• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Gateaux recept

Gateaux, ook wel gateau genoemd, is een heerlijke smeuïge taart! Het kenmerkende aan dit gebak is dat deze vaak rond is en uit meerdere (chocoladelaagjes) bestaat. De taart wordt vaak gegarneerd met een lekkere crème en/of vers fruit. Wij besloten om de taart met zowel een vanille biscuit als een chocolade biscuit te maken en de taart te vullen met aardbeienjam. Het resultaat is een heerlijk gebakje die je perfect op een verjaardag of als afsluiter van een diner kunt serveren. Wil je weten hoe je zelf een heerlijke gateau kunt maken? Lees dan snel verder voor ons gateaux recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 8 personen 5/5 (1 waardering)
Gateaux, ook wel gateau genoemd, is een heerlijke smeuïge taart! Het kenmerkende aan dit gebak is dat deze vaak rond is en uit meerdere (chocoladelaagjes) bestaat. De taart wordt vaak gegarneerd met een lekkere crème en/of vers fruit. Wij besloten om de taart met zowel een vanille biscuit als een chocolade biscuit te maken en de taart te vullen met aardbeienjam. Het resultaat is een heerlijk gebakje die je perfect op een verjaardag of als afsluiter van een diner kunt serveren. Wil je weten hoe je zelf een heerlijke gateau kunt maken? Lees dan snel verder voor ons gateaux recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 160 gram BrandNewCake Biscuit-mix;
  • 160 gram BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix;
  • 1,2 liter slagroom;
  • 280 gram poedersuiker;
  • 5 zakjes Klop-Fix;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 200 gram ReggeVallei Aardbeienjam;
  • 50 gram witte chocolade krullen;
  • BrandNewCake Drip Roze;
  • 15 gram cacaopoeder;
  • 4 taart dowels;
  • Patisse Springvorm Ø16cm (12cm hoog);
  • Bakpapier;
  • Taartzaag;
  • Spuitzak;
  • Glad spuitmondje;
  • Spuitmondje 2D;
  • Optioneel: roze chocolade kleurstof voor de kleur.

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren, maat M;
  • 40 milliliter water;
  • Plasticfolie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 1kg
€ 18,60
+
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix 500g
€ 4,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbei 250g
€ 3,99
+
PME Chocoladekrullen Wit 85 gram
€ 2,89
+
BrandNewCake Drip Roze 180g
€ 7,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Wilton Dowel Rods Plastic 32cm / 4st.
€ 3,59
+
Patisse Springvorm Profi Ø16cm
€ 6,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Glad #8
€ 1,89
+
BrandNewCake Spuitmondje Bloem #2D
€ 1,98
+
BrandNewCake Chocolade Kleurstof Roze 11ml
€ 2,99
+

Recept

Het bakken van de biscuits:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  3. Mix voor de vanille biscuit 2 eieren, 160 gram BrandNewCake Biscuit-mix en 20 milliliter water door elkaar heen.
  4. Doe dit in 10 minuten en op de hoogste stand.
  5. Giet het beslag in de taartvorm.
  6. Bak de biscuit in 20 minuten gaar.
  7. Laat de biscuit afkoelen.
  8. Haal de afgekoelde biscuit uit de vorm.
  9. Bekleed de taartvorm opnieuw met bakpapier.
  10. Mix voor de chocolade biscuit 2 eieren, 160 gram BrandNewCake Chocolade Biscuit-mix en 20 milliliter water door elkaar heen.
  11. Doe dit in 10 minuten en op de hoogste stand.
  12. Giet het beslag in de taartvorm.
  13. Bak nu de chocolade biscuit in 20 minuten gaar.
  14. Laat de chocolade biscuit afkoelen.
  15. Haal ook de afgekoelde chocolade biscuit uit de vorm.

Het vullen en stapelen van de taart:

  1. Snijd met een taartzaag de vanille biscuit horizontaal doormidden.
  2. Klop 500 milliliter slagroom, 200 gram poedersuiker, 3 zakjes Klop-Fix en vanille-extract door, totdat er stijve pieken ontstaan.
  3. Doe de slagroom in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  4. Spuit een dijkje crème op de vanille biscuit.
  5. Doe de aardbeienjam in het midden hiervan op de biscuit.
  6. Leg de chocolade biscuit erbovenop.
  7. Spuit ook een dijkje crème op de chocolade biscuit.
  8. Doe de aardbeienjam in het midden hiervan op de biscuit.
  9. Steek de dowels in de taart.
  10. Leg de laatste laag vanille biscuit bovenop de chocolade biscuit.
  11. Zet de taart tot verder gebruik in de koelkast.

Het afwerken van de taart:

  1. Doe de witte chocolade callets in een hittebestendige kom.
  2. Verhit 500 milliliter slagroom in een pan op middelhoog vuur, totdat de room net begint te sudderen, maar laat het niet koken.
  3. Giet de warme slagroom over de witte chocolade callets heen.
  4. Laat dit goedje twee minuten rusten, zonder te roeren.
  5. Roer daarna voorzichtig met een spatel, beginnend in het midden en werkend naar buiten toe in het goedje.
  6. Roer net zolang tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is met de slagroom.
    Tip! Je hebt nu ganache gemaakt.
  7. Kleur eventueel de chocolade met een chocolade kleurstof naar keuze.
  8. Dek de ganache af met plasticfolie.
  9. Laat de ganache afkoelen tot op kamertemperatuur.
  10. Zet de ganache minstens een uur in de koelkast, zodat die kan opstijven.
    Tip! De ganache moet nog smeerbaar zijn.
  11. Smeer de taart strak af met de ganache.
  12. Drip eventueel nog een drip op de taart.
  13. Klop 200 milliliter slagroom stijf met 80 gram poedersuiker en 2 zakjes Klop-Fix.
  14. Meng de 15 gram cacaopoeder door dit mengsel heen.
  15. Bevestig spuitmondje 2D aan de spuitzak.
  16. Doe de room in de spuitzak.
  17. Spuit hiermee toefjes op de taart.
  18. Garneer de taart met de witte chocolade krullen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte gateaux aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekkere gateaux gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van het gebak te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany