• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Weespermoppen recept

Weespermoppen, misschien ken je ze al wel. Deze koekjes hebben een heerlijke smaak van amandel en ze zijn heel eenvoudig te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Deze koeken zijn lekker krokant van buiten en lekker smeuig van binnen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf weespermoppen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

± 1 uur bereidingstijd 20 personen

Weespermoppen, misschien ken je ze al wel. Deze koekjes hebben een heerlijke smaak van amandel en ze zijn heel eenvoudig te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Deze koeken zijn lekker krokant van buiten en lekker smeuig van binnen. Ben je benieuwd naar hoe je zelf weespermoppen kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram fijne kristalsuiker;
  • 150 gram amandelmeel;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 1 ei (maat M);
  • Een halve theelepel citroenrasp.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bakplaat Aluminium Geperforeerd 60x40cm (dichte hoeken 45°)
€ 15,98
+
Amandelmeel 1 kg
€ 15,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+

Recept

  1. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  2. Doe de amandelmeel in een kom.
  3. Voeg de suiker, citroenrasp en het ei eraan toe.
  4. Meng alles goed door elkaar heen.
  5. Kneed het met je handen tot een soepel spijs.
  6. Rol de spijs in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  8. Verdeel daarna het amandelspijs in twee delen.
  9. Maak van elk deel een dikke rol of ook wel 'worst'.
  10. Strooi wat suiker op je werkblad.
  11. Rol elke dikke 'worst' door het suiker heen uit tot een rol van 20 centimeter lang.
  12. Snijd de rol in plakken van circa 2 centimeter dik.
  13. Dip de zijkanten van elk plakje nog even in het suiker.
  14. Verdeel de plakken over de bakplaat.
  15. Bak de weespermoppen in 8 á 10 minuten af.
    Tip! Als ze een goudbruin randje hebben gekregen, zijn ze goed.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Weespermoppen serveren als dessert

Weespermoppen zijn natuurlijk altijd lekker bij een kopje koffie of thee, maar je kan er ook heel goed een dessert mee maken. Het enige wat je naast het koekje nog nodig hebt is Griekse Yoghurt en wat mandarijnensaus. Doe de yoghurt in een mooi glaasje en schenk er een beetje mandarijnensaus overheen. Serveer de weespermop erbij en je hebt een heerlijk dessert!

Het bewaren van de Weespermoppen

Met dit recept kun je ongeveer 20 koekjes bakken. Dat zijn er dus best wel veel, we begrijpen dan ook wel als je alle koekjes niet op dezelfde dag nog opeet. Gelukkig kun je de koekjes heel goed bewaren. Je kunt de koekjes het in een afgesloten bakje op een donkere plek bewaren. Ze blijven dan tot wel 4 dagen goed. Bewaar de koekjes trouwens niet in de koelkast, dan zullen ze namelijk niet meer zo lekker smaken. 

Je kunt de koekjes wel weer heel goed invriezen. Verpak de koekjes luchtdicht en stop ze daarna in de vriezer. Ze blijven dan tot wel 3 maanden goed.

Deel jouw weespermoppen met ons!

Ga jij met ons recept zelf weespermoppen bakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany