• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Red velvet truffels recept

Ben je dol op red velvet en op truffels? Dan moet je echt eens ons recept voor red velvet truffels uitproberen. Met dit recept krijg je namelijk het beste van beide werelden. De fluweelzachte structuur van red velvet en de lekkere, zachte vulling van truffels. Uiteraard mag de chocoladesmaak (die voor allebei de lekkernijen zo kenmerkend is) niet ontbreken. Al met al zijn deze red velvet truffels een heerlijke lekkernij voor bij de koffie of thee op bijvoorbeeld een verjaardag of ander feestje. Of eet ze lekker als snack tijdens een avondje thuis voor de buis. Zoals je ziet, zijn er redenen genoeg om zelf eens deze heerlijke snacks te maken. Lees dus snel verder voor ons red velvet truffels recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 22 personen
Ben je dol op red velvet en op truffels? Dan moet je echt eens ons recept voor red velvet truffels uitproberen. Met dit recept krijg je namelijk het beste van beide werelden. De fluweelzachte structuur van red velvet en de lekkere, zachte vulling van truffels. Uiteraard mag de chocoladesmaak (die voor allebei de lekkernijen zo kenmerkend is) niet ontbreken. Al met al zijn deze red velvet truffels een heerlijke lekkernij voor bij de koffie of thee op bijvoorbeeld een verjaardag of ander feestje. Of eet ze lekker als snack tijdens een avondje thuis voor de buis. Zoals je ziet, zijn er redenen genoeg om zelf eens deze heerlijke snacks te maken. Lees dus snel verder voor ons red velvet truffels recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram BrandNewCake Red Velvet Cake-mix;
  • 50 gram BrandNewCake Bakvaste Chocolade Drops Wit;
  • 200 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Bakpapier;
  • Taartpan PME Vierkant 20x20x7,5cm;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 200 gram roomkaas;
  • 50 milliliter zonnebloemolie;
  • 2 eieren, maat M;
  • 100 milliliter water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Red Velvet Cake-mix 500g
€ 6,39
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Taartpan PME Vierkant 20x20x7,5cm
€ 16,29
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

Het voorbereiden van de red velvet truffels:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Doe de Red Velvet Cake-mix, eieren, olie en water en de bakvaste chocolade in een kom.
  3. Mix dit in 6 minuten op een middelhoge stand tot een mooi beslag.
  4. Bekleed de taartpan met bakpapier en giet het beslag hier in.
  5. Bak de red velvet cake in 25 minuten gaar. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
  6. Laat de cake volledig afkoelen.
  7. Pak een stuk red velvet cake en verkruimel het boven een kommetje.
  8. Zet dit even apart.
  9. Verkruimel de rest van de cake.
  10. Meng de roomkaas door de kruimels heen.
  11. Vorm van dit mengsel balletjes van 20 gram.
  12. Zet de balletjes cake 20 minuten in de koelkast, zodat ze goed koud worden.

Het decoreren van de red velvet truffels:

  1. Smelt de witte chocolade callets au bain-marie.
  2. Dompel de truffels in de gesmolten chocolade en lek ze goed uit.
  3. Leg de truffels op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de chocolade kan uitharden.
  4. Doe de overige chocolade in een spuitzak en knip een puntje van de zak af.
  5. Trek hiermee lijntjes over de red velvet truffels.
  6. Decoreer de truffels tot slot nog met de verkruimelde red velvet cake uit het kommetje.
  7. Laat de chocolade verder uitharden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wat is red velvet eigenlijk?

De Red Velvet Cake komt oorspronkelijk uit Amerika. Sinds de jaren ‘50 van de vorige eeuw werd de taart daar ontzettend populair. Typerend voor deze taart is de prachtige rode kleur die het gebak krijgt door karnemelk of azijn met cacao te mengen. Vaak wordt de cake gevuld en/of gemaskeerd met roomkaas en/of witte chocolade, waardoor de taart er prachtig komt uit te zien. Roomkaas en witte chocolade zijn trouwens onwijs lekker in combinatie met de chocoladesmaak en fluweelzachte textuur van de taart.

Het is dus niet gek dat red velvet cake inmiddels in Nederland ook behoorlijk populair is en er tegenwoordig allerlei varianten op dit gebak te vinden zijn. Van red velvet cookies tot aan red velvet cupcakes en van red velvet muffins tot aan deze heerlijke red velvet truffels.

Laat jouw zelfgemaakte red velvet truffels aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept red velvet truffels maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw truffels en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany