• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Valentijns monchoutaart met caramel recept

Een monchoutaart is simpel om te maken, maar enorm lekker. Het voordeel van een monchoutaart is dat je deze niet hoeft te bakken. Je hoeft hem namelijk alleen maar in de koelkast te zetten. Voor Valentijnsdag hebben wij een speciale monchoutaart gemaakt. De bodem is gemaakt van heerlijke bastogne koekjes met daaroverheen een lekker laagje karamel. De vulling van de taart bevat lekkere caramel blokjes en stukjes chocolade met daaroverheen een heerlijke ganache. Deze monchoutaart is dus een feestje in je mond. Uiteraard kun je variëren met de vullingen en zodoende een eigen draai aan de taart geven. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Valentijns monchoutaart met caramel recept en ga snel aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 8 personen
Een monchoutaart is simpel om te maken, maar enorm lekker. Het voordeel van een monchoutaart is dat je deze niet hoeft te bakken. Je hoeft hem namelijk alleen maar in de koelkast te zetten. Voor Valentijnsdag hebben wij een speciale monchoutaart gemaakt. De bodem is gemaakt van heerlijke bastogne koekjes met daaroverheen een lekker laagje karamel. De vulling van de taart bevat lekkere caramel blokjes en stukjes chocolade met daaroverheen een heerlijke ganache. Deze monchoutaart is dus een feestje in je mond. Uiteraard kun je variëren met de vullingen en zodoende een eigen draai aan de taart geven. Ben je benieuwd naar hoe je zelf dit gebak kunt maken? Lees dan snel verder voor ons Valentijns monchoutaart met caramel recept en ga snel aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 130 gram witte basterdsuiker;
  • 325 milliliter slagroom;
  • 100 gram bakvaste chocolate chunks;
  • 90 gram caramelz caramel;
  • 125 gram callebaut callets puur;
  • Molen de Hoop Caramelblokjes;
  • 2 theelepels vanille extract;
  • 2 zakjes Klop-fix;
  • Vershoudfolie;
  • Springvorm 20 cm;
  • Sprinkles;
  • Bakpapier;
  • PME Uitstekerset Hartjes set/3;
  • Pannenlikker.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram ongezouten roomboter;
  • 400 gram monchou;
  • 300 gram bastogne koekjes.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Witte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
BrandNewCake Bakvaste Chocolade Chunks Puur 300g**
€ 5,98
+
Caramel Naturel 110 gram
€ 5,38
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Molen de Hoop Caramelblokjes 150gr
€ 6,29
+
Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract 35ml
€ 6,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Springvorm Profi Ø20cm
€ 8,99
+
BrandNewCake Confetti Hartjes mix 60gr.
€ 3,49
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
PME Uitstekerset Hartjes set/3
€ 3,09

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van de monchoutaart:

  1. Maal de bastogne koekjes fijn.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje.
  3. Roer de boter door de bastogne koekjes heen.
  4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  5. Bedek de bodem met het koekjes mengsel.
  6. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel.
  7. Smelt 90 gram caramel in de magnetron voor 30 seconden.
  8. Besprenkel de bodem met het gesmolten karamel.
  9. Zet de bodem weg in de koelkast.
  10. Klop de monchou met de basterdsuiker en het vanille extract.
  11. Klop 250 milliliter slagroom met een zakje Klop-fix stijf.
  12. Spatel de slagroom door het monchou mengsel.
  13. Voeg voorzichtig de chocolade chunks en de karamelblokjes erdoorheen.
  14. Pak de bodem uit de koelkast en schep het monchou mengsel op de bodem.
  15. Strijk met de pannenlikker de bovenkant strak.
  16. Dek de taart af met plasticfolie.
  17. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Het maken van de ganache:

  1. Verwarm 125 milliliter slagroom in een steelpannetje.
    Tip! Kook de slagroom niet!
  2. Voeg de slagroom aan de chocolade toe.
  3. Roer dit goed tot de chocolade gesmolten is en je geen klontjes meer hebt.
  4. Voeg tot slot nog een klontje boter toe voor een mooie glans.
  5. Laat de ganache wat afkoelen, totdat deze lauw is.
  6. Haal de monchou taart uit de koelkast.
  7. Verdeel de ganache over de bovenkant van de taart heen.
    Tip! Het is niet erg als deze over de rand heen loopt.
  8. Zet de taart voor 15 minuten terug in de koelkast zodat de ganache hard kan worden.
  9. Draai de uitstekers op de kop (met de scherpe kant naar boven).
  10. Leg de vormpjes voorzichtig op de ganache en strooi de sprinkles in het hartje.
  11. Haal het vormpje van de ganache af.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk eens andere no-bake recepten!

Ben jij gek op bakken, maar wil je niet altijd de oven gebruiken? Dan zijn wellicht onze no-bake recepten wel wat voor jou! No-bake houdt in dat je jouw zelfgemaakte lekkernijen niet hoeft te bakken en dat kan soms best handig zijn. Met dit recept heb jij in no-time een heerlijke Kruidnoten cheesecake op tafel staan die heerlijk smaakt. Deze snickers MonChou taart mag ook echt niet ontbreken op een verjaardag of ander feestje. Een kwarktaart is ook een lekkere optie als je wilt bakken zonder oven. Met dit recept maak je een heerlijke bosvruchten kwarktaart die lekker fruitig is, maar uiteraard kun je kwarktaart op verschillende manieren smaak geven en toppen. Bekijk al onze no-bake recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte Valentijns monchoutaart met caramel aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere Valentijns monchoutaart met caramel gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany