• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bonbons en truffels recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 38

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 38

per pagina
Pagina
  1. Doe de slagroom, suiker en vanille bourbon in een steelpannetje.
  2. Kook dit langzaam terwijl je blijft roeren met een garde, totdat de suiker is opgelost.
  3. Laat het mengsel 30 minuten koelen.
  4. Klop de ongezouten roomboter in 5 minuten los met een mixer.
  5. Doe dan in kleine stapjes het slagroom mengsel bij de roomboter in. Tip! Klop ondertussen wel de roomboter verder.
  6. Laat de mixer nog 8 minuten op middelhoge stand kloppen als al het slagroom bij de boter in zit.
    Tip! Schrik niet wanneer het lijkt alsof het gaat schiften, dit is niet erg. Je zult merken dat het allemaal goedkomt.
  7. Stop met kloppen als je een stevige, gladde crème hebt.
  8. Doe de crème in een spuitzak met de gladde spuitmond.
  9. Spuit hiermee op een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Vries de toefjes minstens 5 uur in.
  11. Haal de truffels daarna uit de vriezer.
  12. Smelt de chocolade au-bain marie.
  13. Laat de chocolade kort afkoelen.
  14. Dompel de slagroomtruffels eerst in de chocolade en meteen daarna in de cacaopoeder.
  15. Laat de chocolade uitharden.
  16. Zodra de chocolade is uitgehard, kun je van de slagroomtruffels gaan genieten.

Handige informatie

Bonbons en truffels recepten 

Zeg je chocolade dan denk je al gauw aan bonbons, maar natuurlijk ook aan truffels. Hoewel truffels nog niet zo bekend zijn als bonbons, is het veel makkelijker om deze lekkernijen te maken. Wil je heerlijke chocolaatjes op tafel zetten, maar ben je bang dat het niet gaat lukken om zelf bonbons te maken? Dan zijn truffel recepten perfect om mee te beginnen. Heb je er juist alle vertrouwen in dat het je zelf gaat lukken om bonbons te maken? Bekijk dan eens de bonbons recepten die wij op deze pagina hebben verzameld. Of je nou truffels of bonbons wilt maken, op deze pagina zit je helemaal goed. Ontdek dus snel de bonbons en truffels recepten die wij op deze pagina hebben verzameld en ga aan de slag! 

Wat zijn bonbons precies? 

Bonbons, ook wel pralines genoemd, zijn die heerlijke kleine chocolaatjes met een vulling erin. Tegenwoordig vind je ze in allerlei verschillende soorten chocolade en kom je ze ook met allerlei verschillende soorten vullingen tegen. Zo kun je bonbons bijvoorbeeld vullen met een lekkere likeur, maar ook met bijvoorbeeld noten of slagroom. Op deze pagina vind je verschillende bonbon recepten, waarmee je lekker aan de slag kunt met het maken van je eigen chocolaatjes. 

Wat zijn truffels eigenlijk? 

Een truffel, of eigenlijk beter gezegd chocolade truffel, is een lekkernij dat traditioneel wordt gemaakt met een lekkere ganache. Vervolgens wordt de laag ganache bedekt met chocolade, cacaopoeder, kokosnoot en/of gehakte en geroosterde noten. Chocoladetruffels hebben een vorm die lijkt op die van de paddenstoelensoort truffel, vandaar de naam. Iemand die van bonbons houdt vindt vaak ook truffels lekker en andersom. Daarom komt het vaak voor dat bonbons en truffels in één adem worden genoemd. Maar het zijn dus wel net wat andere lekkernijen die gemaakt zijn van chocolade. 

Hoe kun je het beste bonbons bewaren? 

Veel mensen denken dat je bonbons het beste in een koelkast kunt bewaren, toch is niets minder waar. Door de vaak hoge luchtvochtigheid in de koelkast, kunnen de chocolaatjes worden aangetast. Er kunnen dan namelijk kristallen vormen, waardoor er witte puntjes of een witte waas op de pralines te zien zijn. Je kunt bonbons het beste op een normale kamertemperatuur bewaren. Bonbons kun je het beste bewaren in een goed geventileerde ruimte tussen de 18 en 20 graden, waar het niet te vochtig is en waar de pralines niet in direct zonlicht liggen. Bewaar bonbons bijvoorbeeld in een keukenkastje, voorraadkast of kelder. 

  

Hoe kun je het beste truffels bewaren? 

Doordat truffels doorgaans met een zuivelproduct zijn gevuld, zoals bijvoorbeeld slagroom, kun je deze lekkernijen juist wel het beste in de koelkast bewaren. In de koelkast blijven de truffels zo'n twee weken goed. Het is het beste om de lekkernijen in een luchtdichte verpakking te bewaren en ze op afstand te houden van vocht en sterke geuren. 

Bonbons en truffels zijn hét perfecte cadeautje! 

Chocolade wordt vaak geassocieerd met de liefde. Bovendien zijn er onwijs veel mensen die van chocolade houden. Dat maakt van bonbons en truffels hét perfect cadeautje om aan iemand te geven die je liefhebt. En het allerleukste is natuurlijk om bonbons en truffels cadeau te geven die je zelf hebt gemaakt. Stop de bonbons en truffels in een mooi doosje en doe daar een strik omheen. Schrijf er nog een persoonlijk kaartje bij en je hebt een onwijs leuk cadeautje om te geven. Je kunt ze dus prima een paar dagen bewaren voordat je ze op tafel zet voor visite of voordat je ze cadeau doet. Zo heb je altijd iets lekkers in huis voor een speciale gelegenheid of wanneer iemand je verrast met een spontaan bezoekje. 

Shop alle benodigdheden om zelf bonbons en truffels te maken op Baktotaal! 

Ben je van plan om zelf bonbons en truffels te maken? Dan heb je daar een aantal benodigdheden voor nodig. Zo heb je voor het maken van bonbons een goede bonbonvorm nodig. En uiteraard mag bij beide lekkernijen chocolade niet ontbreken. Ook vullingen, een thermometer en cacaopoeder kunnen goed van pas komen. Gelukkig heeft Baktotaal een uitgebreid assortiment waarin je daadwerkelijk alles vindt om bonbons en truffels te maken. Shop vlug jouw benodigdheden op Baktotaal, zodat je zo snel mogelijk jouw eigen bonbons en truffels kunt maken. Bestel je op werkdagen voor 22.00 uur? Dan verzenden wij jouw bestelling dezelfde dag nog! 

Flag of Germany