Gateaux, ook wel gateau genoemd, is een heerlijke smeuïge taart! Het kenmerkende aan dit gebak is dat deze vaak rond is en uit meerdere (chocoladelaagjes) bestaat. De taart wordt vaak gegarneerd met een lekkere crème en/of vers fruit. Wij besloten om de taart met zowel een vanille biscuit als een chocolade biscuit te maken en de taart te vullen met aardbeienjam. Het resultaat is een heerlijk gebakje die je perfect op een verjaardag of als afsluiter van een diner kunt serveren. Wil je weten hoe je zelf een heerlijke gateau kunt maken? Lees dan snel verder voor ons gateaux recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 600 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- 160 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
- 160 gram BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix;
- 1,2 liter slagroom;
- 280 gram poedersuiker;
- 5 zakjes Klop-Fix;
- 1 theelepel vanille extract;
- 200 gram ReggeVallei Aardbeienjam;
- 50 gram witte chocolade krullen;
- BrandNewCake Drip Roze;
- 15 gram cacaopoeder;
- 4 taart dowels;
- Patisse Springvorm Ø16cm (12cm hoog);
- Bakpapier;
- Taartzaag;
- Spuitzak;
- Glad spuitmondje;
- Spuitmondje 2D;
- Optioneel: roze chocolade kleurstof voor de kleur.
Overige benodigdheden:
- 4 eieren, maat M;
- 40 milliliter water;
- Plasticfolie.