• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Red Velvet Pancakes Recept

Ben jij ook zo dol op red velvet taarten? Dan zullen deze red velvet pancakes vast en zeker ook bij je in de smaak vallen. Deze pannenkoeken hebben namelijk, net zoals een red velvet taart, een lichte chocoladesmaak die we combineren met een zoete topping van roomkaas en vers fruit. Deze combinatie vinden wij verrukkelijk, waardoor deze red velvet pancakes niet zomaar een maaltijd maar een echte traktatie te noemen zijn. Wil je weten hoe je zelf deze heerlijke pannenkoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons red velvet pancakes recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 8 personen
Ben jij ook zo dol op red velvet taarten? Dan zullen deze red velvet pancakes vast en zeker ook bij je in de smaak vallen. Deze pannenkoeken hebben namelijk, net zoals een red velvet taart, een lichte chocoladesmaak die we combineren met een zoete topping van roomkaas en vers fruit. Deze combinatie vinden wij verrukkelijk, waardoor deze red velvet pancakes niet zomaar een maaltijd maar een echte traktatie te noemen zijn. Wil je weten hoe je zelf deze heerlijke pannenkoekjes kunt maken? Lees dan snel verder voor ons red velvet pancakes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 80 gram kristalsuiker;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • 10 gram vanille bourbon;
  • 20 gram cacaopoeder;
  • Rode kleurstof gel van Progel.

Overige benodigdheden:

  • Koekenpan met anti-aanbaklaag;
  • 50 gram Philadelphia;
  • 400 milliliter karnemelk;
  • 1 theelepel baking soda;
  • 2 eieren, maat M;
  • Fruit naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patentbloem Biologisch 500g
€ 2,49
+
BioVegan Vanillesuiker Biologisch 32g (4x8g)
€ 3,99
+
Biologische Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 13,39
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
RD Kleurstof ProGel Red 25 gram
€ 4,19
+

Recept

Het maken van het beslag:

  1. Zeef de bloem, cacaopoeder en baking soda boven een diepe kom.
  2. Meng daarna met een garde 70 gram kristalsuiker en de vanillesuiker hier doorheen.
  3. Voeg de eieren en de vanillesuiker aan het mengsel toe.
  4. Roer ook de karnemelk erdoorheen.
  5. Breng het beslag op kleur met de rode kleurstof.
  6. Meng alles nog even heel goed door elkaar heen.

Het bakken van de Red Velvet Pancakes:

  1. Zet de koekenpan op het vuur en laat de pan heet worden. Het is echt belangrijk om een koekenpan met anti-aanbaklaag te gebruiken.
  2. Doe daarna wat beslag in de pan.
  3. Zet een deksel op de pan en bak de pancake in ongeveer 2 minuten, totdat de bovenkant rood is.
  4. Haal daarna de deksel van de pan af en draai de pannenkoek om.
  5. Laat ook deze kant mooi droog en rood worden.
  6. Bak zodoende alle pannenkoeken, totdat het beslag op is.

Het garneren van de Red Velvet Pancakes:

  1. Stapel alle pannenkoeken op elkaar op een mooi bord.
  2. Meng 50 gram Philadelphia en 10 gram kristalsuiker door elkaar heen, totdat je een
  3. mooie topping hebt.
  4. Smeer de topping op de bovenste red velvet pancake.
  5. Garneer met wat fruit naar keuze.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wat is red velvet precies?

Red velvet ken je vast al wel, maar wat is het precies? Als je de benaming red velvet letterlijk vertaalt krijg je ‘rood fluweel’. Dat zegt eigenlijk helemaal niets over de smaak die je bij red velvet kan verwachten. Red Velvet is dan ook niet zozeer de benaming voor een bepaalde smaak, maar meer voor het uiterlijk en de structuur van de (inmiddels klassieke) red velvet cake. Zo’n taart heeft namelijk een lekkere, fluweelzachte structuur en een prachtige rode kleur. De zachte textuur krijg je door een zuurtje zoals karnemelk of azijn te mengen met cacaopoeder. Veel mensen zeggen dat je door die combinatie niet alleen een fluweelzachte structuur krijgt, maar ook de rode kleur. Al kunnen wij verklappen dat red velvet taarten en andere baksels doorgaans vooral door kleurstof een mooie rode kleur krijgen.

Hoe smaakt red velvet?

Red velvet is dus niet zozeer een naam voor een smaak, maar toch bestaat er toch wel die ‘typische’ red velvet smaak. Die kun je het beste omschrijven als een lichte chocoladesmaak, dat vaak wordt gecombineerd met een topping en/of vulling van witte chocolade of roomkaas. Veel mensen vinden een red velvet taart zo lekker, dat ze er allerlei varianten op bedenken. Zo vonden wij het leuk om deze red velvet pancakes te maken, maar er bestaan ook red velvet cupcakes, red velvet cookies en zelfs red velvet truffels. Super leuk toch?!

Laat jouw zelfgemaakte red velvet pancakes aan ons zien!

Heb jij met dit recept red velvet pancakes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany