• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sloffen recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 27

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 27

per pagina
Pagina
  1. Meng 500 gram Taartbodem en Koekjes-mix met 155 gram ongezouten roomboter en 1 ei.
  2. Kneed het door tot een stevig deeg, verpak het in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm.
  5. Vet de sloffenringen in en steek met elke ring een bodem uit het deeg.
  6. Haal het overtollige deeg weg.
  7. Leg beide deegbodems (met sloffenring eromheen!) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Meng 150 gram amandelspijs met een half ei.
  9. Verdeel de helft van het spijsmengsel over een slof.
    Tip! Laat een rand van 1 cm rondom vrij van spijs.
  10. Doe dit bij beide sloffen.
    Bak de sloffen in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  11. Verwijder de ringen direct na het bakken en laat de sloffenbodems volledig afkoelen.
  12. Meng 200 gram van de Banketbakkersroom-mix en de volle melk voor 3 minuten op hoge snelheid door elkaar heen.
  13. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje en leg hem een half uurtje in de koeling.
  14. Spuit beide sloffen op met de banketbakkersroom.
  15. Snijd 20 aardbeien in plakjes en haal de mooiste eruit.
  16. Leg 1 plakje aan de bovenkant van elke slof op de room.
  17. Doe er daar weer 2 plakjes voor en leg deze plakjes naast elkaar.
  18. Leg daar een plakje achter en vervolgens weer 2 daarachter.
  19. Ga zo door totdat de slofvolledig is bedekt met aardbeiplakjes.
  20. Steek ter decoratie takjes munt tussen de plakjes aardbei.

Handige informatie

Slof gebak recepten 

Sloftaarten ken je vast al wel. Dit zijn taarten die zijn gemaakt op een slofbodem, die vaak ovaalvormig is. Al kunnen sloftaarten ook prima rond of vierkant zijn. Het leuke aan deze taarten is dat je zowel qua de bodem als de vulling en topping kunt variëren. Zodoende kun je dus een slof gebak maken dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Bekijk de slof gebak recepten op deze pagina en laat je inspireren. 

Sloftaartbodems maken 

Wil je een lekkere slof maken? Dan is het handig om een slof gebak recept te volgen. Bij het maken van sloffen komt namelijk het één en ander kijken. Het deeg dat voor een slof taart wordt gebruikt, is over het algemeen hetzelfde. Het deeg wordt vaak gevuld met amandelspijs, wat vervolgens wordt meegebakken. Ben je niet zo dol op amandelspijs? Dan kun je dit ook vervangen door banketbakkersroom. Wanneer je banketbakkersroom meebakt, verandert de structuur ervan. Dat is onwijs lekker in combinatie met de sloffenbodem. Nog een voordeel hiervan, is dat veel sloffen na het bakken worden opgespoten met banketbakkersroom. Je moet de room dus vaak toch al maken, waardoor het heel eenvoudig wordt om een beetje ervan met de sloffenbodem mee te bakken. 

Sloffenbodems bewaren 

Iets wat goed is om te weten, is dat ongevulde sloffenbodems prima een poosje kunnen worden gemaakt. Dat is ontzettend handig, omdat je bij een slofgebak recept vaak twee sloffenbodems tegelijk maakt. Een sloffenbodem kun je dus heel goed alvast van tevoren maken en bewaren voor een bepaalde gelegenheid. Op het moment dat je de slof wilt serveren, hoef je dus alleen nog maar de vulling te maken en de taart ermee te vullen. Verpak een afgebakken sloffenbodem luchtdicht en doe de bodem in de vriezer. Als je dat doet, blijft de sloffenbodem tot wel drie maanden goed. 

Slofgebak vullen 

Wanneer je een slof taartbodem hebt gebakken, moet je die eerst even goed laten afkoelen. Daarna kun je het gebak vullen met wat je maar wilt Vul de slof bijvoorbeeld met slagroom, banketbakkersroom, mascarpone enzovoorts. Als je het lekker vindt, kun je ook twee verschillende soorten room gebruiken. Daarna kun je een sloftaart met van alles en nog wat decoreren. Versier het slof gebak bijvoorbeeld met vers fruit, nootjes, caramelblokjes, chocoladedecoraties en nog veel meer. 

Bak meerdere sloffen, er is keuze genoeg! 

Het leuke aan sloffen bakken is, dat je er gerust meerdere kunt bakken. Als je elke slof op een andere manier vult en decoreert, krijg je heel eenvoudig allerlei verschillende soorten gebak. Probeer dus eens meerdere recepten voor sloffen tegelijkertijd uit. Die meerdere sloffen komen bijvoorbeeld goed van pas op een verjaardag. Je kunt op deze manier namelijk heel eenvoudig meerdere soorten gebak aan jouw gasten aanbieden. Je geeft daarmee dus jouw gasten de gelegenheid om hun favoriete taartje te kiezen. Ga voor verschillende soorten recepten, zodat er voor iedereen wel een lekker stukje gebak is. 

Wat heb je nodig om slof gebak te maken? 

Om een slof gebak te kunnen maken, heb je een aantal spullen en ingrediënten nodig. Het belangrijkste is een sloffenring. Met deze ring kun je namelijk de kenmerkende vorm van de slof uit het deeg steken. Daarnaast heb je een bakplaat en bakpapier nodig. Het komt ook vaak voor dat je banketbakkersroom en amandelspijs nodig hebt. Welke ingrediënten je precies moet gebruiken, hangt af van het recept dat je volgt.  

Shop alles wat je nodig hebt bij Baktotaal! 

Naast al onze recepten voor sloffen, vind je in onze webshop daadwerkelijk alles om een slof gebak of iets anders te bakken. Kies dus je favoriete recept uit en bestel alle benodigdheden vandaag nog in onze webshop, zodat je ze zo snel mogelijk in huis hebt.

Flag of Germany