Baktips
- april 22, 2024
In recepten voor het maken van koekjes-, sloffen- en taartbodems kan staan dat het deeg even in de koelkast moet rusten. Heb je je altijd al afgevraagd waar dit goed voor is? Lees dan vooral even verder,
- april 15, 2024
Bij het werken met chocolade is het erg belangrijk dat de chocolade op de juiste manier wordt voorbewerkt. Dit noemen we ook wel tempereren. Door chocolade te tempereren, zorg je ervoor dat de chocolade
- april 09, 2024
Wanneer je regelmatig in de keuken staat of recepten bekijkt, kom je vast en zeker verschillende soorten deeg tegen. Wellicht vraag je je bij sommige deegsoorten af wat je er precies mee kunt maken en
- april 08, 2024
Wanneer je met een recept bezig bent en het woord 'lobbig' tegenkomt, is het fijn om te weten wat dat woord precies betekent. Dan weet je namelijk wat er van je wordt verwacht en krijg je een zo goed mogelijk
- april 04, 2024
Met coulis kun je allerlei verschillende kanten op. Zo kun je het gebruiken als decoratie om een gerecht er mooier uit te laten zien en het wordt ook vaak als smaakmaker gebruikt bij desserts of baksels.
- april 03, 2024
Wanneer je dol bent op zoete lekkernijen, heb je vast wel eens slagroom gebruikt. Of het nu gaat om het afwerken van een taart, het maken van een toef room op een dessert of om een romige touch te geven
- april 02, 2024
Soms kom je van die lekkernijen tegen die je wel kent, maar waarvan je niet precies weet wat het is. Meringue kan zo'n lekkernij zijn. Daarom leggen we in dit artikel aan je uit wat meringue precies is,
- maart 26, 2024
Bak jij graag zelf brood? Dan ben je de techniek 'deeg opbollen' vast weleens tegengekomen. Dit is een methode die vaak in broodrecepten wordt gebruikt en ook erg belangrijk is om toe te passen als je
- maart 26, 2024
Een eitje smaakt heerlijk op brood, maar daarnaast worden eieren ook in veel recepten gebruikt. De ene persoon haalt zijn eieren bij de boer, terwijl de ander ze gewoon in de supermarkt koopt. Je hebt
- maart 21, 2024
Bij voornamelijk Italiaanse recepten wordt mascarpone gebruikt, al zien we dit product ook steeds meer in de Nederlandse keuken voorbijkomen. Mascarpone is een Italiaanse volle en romige roomkaas die ondanks
- maart 21, 2024
Wanneer je regelmatig bakt, zie je af en toe de termen bladerdeeg en filodeeg voorbijkomen. Met deze deegsoorten kun je namelijk verschillende lekkernijen maken. Hoewel bladerdeeg en filodeeg in eerste
- maart 19, 2024
Maak je regelmatig lekkernijen aan de hand van recepten? Dan ben je vast weleens kookroom of slagroom in een recept tegengekomen. Misschien heb je je toen afgevraagd wat het verschil is tussen deze twee