• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Madeleines recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Alle madeleines recepten

  1. Madeleines recept
    Madeleines recept
    14 0.5 uur
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

  1. Smelt de boter en laat het iets afkoelen.
  2. Klop in 5 minuten de basterdsuiker, kristalsuiker, zout en eieren goed luchtig.
  3. Meng de bloem ook door het mengsel heen.
  4. Mix de boter, honing en bakpoeder er ook doorheen.
  5. Rasp de citroen en roer dit door het beslag heen.
  6. Dek de kom af met plasticfolie.
  7. Zet het beslag circa 1 uur in de koeling.
  8. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  9. Vet de bakvorm goed in met boter en bestuif met een beetje bloem.
  10. Doe het beslag in de spuitzak
  11. Vul de vormpjes tot net iets onder de rand met het beslag.
  12. Bak de madeleines in 12 á 15 minuten goudbruin en gaar.
  13. Verwijder ze voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen.
  14. Bak met het overige beslag nog enkele madeleines. 

Handige informatie

Recept madeleines

De klassieke madeleines worden gemaakt van meel, poedersuiker, boter, eieren, natriumbicarbonaat, citroenschil en rum. Door de jaren heen zijn er echter allerlei variaties op het klassieke madeleines recept ontstaan. Sommige recepten lijken zelfs niet meer op het oorspronkelijke recept voor madeleines. Toch kun je er heerlijke madeleines mee bakken. Bekijk de recepten op deze pagina maar eens en je zult zien dat je dit lekkernij op allerlei manieren kunt bakken. En als je eenmaal een lekker recept voor madeleines hebt, kun je het natuurlijk helemaal je eigen twist geven.

Madeleines cake

Madeleines zijn klein van formaat en hebben een mooie schelpvorm. Het is dan ook niet zo gek dat sommige mensen denken dat madeleines koekjes zijn. Echter is niets minder waar! Dat maakt verder niet zoveel uit, want hoe je het ook wendt of keert: madeleines kun je perfect serveren bij een kopje koffie of thee. Daarnaast is het helemaal niet lastig om madeleines te maken. Reden genoeg dus om de cakejes zelf eens te gaan bakken.

Madeleines bakvorm

De mooie schelpvorm van madeleines krijg je door voor het maken van de cakejes een speciale madeleine bakvorm te gebruiken. Het cakebeslag spuit je in de vormpjes van de bakvorm waarna je de cakejes in de oven bakt. Wanneer de cakejes zijn afgekoeld kun je ze heel eenvoudig uit de vormpjes halen. Bij Baktotaal vind je verschillende madeleines bakvormen die je voor het bakken van dit lekkernij kunt gebruiken.

Flag of Germany