• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Tartelette recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Het maken van het deeg:

  1. Klop de roomboter zalvig.
  2. Meng de patentbloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en half ei kort door de boter heen.
  3. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
  4. Verpak het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het deeg 1 uur in de koelkast rusten.

Het bakken van de tartelettes:

  1. Vet de bakringen in met wat boter.
  2. Bestuif het werkblad met wat bloem.
  3. Rol het deeg uit op het werkblad.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Steek met de taartringen de taartbodems uit het deeg en zet ze op de bakplaat.
  6. Snijd van het overige deeg repen en zet de repen deeg tegen de randen van de bakringen aan.
  7. Zet de bakringen met deeg 1 uur in de koeling.
  8. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  9. Bak de tartelettes in 25 minuten goudbruin en gaar.
  10. Laat de tartelettes volledig afkoelen.

Het maken van de bavarois:

  1. Laat het diepvriesfruit iets ontdooien.
  2. Pureer het diepvriesfruit met een staafmixer.
  3. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  4. Klop de slagroom stijf en zet de slagroom tot gebruik in de koelkast.
  5. Verwarm het citroensap en de kristalsuiker in een pannetje, totdat de suiker is opgelost.
  6. Doe het gepureerde fruit bij het pannetje in.
  7. Breng het goedje zachtjes aan de kook.
  8. Haal de pan van het vuur af.
  9. Knijp de geweekte gelatine blaadjes uit.
  10. Roer de blaadjes gelatine door het vruchtenpuree heen, totdat de blaadjes zijn opgelost.
  11. Roer het mengsel af en toe door, terwijl het afkoelt tot kamertemperatuur.
  12. Meng de slagroom door het mengsel heen tot een mooie bavarois. 

Het afwerken van de tartelettes met rood fruit:

  1. Verdeel de bavarois over de taartbodems.
  2. Zet de taartjes 3 uur in de koeling, zodat de bavarois op kan stijven.
  3. Garneer de taartjes tot slot met rood fruit.

Handige informatie

Tartelette recepten 

Vind jij het leuk om taarten te maken? Dan lijkt het je vast ook wel wat om zelf eens tartelettes te maken. Op deze pagina hebben wij uiteenlopende tartelette recepten verzameld, waar vast wel een recept tussen staat dat je aanspreekt. Bekijk dus maar snel eens de tartelettes recepten die wij hebben verzameld en laat je erdoor inspireren. 

  

Wat zijn tartelettes? 

Tartelettes zijn kleine taartjes met een krokant gebakken bodem en rand van zanddeeg. Deze gebakjes zijn vaak niet groter dan 9 centimeter en daardoor perfect om uit te delen. Tartelletes kun je met zowel een zoete als hartige vulling vullen in allerlei verschillende smaakjes. Zo kun je kiezen voor een frisse en romige vulling of juist voor een zoete en luchtige vulling. Het is dus maar net wat je zelf lekker vindt. Deze veelzijdigheid, maakt het extra leuk om zelf eens tartelettes te maken.  

  

Tartelettes voor elke gelegenheid 

Tartelettes kun je voor zo'n beetje elke gelegenheid wel maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruiloften en verjaardagsfeestjes maar ook aan beurzen en bedrijfsfeestjes. Als je de taartjes met verschillende vullingen vult, kun je jouw gasten heel eenvoudig een ruime keuze aan smaakjes aanbieden. Vul de ene helft van de tartelettes bijvoorbeeld met een citroenvulling, de andere helft met een mango bavarois en ga zo maar door.  

  

Hoe kun je tartelettes bakken? 

Het bakken van een tartelette hoeft helemaal niet lastig te zijn. Toch hebben we een belangrijke tip die je kan gebruiken om een heerlijk eindresultaat te krijgen. Zo is het belangrijk dat je tijdens het maken van deeg, het deeg duwt in plaats van kneedt. Hierdoor wordt het deeg niet zo korrelig, blijft het stevig en valt het dus niet zo snel uit elkaar. 

 

Is het lastig om zelf tartelettes te maken? 

Het lijkt misschien lastig, maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om zelf tartelettes te maken. De meeste uitdaging zit in het maken van de taartbodempjes. In al onze tartelette recepten leggen wij stap voor stap uit hoe je die bodempjes kunt maken. Als je die instructies dus nauwlettend volgt, gaat het helemaal goedkomen. Een goed begin is het halve werk. Zijn de taartbodems gelukt? Dan ben je al een heel eind. Je hoeft dan de tartelettes alleen nog maar te vullen met wat je maar lekker vindt. Ongevulde tartelettes kun je minstens een week in een goed afgesloten trommel bewaren.  

Maak de tartelette bodempjes van tevoren 

Het handige aan tartelettes is dat je de taartbodempjes een poosje kunt bewaren. Die bodempjes kun je dus heel goed alvast van tevoren maken en bewaren. Op het moment dat je de tartelettes wilt vullen en serveren, hoef je dus alleen nog maar de vulling te maken en de taartjes te vullen.  

Wat heb je nodig om tartelettes te bakken? 

Als je tartelettes bakt dan zijn er diverse ingrediënten die je in huis moet hebben. Voor het deeg wordt vaak gebruikgemaakt van bloem, boter, zout, een ei en water. Wil je liever enkel de tartelettes vullen? In onze webshop hebben we kant-en-klare tartelette vormpjes die we verkopen. Als je hiervoor kiest dan hoef je dus de eerst stap in het bakproces al over te slaan. 

  

Zoet of hartig? 

Het leuke van tartelettes is dat je zowel hartige als zoete varianten kan maken. Zo kan je zoete tartelettes perfect serveren voor bij de koffie en thee, terwijl hartige tartelettes een aanrader zijn voor bij de borrel. Probeer zeker eens beide varianten uit, want voor elk moment van de dag zijn tartelettes heerlijk! 

  

Vind jouw favoriete tartelette recept 

Weet jij al of je eerst aan de slag gaat met het maken van zoete of hartige tartelettes? Laat je inspireren en vergeet ons niet te volgen op social media. Hier plaatsen we altijd weer nieuwe recepten, zo ook wanneer we nieuwe tartelette recepten online hebben staan. Heb je eenmaal een lekker recept gevonden? Haal je benodigdheden en ingrediënten dan in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt, zodat je snel aan de slag kan gaan met het bakken van tartelettes. 

Flag of Germany