Terminologie
- april 08, 2024
Wanneer je met een recept bezig bent en het woord 'lobbig' tegenkomt, is het fijn om te weten wat dat woord precies betekent. Dan weet je namelijk wat er van je wordt verwacht en krijg je een zo goed mogelijk
- april 02, 2024
Soms kom je van die lekkernijen tegen die je wel kent, maar waarvan je niet precies weet wat het is. Meringue kan zo'n lekkernij zijn. Daarom leggen we in dit artikel aan je uit wat meringue precies is,
- januari 29, 2024
Wanneer je regelmatig nieuwe recepten uitprobeert, kom je allerlei verschillende termen tegen. Heb jij bijvoorbeeld al eens gehoord van geklaarde boter? Wat is geklaarde boter eigenlijk en wat kun je ermee
- januari 22, 2024
Marsepein is een mengsel van gemalen amandelen en suiker. Het wordt vaak verward met amandelspijs, maar het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. Marsepein is ook fijner van structuur
- januari 17, 2024
Houd je ervan om lekker in de keuken bezig te zijn? Dan ben je vast al wel bekend met een hele hoop ingrediënten. Wellicht is glucose nog wel een onbekende voor je. In dit artikel leggen we aan je uit
- januari 15, 2024
Wanneer je regelmatig in de keuken te vinden bent, kan het zomaar zijn dat je ingrediënten tegenkomt waarvan je nog niet eerder hebt gehoord. Het ingrediënt, xanthaangom, kan er zo één zijn. Dit ingrediënt
- januari 12, 2024
Als je graag in de keuken staat, ben je waarschijnlijk al wel bekend met diverse kooktechnieken en termen die in recepten worden gebruikt. Een term die wellicht een vraagteken oproept, is ‘’au bain-marie’’.
- januari 09, 2024
Rijsmiddelen heb je vast al eens zien voorbijkomen in een recept, maar wat is nou precies een rijsmiddel? Er zijn meerdere soorten rijsmiddelen zoals gist en bakpoeder. In dit artikel behandelen we het
- januari 08, 2024
Als je een passie hebt voor bakken, ben je waarschijnlijk bekend met ingrediënten zoals bloem, suiker en eieren. Daarnaast is er nog een ander ingrediënt dat in veel dessert- en no-bake taartrecepten gebruikt
- januari 05, 2024
Als je van bakken houdt, ben je wellicht wel bekend met het ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in zoete lekkernijen: basterdsuiker