• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Oud-Hollandse koeken recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 40

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 40

per pagina
Pagina
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4 millimeter.
  3. Steek met een krakeling uitsteker van 6-7 centimeter lang krakelingen uit het deeg.
  4. Steek de koekjes zo dicht mogelijk op elkaar uit, want je kunt het overgebleven deeg niet opnieuw uitrollen.
  5. Bestrooi het werkblad met suiker, leg de uitgestoken krakelingen daarop en strooi er suiker overheen.
  6. Rol de krakelingen in de suiker uit tot een lengte van 10 centimeter.
  7. Haal de krakelingen uit de suiker en leg ze op de bakplaat.
  8. Laat ze voor 15 minuten rusten.
  9. Bak de krakelingen in 13-17 minuten goudbruin en gaar.
  10. Haal ze uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 250 °C.
  11. Zet de nog warme krakelingen nog 1-3 minuten terug in de oven (dit is zodat er door de suiker een mooi goud laagje op de krakelingen komt).
    Let op! de koekjes verbranden snel.
  12. Blijf dus bij de oven staan en houd de krakelingen goed in de gaten.
  13. Laat de krakelingen na het bakken afkoelen op een rooster.

Handige informatie

Wat zijn Oud-Hollandse koeken?

Met Oud-Hollandse koeken bedoelen we typisch Nederlandse koeken. Dit zijn koeken die al jarenlang in Nederland worden gebakken, waardoor ze echt niet meer uit de Nederlandse keuken zijn weg te denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevulde koeken, maar ook aan stroopwafels en mergpijpjes. Of wat dacht je van gevulde speculaas en bokkenpootjes? Dit zijn allemaal stuk voor stuk heerlijke koekjes die veel in Nederland worden gegeten bij een kopje koffie of thee. Krijg je visite? Dan is het onwijs leuk om meerdere soorten koeken te bakken en jouw visite hun favoriete koekje bij de koffie te laten kiezen.

Bak zelf een lekkere Oud-Hollandse koek!

Het is ontzettend leuk om zelf een Oud-Hollandse koek te bakken. Er is namelijk keus genoeg. Wil je bijvoorbeeld lekkere Jan Hagel koeken of Weespermoppen maken? Het kan allemaal! Doordat er ontzettend veel soorten typisch Nederlandse koeken zijn kun je daadwerkelijk alle kanten op. Van knapperige speculaasjes tot aan luchtige spritsen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt!

Perfecte koeken voor een themafeest

Ben je van plan om een feest met het thema Oud-Hollands te vieren? Dan mogen typisch Nederlandse koeken natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook ontzettend leuk om speciaal voor het feest allerlei soorten klassieke koekjes te bakken. Met een lekkere kop koffie, Hollandse muziek en Oud-Hollandse gezelschapsspellen erbij heb je hét recept voor een leuk feestje.

Oud-Hollandse koeken bakken? Shop jouw benodigdheden op Baktotaal!

Ga je Oud-Hollandse koeken bakken? Dan kun je voor zowel de ingrediënten als overige benodigdheden gewoon terecht in onze webshop. Wij verkopen namelijk alles wat je nodig hebt voor het bakken van de lekkerste Oud-Hollandse koeken. Van een wafelijzer tot aan speculaasplanken en van uitstekers tot aan bakplaten. Op Baktotaal vind je het allemaal!

Flag of Germany