• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Lavas brood recept

Versgebakken brood smaakt natuurlijk het allerlekkerst. In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf heerlijk Turks lavas brood kunt maken. Dit brood is te vergelijken met het standaard Turks brood dat je vast al wel kent. Dit brood is daar een plattere en minder luchtige variant op. Je hebt voor dit recept helemaal geen oven nodig, want het brood wordt in de pan gebakken. Nadat het brood gebakken is, kun je het serveren met wat je maar lekker vindt. Bijvoorbeeld met humus, gebakken groente en/of warm vlees. Lees snel verder voor ons lavas brood recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 8 personen 5/5 (2 waarderingen)
Versgebakken brood smaakt natuurlijk het allerlekkerst. In onderstaand recept laten we zien hoe je zelf heerlijk Turks lavas brood kunt maken. Dit brood is te vergelijken met het standaard Turks brood dat je vast al wel kent. Dit brood is daar een plattere en minder luchtige variant op. Je hebt voor dit recept helemaal geen oven nodig, want het brood wordt in de pan gebakken. Nadat het brood gebakken is, kun je het serveren met wat je maar lekker vindt. Bijvoorbeeld met humus, gebakken groente en/of warm vlees. Lees snel verder voor ons lavas brood recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram Molen de Hoop Patentbloem;
  • 1 theelepel kristalsuiker;
  • 80 milliliter volle melk, lauwwarm;
  • 5 gram instant gist.

Overige benodigdheden:

  • 1 theelepel zout;
  • 80 milliliter water, lauwwarm;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • Koekenpan.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Holland Foodz Volle Houdbare Melk 1L
€ 1,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Meng de bloem, suiker, gist en het zout door elkaar heen.
  2. Voeg het lauwwarme water en de melk aan de droge ingrediënten toe.
  3. Kneed het geheel in circa 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  4. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties.
  5. Vorm de porties tot 6 ballen.
  6. Bestrijk elke deegbal met olijfolie.
  7. Bestuif het werkblad met bloem.
  8. Rol elke deegbal uit tot een dunne cirkel van 1 à 2 centimeter dik.
    Tip! Voeg een beetje extra bloem toe, als het deeg begint te plakken.
  9. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  10. Bak de lavas broden 1 minuut aan beide kanten, totdat het brood licht opgeblazen en gebruind is.
    Tip! Gebruik een spatel om het brood voorzichtig te draaien.
  11. Herhaal bovenstaande stap, totdat het deeg op is.
  12. Houd de gebakken lavas warm door ze te bedekken met een schone theedoek.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je lavas brood het beste bewaren?

Dit lavas brood bevat geen conserveringsmiddelen, waardoor je het brood niet zo lang kunt bewaren als brood van de supermarkt. Toch kun je het brood wel eventjes bewaren. Laat het brood eerst goed afkoelen. Verpak het volledig afgekoelde brood in aluminiumfolie en bewaar het zodoende op kamertemperatuur. Als je dat doet, blijftt het brood ongeveer een dag goed. Wil jij het brood warm serveren? Besprenkel de broden dan met een beetje water en verwarm ze even in de pan.

Bekijk ook eens onze andere Turkse recepten!

Ben je dol op Turkse lekkernijen en probeer je graag nieuwe recepten uit? Dan vind je vast leuk om te lezen dat wij nog veel meer Turkse recepten op onze blog hebben verzameld. Zo vind je er een recept voor een lekker Turks brood en een recept voor Turkse gözleme. Ben je dol op zoet? Maak dan eens dit recept voor een heerlijke Turkse Baklava. Bekijk al onze Turkse recepten hier!

Ontdek ook eens onze andere recepten!

Uiteraard hebben wij naast Turkse recepten nog veel meer recepten op onze blog staan. Inmiddels hebben wij al zo’n 1.400 uiteenlopende recepten verzameld. Je vindt er niet alleen hartige brood recepten, maar ook recept voor het maken van zoete lekkernijen. Zoals dit recept voor een appeltaart met roosjes en dit recept voor en pecan chocolate chip cookies. Je vindt er echt voor ieder wat wils. Bekijk al onze recepten hier!

Deel jouw lavas brood met ons!

Heb jij met dit recept lavas brood gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de broden zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany