kaas croissants recept.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram Franse bloem;
  • 15 gram gist;
  • 75 gram kristalsuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 300 milliliter lauwwarm water;
  • 400 gram ongezouten roomboter;
  • Plasticfolie;
  • 300 gram ham;
  • 1 ei, maat M. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Franse Tarwebloem T65 1kg (Farine Bagatelle)
€ 3,70
+
Bruggeman Gist instant 500gr
€ 6,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Patisse Verstelbare Bakplaat Geperforeerd 38x35cm
€ 27,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken van de poolish:

  1. Meng 100 gram bloem, 100 milliliter water en 1 theelepel gist tot een deeg.
    Let op! Het is een dun en plakkerig deeg.
  2. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een nachtje rijzen.

Het maken van het croissantdeeg:

  1. Roer 200 milliliter water, 2 theelepels suiker, en 9 gram gist door elkaar heen.
  2. Laat het gist water circa 10 minuten staan, totdat het gaat schuimen.
  3. Doe 500 gram bloem, de overige suiker, 100 gram roomboter en de poolish bij het gistwater in.
  4. Kneed de ingrediënten voor circa 20 minuten tot een mooi elastisch deeg.
  5. Vet een schaal in en voeg het deeg eraan toe.
  6. Dek de schaal af met plasticfolie.
  7. Laat het deeg op een warme plek gedurende 2 uur rijzen.
  8. Snijd de boter in gelijke plakken en vorm er een rechthoek van.
  9. Leg de boter tussen een bakpapier.
  10. Rol de boter uit tot 13 x 20 centimeter.
  11. Leg de boter in de koelkast om op te stijven.
    Tip! Het is belangrijk dat de boter bij het maken van de croissants koud blijft, dus probeer snel te werken.
  12. Rol het deeg uit en leg de roomboter erop.
  13. Vouw het deeg dicht en leg het weer voor 2 uur in de koeling.
  14. Rol het deeg rechthoekig uit tot een lengte van 40 á 50 centimeter en 20 centimeter breed.
  15. Vouw 3 kwart van de lengte naar binnen en vouw het laatste stukje naar het midden.
  16. Herhaal stap 15 nog 2 keer.
  17. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koeling.
  18. Rol het deeg rechthoekig uit tot een dikte van 2 centimeter.
  19. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  20. Snijd lange rechthoekige uit het deeg van elk 12 centimeter breed.
  21. Leg aan het begin van elke strook een plak kaas.
  22. Rol het deeg voor de helft door.
  23. Leg dan weer een plak kaas op het deeg.
  24. Rol de croissant daarna volledig op.
  25. Herhaal dit, totdat je alle ham kaas croissants hebt gerold.
  26. Leg de croissants voor een nachtje in de koeling.
  27. Haal de croissants 4 uur voor het bakken uit de koeling.
  28. Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  29. Kluts het ei.
  30. Smeer de croissantjes in met het ei.
  31. Bak de broodjes in circa 13 minuten goudbruin en gaar.
  32. Laat de croissants goed afkoelen.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere brood recepten!

Veel mensen eten brood als brunch, lunch of ontbijt Je kunt natuurlijk gewoon brood in de supermarkt of bij de bakker halen, maar het is het allerlekkerst om zelf brood te bakken. Wij echt dol op het bakken van brood. Je vindt op onze blog dan ook een hele hoop brood recepten. Zo hebben wij een heerlijk recept voor focaccia en voor de zoetekauwers onder ons een recept voor een verrukkelijk monkey bread. Daarnaast vind je op onze blog ook recepten voor wat meer standaard broden. Bekijk ons recept voor een lekkere ciabatta of een volkorenbrood maar eens. Ben je benieuwd naar welke broden je allemaal thuis kunt bakken? Bekijk dan al onze broodrecepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte kaas croissants aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept kaas croissants maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw kaas croissants en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany