Ciabatta, wie kent dit heerlijke Italiaans brood nou niet? Het is een heerlijk brood die vaak op de borrelplank met allemaal soorten dips wordt geserveerd. Daarnaast kun je het ook heel goed als bijgerecht serveren. Wil je weten hoe je zelf ciabatta brood kunt maken? Lees dan snel verder voor ons ciabatta recept!
Ciabatta brood maken
Ciabatta brood kun je gewoon in de supermarkt kopen, maar het is natuurlijk veel lekkerder om het brood zelf te maken. Voor het maken van dit brood heb je wel eventjes wat geduld nodig. Het brood moet namelijk veel rijzen en worden omgeslagen. Daarnaast is het brooddeeg nat en elastisch deeg dat je om die redenen beter niet met de hand kunt kneden. Maak het brood bijvoorbeeld in een broodbakmachine of kneed het met een handmixer met deeghaken. Een keukenmachine met deeghaak kun je weer beter niet gebruiken, want daarvoor is het deeg te slap.
Het kost dus even wat tijd, handigheid en moeite om ciabatta brood te maken, maar dat is het wat ons betreft meer dan waard!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 7 gram gist;
- 5 gram broodverbeteraar;
- 8 gram keukenzout;
- Rijsmandje;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- Pizzasteen;
- 450 gram witbrood bloem;
- 300 milliliter lauwwarm water;
- 20 milliliter extra vergine olijfolie.
Met dit recept kun je 2 broden maken.