Een monchoutaart is simpel om te maken, maar enorm lekker. Het voordeel van een monchoutaart is dat je deze niet hoeft te bakken. Je hoeft hem namelijk alleen maar in de koelkast te zetten. Voor Valentijnsdag hebben wij een speciale monchoutaart gemaakt. De bodem is gemaakt van heerlijke bastogne koekjes met daaroverheen een lekker laagje karamel. De vulling van de taart bevat lekkere caramel blokjes en stukjes chocolade met daaroverheen een heerlijke ganache. Deze monchoutaart is dus een feestje in je mond. Uiteraard kun je variëren met de vullingen en zodoende een eigen draai aan de taart geven. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Valentijns monchoutaart met caramel recept en ga snel aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 130 gram witte basterdsuiker;
- 325 milliliter slagroom;
- 100 gram bakvaste chocolate chunks;
- 90 gram caramelz caramel;
- 125 gram callebaut callets puur;
- Molen de Hoop Caramelblokjes;
- 2 theelepels vanille extract;
- 2 zakjes Klop-fix;
- Vershoudfolie;
- Springvorm 20 cm;
- Sprinkles;
- Bakpapier;
- PME Uitstekerset Hartjes set/3;
- Pannenlikker.
Overige benodigdheden:
- 150 gram ongezouten roomboter;
- 400 gram monchou;
- 300 gram bastogne koekjes.