• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Stroopwafelsoezen recept

Speciaal voor ons heeft Instagrammer @ellouisacooking deze stroopwafelsoezen gemaakt en het resultaat is echt verrukkelijk! De soezen zijn namelijk lekker zoet van smaak en we weten zeker dat ze bij iedere caramel liefhebber in de smaak gaan vallen. Op de bodem van de soezen heeft Ellouisa een laagje stroopwafelkruimels gelegd en daar bovenop heeft ze een lekkere toef mascarponeroom gespoten. Wil jij zelf ook deze heerlijke stroopwafelsoezen maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 10 personen
Speciaal voor ons heeft Instagrammer @ellouisacooking deze stroopwafelsoezen gemaakt en het resultaat is echt verrukkelijk! De soezen zijn namelijk lekker zoet van smaak en we weten zeker dat ze bij iedere caramel liefhebber in de smaak gaan vallen. Op de bodem van de soezen heeft Ellouisa een laagje stroopwafelkruimels gelegd en daar bovenop heeft ze een lekkere toef mascarponeroom gespoten. Wil jij zelf ook deze heerlijke stroopwafelsoezen maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 40 gram kristalsuiker;
  • 130 gram bloem;
  • Snufje zout;
  • 150 gram stroopwafelkruimels;
  • 4 eetlepels Caramel Naturel;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 50 gram + iets extra ter decoratie poedersuiker;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 50 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • 4 spuitzakken;
  • BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter water;
  • 90 gram ongezouten roomboter;
  • 3 eieren, maat M;
  • 125 gram mascarpone.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Stroopwafel Chunks 700 gram
€ 8,59
+
Caramel Naturel 110 gram
€ 5,38
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #22
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van het soezenbeslag:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de kristalsuiker, water en roomboter in een pannetje.
  4. Zet het pannetje op een laag vuur en roer door de boter heen, totdat de boter gesmolten is.
  5. Haal de pan van het vuur af en roer de bloem en het zout er in 1 keer doorheen.
  6. Zet de pan terug op een middelhoog vuur.
  7. Roer het mengsel 4 minuten door, zodat de bloem gaart.
  8. Schep het beslag in een kom en laat het 5 minuten afkoelen.
  9. Roer de eieren 1 voor 1 door het beslag heen. Het beslag lijkt op het begin heel dun en nat, maar dat komt uiteindelijk goed.

Het spuiten van de soezen:

  1. Bevestig het stervormige spuitmondje aan de spuitzak.
  2. Doe het soezenbeslag in de spuitzak.
  3. Spuit hiermee mooie ringen in de gewenste grootte op de bakplaat.
  4. Bak de soezen ringen in 20 á 25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Zet de oven uit en zet de ovendeur op een kier.
  6. Laat de soezen nog circa 10 minuten in de oven staan.
  7. Laat de soezen daarna volledig afkoelen op een rooster.

Het maken van de stroopwafel vulling:

  1. Laat de soezen volledig afkoelen.
  2. Snijd de lekkernijen daarna open.
  3. Meng de stroopwafelkruimels en 2 eetlepels karamel door elkaar heen.
  4. Zet de stroopwafelkruimels even apart.
  5. Klop de slagroom stijf met 50 gram poedersuiker en de Klop-Fix.
  6. Doe de slagroom in de spuitzak met het spuitmondje.

Het vullen van de stroopwafel soezen:

  1. Snijd de soezen horizontaal doormidden.
  2. Bedek de bodem van de soezen met de stroopwafelkruimels.
  3. Spuit de mascarponeroom over de kruimels heen.
  4. Leg op alle soezen bodems de bovenkant van de soes.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie en doe de gesmolten chocolade in een spuitzak.
  6. Doe de 2 eetlepels caramel ook in een spuitzak. Als de caramel te hard is, kun je deze ook even in de magnetron verwarmen. Dan wordt die wat zachter.
  7. Spuit lijntjes caramel en chocolade over de soezen heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte stroopwafel soezen zien!

Heb jij ook met ons recept lekkere stroopwafel soezen gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany