• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kersentaart recept

Je hoeft echt geen meesterbakker te zijn om zoiets moois op tafel te zetten. Deze kersentaart ziet er wel heel professioneel uit, maar is toch heel makkelijk te maken. Allereerst door de vorm. Natuurlijk lukt een taart als deze ook prima in een ronde springvorm of een vierkant blik, maar door de hartvorm ademt ‘ie natuurlijk wel veel meer liefde. Aan de biscuit en de crème chantilly hoef je je ook niet te vertillen, die maak je heel gemakkelijk met onze mixen van Brand New Cake. Voor deze taart gebruikten we de Aarts kersenvulling, maar er zijn ook kant en klare vullingen in de smaken aardbei, bosvruchten of appel-rozijn. Zo zie je maar: bakken kan ook super relaxed zijn. En als iets zoveel liefde uitstraalt vraagt niemand hoeveel uren je erin hebt gestoken toch? Lees snel verder voor ons kersentaart recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 16 personen 5/5 (1 waardering)
Je hoeft echt geen meesterbakker te zijn om zoiets moois op tafel te zetten. Deze kersentaart ziet er wel heel professioneel uit, maar is toch heel makkelijk te maken. Allereerst door de vorm. Natuurlijk lukt een taart als deze ook prima in een ronde springvorm of een vierkant blik, maar door de hartvorm ademt ‘ie natuurlijk wel veel meer liefde. Aan de biscuit en de crème chantilly hoef je je ook niet te vertillen, die maak je heel gemakkelijk met onze mixen van Brand New Cake. Voor deze taart gebruikten we de Aarts kersenvulling, maar er zijn ook kant en klare vullingen in de smaken aardbei, bosvruchten of appel-rozijn. Zo zie je maar: bakken kan ook super relaxed zijn. En als iets zoveel liefde uitstraalt vraagt niemand hoeveel uren je erin hebt gestoken toch? Lees snel verder voor ons kersentaart recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • Aarts Fruitvulling Kersen 580ml;
  • 225 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Taartpan PME vorm Hart 25 x 5 cm;
  • Bakspray;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Spuitmondje open ster #22.

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren, maat M;
  • 35 milliliter water;
  • 300 milliliter melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Aarts Fruitvulling Kersen 580ml
€ 3,59
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 400g
€ 5,98
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
€ 1,98
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Taartpan PME vorm Hart 25 x 5 cm
€ 14,29
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Spray de bakvorm in met de bakspray.
  3. Mix in 6 minuten op hoge snelheid de Biscuit-mix, de eieren en het water door elkaar heen.
  4. Mix het beslag nog 3 minuten op lage snelheid door.
  5. Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
  6. Bak de biscuit in 35 à 40 minuten gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken afkoelen op een rooster.
  8. Klop in 3 minuten de Crème Chantilly-mix en de melk stijf.
  9. Bevestig het spuitmondje aan de spuitzak en knip het uiteinde van de zak af.
  10. Vul de spuitzak voor ¾ deel met de crème.
  11. Doe de helft van de overgebleven crème in een bakje.
  12. Schep 2 eetlepels kersen door de crème in het bakje heen.
  13. Snijd de biscuit horizontaal doormidden.
  14. Verdeel op de onderste laag de kersen crème en verdeel er een paar kersen overheen.
  15. Leg de bovenste biscuit laag erop.
  16. Smeer de biscuit rondom in met de crème die nog in de kom zit.
  17. Smeer de taart strak af.
    Tip! Het is niet erg als je er nog een beetje biscuit doorheen ziet.
  18. Spuit met de crème in de zak golfjes rondom de rand van de kersentaart.
    Tip! Begin bovenin de knip van het hart en werk linksom naar beneden tot aan de punt van het hart.
  19. Begin nu aan de andere kant van de taart met spuiten.
  20. Vul de binnenkant van de kersentaart op met kersen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Lekker variëren met de taart!

In dit recept voor een kersentaart hebben we een heerlijke kersenvulling gebruikt. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat mensen niet zo van kersen houden. Gelukkig heeft Aarts Fruitvulling nog veel meer varianten. Ze hebben namelijk ook nog een aardbeien-, bosvruchten- en appel/rozijn fruitvulling. Je zou de kersenvulling dus voor elke soort fruitvulling kunnen vervangen. Zodoende kun je de taart helemaal naar wens maken. Shop de Aarts fruitvullingen hier!

Bekijk eens onze andere taart recepten

Of er nou iemand jarig is of dat je iemand gewoonweg wilt verrassen met een taart: er is bijna altijd wel een reden te bedenken om een taart te maken. Wil je ook een lekkernij gaan maken en ben je nog op zoek naar inspiratie? Dan moet je echt eens onze blog bekijken, want daarop hebben we inmiddels al ruim 500 taart recepten verzameld. Van recepten voor cheesecakes tot aan recepten voor slagroomtaarten en van vlaai recepten tot aan recepten voor klein gebak. Je vindt er echt voor ieder wat wils. Bekijk al onze taart recepten hier!

Deel jouw kersentaart met ons!

Heb jij met dit recept een kersentaart gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door de taart te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany