• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Marokkaans brood recept

Ken jij Marokkaans brood al? Dit brood wordt ook wel kessra, aghroum of khobz genoemd en is vooral uit eigen oven heel erg lekker. Het brood is plat, rond en lekker luchtig. In Marokko wordt dit brood vaak als bijgerecht bij een maaltijd geserveerd. Uiteraard kun je ook ermee ontbijten of lunchen als je dat wilt. Of maak het brood onderdeel van het hoofdgerecht, door er bijvoorbeeld warm vlees op te serveren. Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op. Lees snel verder voor ons Marokkaans brood recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 4 personen 5/5 (2 waarderingen)
Ken jij Marokkaans brood al? Dit brood wordt ook wel kessra, aghroum of khobz genoemd en is vooral uit eigen oven heel erg lekker. Het brood is plat, rond en lekker luchtig. In Marokko wordt dit brood vaak als bijgerecht bij een maaltijd geserveerd. Uiteraard kun je ook ermee ontbijten of lunchen als je dat wilt. Of maak het brood onderdeel van het hoofdgerecht, door er bijvoorbeeld warm vlees op te serveren. Je kunt er dus allerlei verschillende kanten mee op. Lees snel verder voor ons Marokkaans brood recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram fijne griesmeel;
  • 250 gram volkoren bloem;
  • 1 theelepel kristalsuiker;
  • 9 gram droge gist;
  • 100 gram haverzemelen.

Overige benodigdheden:

  • 400 milliliter lauwwarm water;
  • 1 theelepel zout.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwegriesmeel 100 gr.
€ 2,59
+
Molen de Hoop Haverzemelen 500 gr.
€ 3,70
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Volkoren Tarwemeel 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept


Het maken van het brooddeeg:

  1. Meng de griesmeel, bloem, zout en suiker door elkaar heen in een grote kom.
  2. Doe de droge gist bij 200 milliliter lauwwarm water in.
  3. Laat dit rusten tot het begint te schuimen.
    Tip! Dit kan ongeveer 10 minuten duren.
  4. Schenk daarna het gistmengsel en het overige water bij de droge ingrediënten in.
  5. Meng dit goed door elkaar heen, totdat je een deeg begint te krijgen.
  6. Kneed het deeg gedurende ongeveer 10-15 minuten, totdat het soepel en elastisch is.
  7. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het ongeveer 1 uur rijzen, of in ieder geval totdat het in omvang is verdubbeld.

Het bakken van het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (heteluchtoven).
  2. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties.
  3. Vorm de 4 porties tot balletjes.
  4. Rol de balletjes deeg door de zemelen.
  5. Vorm van elk balletje een rond en plat brood van ongeveer 3 centimeter dik.
  6. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 15 tot 20 minuten rusten.
  7. Prik een gaatje in het midden van elk brood.
  8. Bak de broden in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
    Tip! Je moet een hol geluid horen als je op de onderkant klopt.
    Tip! De baktijd kan per oven verschillen, houd dit dus in de gaten.
  9. Laat de broden afkoelen.

Zodra de broden zijn afgekoeld, kun je ze gaan serveren bij je favoriete Marokkaanse gerechten. Eet smakelijk!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Waarbij kun je Marokkaans brood serveren?

Uiteraard kun je dit brood bij vrijwel alle Marokkaanse gerechten serveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan couscous, taijne en harira. Vind je het lekkerder om het brood te beleggen met bijvoorbeeld warm vlees, groenten of broodbeleg? Dan kun je dat natuurlijk ook gewoon doen. Of eet het brood naast een kommetje soep. Je kunt het brood zelfs omtoveren tot een heerlijk borrelhapje. Snijd het brood in verschillende reepjes en serveer het met lekkere dips. Nog leuker is het natuurlijk om het brood heel te laten, zodat men er zelf stukken van af kunnen scheuren. Dat wordt genieten!

Bekijk ook eens onze andere broodrecepten!

Bak jij graag zelf brood? Dat begrijpen we wel! Vers zelfgebakken brood vinden wij namelijk het allerlekkerst en een bijkomend voordeel is dat je huis er heerlijk naar gaat ruiken. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Neem dan vooral even een kijkje op ons blog, want daarop hebben wij tientallen recepten staan waarmee je uiteenlopende broden kunt bakken. Daarnaast vullen wij ons blog regelmatig aan met nieuwe broodrecepten. Bekijk al onze broodrecepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte Marokkaans brood aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept Marokkaans brood te bakken? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen wij jouw foto zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany