Met dit heerlijke lenteweer heb je zin in frisse, fruitige smaken. Het is nog te vroeg voor frambozen en aardbeien, maar de marktkoopman had wel lekkere bloedsinaasappels. Ik maakte er sinaasappelcurd mee, wat heerlijk is op een brosse sloffenbodem. En zo kreeg ik het idee om deze heerlijke slofjes met curd en bavarois van bloedsinaasappel te maken. De slofjes zijn verder opgespoten met bloedsinaasappelbavarois. Het is een recept met veel stappen, maar je kunt de bodempjes prima een dag eerder maken en zelfs invriezen. De curd kun je trouwens ook in de koelkast een paar dagen goed houden. Het recept is genoeg voor 16 minislofjes of 2 grote sloffen en dan houd je nog wat bavarois over. Dat is bijvoorbeeld ontzettend lekker als dessert. Heb je ook nog curd over? Die is ook heerlijk bij deze scones.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram patentbloem;
- 2 theelepels bakpoeder;
- 185 gram kristalsuiker;
- 80 gram witte basterdsuiker;
- ¼ theelepel zout;
- 150 gram spijs;
- 1 mix voor bloedsinaasappelbavarois;
- 500 milliliter slagroom;
- Brand New Cake Confetti Bloemen-mix;
- 2 grote sloffenringen of 16 kleintjes;
- Bakpapier;
- Spuitzak met glad mondje.
- 230 gram roomboter;
- 4 eidooiers;
- 2 theelepels citroenrasp;
- ½ tot 1 ei;
- Rasp en sap van 1 bloedsinaasappel;
- 1 bloedsinaasappel in plakjes.