• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Monchoutaart met banaan recept

Bij monchou denk je vast aan de welbekende monchoutaart die je ermee kunt maken. Je weet wel, die taart met een brosse koekbodem (het liefst gemaakt van Bastogne koekjes) met koekbodem, een vulling van monchou en een topping van kersen. Deze taart wordt in Nederland al heel erg lang regelmatig geserveerd op verjaardagen en andere feestjes, waardoor het wel een echte klassieker onder de taarten is te noemen. Wij vonden het leuk om eens een variant op deze klassieker te maken, namelijk een monchoutaart met banaan. Ben je niet zo van de kersen? Dan kun je ze prima vervangen door banaan. Banaan geeft de taart een ietwat zoetere smaak en combineert prima met de monchou en taartbodem. Reden genoeg dus om zelfs een monchoutaart met banaan te maken. Lees snel verder voor ons monchoutaart met banaan recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 6 uur wachttijd 10 personen
Bij monchou denk je vast aan de welbekende monchoutaart die je ermee kunt maken. Je weet wel, die taart met een brosse koekbodem (het liefst gemaakt van Bastogne koekjes) met koekbodem, een vulling van monchou en een topping van kersen. Deze taart wordt in Nederland al heel erg lang regelmatig geserveerd op verjaardagen en andere feestjes, waardoor het wel een echte klassieker onder de taarten is te noemen. Wij vonden het leuk om eens een variant op deze klassieker te maken, namelijk een monchoutaart met banaan. Ben je niet zo van de kersen? Dan kun je ze prima vervangen door banaan. Banaan geeft de taart een ietwat zoetere smaak en combineert prima met de monchou en taartbodem. Reden genoeg dus om zelfs een monchoutaart met banaan te maken. Lees snel verder voor ons monchoutaart met banaan recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 130 gram witte basterdsuiker;
  • 250 milliliter opgeklopte slagroom;
  • 10 gram vanille bourbon;
  • 2 zakjes Klop-Fix;
  • 100 gram BrandNewCake Crème Chantilly;
  • 150 gram ongeklopte slagroom;
  • 20 gram kristalsuiker;
  • 30 gram pure chocoladekrullen;
  • Springvorm met een diameter van 26 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 2 grote bananen;
  • 600 gram monchou;
  • 150 gram roomboter;
  • 300 gram Bastogne koekjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Basterdsuiker Wit 750gr
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
Normale prijs € 2,59 Speciale prijs € 2,20
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
PME Chocoladekrullen Puur 85 gram
€ 2,89

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Springvorm Basic Ø28cm
€ 8,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het maken de monchoutaart:

  1. Maal de koekjes fijn in een hakmolen.
  2. Smelt de roomboter.
  3. Meng de koekjes en de gesmolten boter tot door elkaar heen.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  5. Druk het koek-mengsel op de bodem van de vorm.
    Tip! Druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan.
  6. Laat de bodem 30 minuten in de koeling rusten.
  7. Mix de MonChou, basterdsuiker en vanille bourbon tot een romig geheel.
  8. Mix in een roestvrijstalen kom de slagroom met de Klop-Fix stijf.
  9. Spatel de slagroom door het MonChou mengsel heen.
  10. Giet het mengsel in de springvorm.
  11. Laat de monchoutaart minstens 6 uur in de koeling opstijven.

Het afwerken van de monchoutaart:

  1. Mix in 5 minuten de Crème Chantilly-mix en de ongeklopte slagroom tot mooie, stevige creme.
  2. Smeer de bovenkant van de taart in met de crème chantilly.
  3. Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de taart.
  4. Strooi de kristalsuiker over de banaan, karamaliseer de suiker met een crème brûlée brander.
  5. Garneer de taart met de chocoladekrullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk onze andere recepten met monchou!

Nu je hebt ontdekt dat je met monchou nog veel meer lekkernijen kunt maken dan de standaard monchoutaart met kersen, vind je het vast leuk om andere recepten met monchou uit te proberen. Maak bijvoorbeeld eens een monchoutaart met aardbeien of een verrukkelijke monchou cheesecake. Je kunt zelfs een monchou slof en monchou ijs maken. Dat laatste is bijvoorbeeld een heerlijke lekkernij voor in de zomer, maar kun je ook perfect als basis gebruiken voor een dessert. Ben je benieuwd naar wat je allemaal met monchou kunt maken? Bekijk dan al onze monchou recepten hier!

Ontdek ook onze andere recepten met banaan!

Niet alleen met monchou kun je meer maken dan je denkt, ook met banaan! Doordat dit fruit lekker zoet is, kun je het perfect in allerlei baksels verwerken. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke bananenbrood of banoffee cake. Ook de recepten voor verrukkelijke banaan bebogeen pancakes en lekkere banaan-biscuitrol moet je echt eens proberen. Bekijk al onze recepten met banaan hier!

Laat jouw zelfgemaakte monchoutaart met banaan aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere monchoutaart met banaan gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany