Benodigdheden uit onze webshop:
- 415 gram patentbloem;
- 1 theelepel instantgist;
- 1 theelepel suiker;
- 1 theelepel zout;
- Plasticfolie.
Overige benodigdheden:
- 270 milliliter lauwwarm water;
- 3 theelepels + 50 milliliter olijfolie;
- Koekenpan.
Zoals we al eerder in dit artikel vertelden, kun je pitabroodjes heel goed vullen met (kip)shoarma. Uiteraard zijn er nog talloze andere vullingen voor de broodjes te bedenken. Zo zou je in plaats van shoarma ook heel goed gyros kunnen gebruiken. Vul de pitabroodjes met wat ijsbergsla, komkommer, tomaat en zelfgemaakte tzatziki saus en je hebt heerlijk avondeten. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de pitabroodjes te vullen met jouw favoriete kaas? Doe de broodjes daarna even in de tosti ijzer en je hebt een heerlijke lunch!
Krijg je pitabroodjes niet in één keer op of wil je ze op een ander moment opeten? Dan is het handig om te weten hoe je ze het beste kunt bewaren. Laat de broodjes helemaal afkoelen en verpak ze daarna goed in aluminiumfolie. Je kunt ze goed verpakt circa 3 dagen bewaren. Zijn de pitabroodjes een beetje uitgedroogd? Dan kun je ze het beste even in een broodrooster of in een koekenpan doen.
Mmm, vielen deze pitabroodjes ook zo goed bij jullie in de smaak? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar onze andere hartige recepten. Je vindt op onze blog namelijk nog veel meer recepten die je perfect als avondeten kunt serveren. Zo hebben wij allerlei lekkere pizza recepten, maar ook verrukkelijke recepten voor hartige taarten. Bekijk al onze hartige recepten hier!
Heb jij met dit recept pitabroodjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!