Bij ons op de markt stond vroeger een stroopwafelkraam. Zo’n verse wafel, zo uit het loeihete ijzer, de stroop nog vloeibaar tussen die wafels, wat een traktatie. De beste man verkocht ook de afsnijdsels in een puntzak. Bij het maken van deze stroopwafel cheesecake moest ik aan die kraam denken, want hier heb je zowel mooie kleine stroopwafeltjes nodig voor de garnering (die mogen best uit de supermarkt komen hoor) als stukjes stroopwafel, die door het beslag van roomkaas, eieren en zure room gaan. De combinatie van cheesecake met karamel en de crunch van de stroopwafeltjes is onweerstaanbaar. Als je dit bakt voor familie, vrienden of collega’s durven wij te wedden dat er altijd wel één is die terug denkt aan een stroopwafelmannetje op de markt. Nieuwe herinnering op basis van oude nostalgie, hoe mooi is dat?!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram Brand New Cake Kruimelbodemmix;
- 200 gram kristalsuiker;
- 10 gram vanille bourbon pasta;
- 30 gram maïzena;
- 100 gram Stroopwafel Chunks;
- 100 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
- 150 milliliter slagroom;
- 100 gram caramel;
- Spuitzak;
- Brand New Cake Spuitmondje Open Ster #8B;
- Kitchen Craft Springvorm Rond Ø20 cm;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 600 gram roomkaas;
- 200 gram zure room;
- 4 eieren, maat M;
- Ter decoratie, mini stroopwafels.