• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel recept

Met dit heerlijke lenteweer heb je zin in frisse, fruitige smaken. Het is nog te vroeg voor frambozen en aardbeien, maar de marktkoopman had wel lekkere bloedsinaasappels. Ik maakte er sinaasappelcurd mee, wat heerlijk is op een brosse sloffenbodem. En zo kreeg ik het idee om deze heerlijke slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel te maken. De slofjes zijn verder opgespoten met bloedsinaasappelbavarois. Het is een recept met veel stappen, maar je kunt de bodempjes prima een dag eerder maken en zelfs invriezen. De curd kun je trouwens ook  in de koelkast een paar dagen goed houden. Het recept is genoeg voor 16 minislofjes of 2 grote sloffen en dan houd je nog wat bavarois over. Dat is bijvoorbeeld ontzettend lekker als dessert. Heb je ook nog curd over? Die is ook heerlijk bij deze scones.
± 2 uur bereidingstijd 16 personen
Met dit heerlijke lenteweer heb je zin in frisse, fruitige smaken. Het is nog te vroeg voor frambozen en aardbeien, maar de marktkoopman had wel lekkere bloedsinaasappels. Ik maakte er sinaasappelcurd mee, wat heerlijk is op een brosse sloffenbodem. En zo kreeg ik het idee om deze heerlijke slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel te maken. De slofjes zijn verder opgespoten met bloedsinaasappelbavarois. Het is een recept met veel stappen, maar je kunt de bodempjes prima een dag eerder maken en zelfs invriezen. De curd kun je trouwens ook  in de koelkast een paar dagen goed houden. Het recept is genoeg voor 16 minislofjes of 2 grote sloffen en dan houd je nog wat bavarois over. Dat is bijvoorbeeld ontzettend lekker als dessert. Heb je ook nog curd over? Die is ook heerlijk bij deze scones.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 185 gram kristalsuiker;
  • 80 gram witte basterdsuiker;
  • ¼ theelepel zout;
  • 150 gram spijs;
  • 1 mix voor bloedsinaasappelbavarois;
  • 500 milliliter slagroom;
  • Brand New Cake Confetti Bloemen-mix;
  • 2 grote sloffenringen of 16 kleintjes;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak met glad mondje.

    Overige benodigdheden:

  • 230 gram roomboter;
  • 4 eidooiers;
  • 2 theelepels citroenrasp;
  • ½ tot 1 ei;
  • Rasp en sap van 1 bloedsinaasappel;
  • 1 bloedsinaasappel in plakjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
BrandNewCake Amandelspijs 500 gram
€ 5,49
+
Molen de Hoop Bavarois Rode Sinaasappel 100gr
€ 4,89
+
BrandNewCake Confetti Bloemen mix 60gr.
€ 3,49
+
Sloffenring Verstelbaar 27-40cm
€ 13,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #10
€ 1,89
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+

Recept

  1. Kneed de patentbloem, bakpoeder, 180 gram roomboter, 100 gram kristalsuiker, witte basterdsuiker, 1 eidooier, citroenrasp en het zout tot een mooi deeg. 
  2. Maak van het deeg een bal van en leg deze een uur in de koelkast.
  3. Meng de spijs met zoveel ei dat het lekker smeuïg wordt.
  4. Kneed het deeg een keer door en rol het uit tot een dikte van 5 millimeter.
  5. Steek met de ingevette sloffenringen sloffenbodems uit het deeg.
  6. Laat de ring er omheen zitten en zet het geheel op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Strijk het spijs erover uit maar laat een randje vrij.
  8. Verwarm de oven op 180 graden.
  9. Bak de sloffenbodems in 20 minuten af, 25 voor de grote.
  10. Verwijder de ringen meteen na het bakken.
  11. Doe de 3 eidooiers met het sap, de 58 gram suiker en de rasp in een steelpan.
  12. Breng het geheel al roerend zachtjes aan de kook.
  13. Kook het mengsel daarna nog 5 minuten op een zacht vuur en blijf roeren.
  14. Doe als laatste de 50 gram roomboter door het mengsel heen.
    Tip! Als de boter is gesmolten, is je curd klaar!
  15. Haal de pan van het vuur en schenk de curd in een schaaltje.
  16. Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
  17. Meng daarna het poeder met het water (zie verpakking) en spatel dit goed door de slagroom heen.
  18. Laat het mengsel opstijven.
  19. Bestrijk elk slofje met de sinaasappelcurd.
  20. Doe de bavarois in de spuitzak en spuit de slofjes op.
    Tip! Spuit eerst een baantje rondom en dan één in het midden.
  21. Snijd de plakken sinaasappel in kleine puntjes en garneer de slofjes daarmee.
  22. Strooi er tot slot ook wat bloemetjes op de slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel aan ons zien!

Heb jij aan de hand van dit recept zelf slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel gemaakt? Dan vinden wij het erg zien als je er een foto van aan ons laat zien. Die foto kun je bijvoorbeeld delen op jouw Facebook- of Instagramaccount. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw slofjes zien én delen op onze eigen sociale media. En dat vinden wij onwijs tof om te doen!

Flag of Germany