• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocolade truffels recept

Truffels, wij zijn er dol op! Truffels die gevuld zijn met slagroom ken je vast al wel, maar ken je ook al chocolade truffels? Dit zijn truffels (je raadt het vast al) die gevuld zijn met een heerlijke chocolade ganache. Het is trouwens helemaal niet lastig om deze truffels zelf thuis te maken, reden genoeg dus om dat eens te doen. Wil je weten hoe je zelf deze lekkernijen kunt maken? Lees dan snel verder voor ons chocoladetruffels recept en ga lekker aan de bak!
± 1 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 30 personen 4/5 (4 waarderingen)
Truffels, wij zijn er dol op! Truffels die gevuld zijn met slagroom ken je vast al wel, maar ken je ook al chocolade truffels? Dit zijn truffels (je raadt het vast al) die gevuld zijn met een heerlijke chocolade ganache. Het is trouwens helemaal niet lastig om deze truffels zelf thuis te maken, reden genoeg dus om dat eens te doen. Wil je weten hoe je zelf deze lekkernijen kunt maken? Lees dan snel verder voor ons chocoladetruffels recept en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram pure chocolade callets;
  • 250 milliliter ongeklopte slagroom;
  • 50 gram cacaopoeder.

Overige benodigdheden:

  • 30 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+

Recept

  1. Verwarm de slagroom in een steelpannetje en laat de room net niet koken.
  2. Doe de boter ook in het pannetje en laat de boter smelten.
  3. Roer de gesmolten boter en de slagroom door elkaar heen.
  4. Meng daarna de chocolade callets door het mengsel heen.
  5. Roer door tot de chocolade compleet is gesmolten en je een mooie massa hebt.
  6. Dek de ganache af met plasticfolie.
  7. Laat de ganache zodoende 2 uur op kamertemperatuur opstijven.
  8. Vorm er daarna balletjes mee van 25 gram.
  9. Rol de balletjes door cacaopoeder heen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere recepten met chocolade!

Wie denkt dat chocolade alleen een lekker tussendoortje is, waarmee je ook bonbons kunt maken heeft het goed mis. Met chocolade kun je namelijk tientallen is het wel niet honderden recepten maken. Op ons blog hebben wij dan ook een heleboel recepten met chocolade staan waarmee je vast wel een poosje zoet bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke chocoladetaart met frambozen? Of wat dacht je van deze lekkere chocoladeflikken die ook nog eens gezond zijn? Bekijk al onze chocolade recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte chocolade truffels aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept chocolade truffels maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw truffels en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany