• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Red velvet drip cake recept

Tegenwoordig kennen we de drip cakes allemaal wel. Je vindt ze dan ook in allerlei verschillende soorten. Vandaag delen wij ons recept voor het maken van een red velvet drip cake met jullie. Deze red velvet drip cake is de perfecte taart voor tijdens een verjaardag of een ander feestje. Of maak de taart eens voor een lieve moeder op Moederdag, dat zal ze waarderen. Bekijk ons red velvet drip cake recept hieronder en ga lekker aan de bak!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Tegenwoordig kennen we de drip cakes allemaal wel. Je vindt ze dan ook in allerlei verschillende soorten. Vandaag delen wij ons recept voor het maken van een red velvet drip cake met jullie. Deze red velvet drip cake is de perfecte taart voor tijdens een verjaardag of een ander feestje. Of maak de taart eens voor een lieve moeder op Moederdag, dat zal ze waarderen. Bekijk ons red velvet drip cake recept hieronder en ga lekker aan de bak!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Brand New Cake Red Velvet Cake-mix;
  • 200 gram Brand New Cake Botercrème-mix;
  • 3 druppels LorAnn smaakstof limoen;
  • Brand New Cake Drip Chocolade;
  • Taartkarton 25 centimeter;
  • Taartpan 20 centimeter;
  • Schraper;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 100 milliliter plantaardige olie;
  • 450 milliliter water;
  • 3 eieren, maat M;
  • 300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 125 gram frambozen;
  • IJshoorntje;
  • Wat takjes munt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Red Velvet Cake-mix 500g
€ 6,39
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
LorAnn Super Sterke Smaakstof Key Limoen 3,7ml
€ 1,99
+
Taartkarton Goud/Wit Ø24cm per stuk
€ 0,38
+
  • 1 x € 0,38
    Totaal: € 0,38
  • 10 x € 0,34
    Totaal: € 3,39
    10% korting
  • 25 x € 0,31
    Totaal: € 7,87
    16% korting
  • 50 x € 0,30
    Totaal: € 15,13
    19% korting
  • 100 x € 0,27
    Totaal: € 26,62
    29% korting
Taartpan PME rond Ø20 x 10cm
€ 15,69
+
PME Schraper Lang 20 cm
€ 5,59
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Drip Chocolade 180g
€ 7,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar

Recept

Het maken van de red velvet cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten de Red Velvet Cake-mix, eieren, olie en 200 milliliter water door elkaar heen.
  3. Spray de taartpan in met de bakspray.
  4. Vul de taartpan tot ⅔ deel met het beslag.
  5. Bak de red velvet cake in 35 à 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart gaar.
  6. Stort de taart op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de botercrème:

  1. Klop 200 gram Botercrème-mix met 250 milliliter water tot een stijf mengsel.
  2. Laat dit mengsel 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  3. Klop de boter in circa 5 minuten zalvig.
  4. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter. Mix steeds volledig door, voordat je het volgende deel toevoegt.
  5. Mix het geheel door tot een gladde crème.
  6. Voeg naar wens een paar druppels smaakstof toe en mix de smaakstof goed door de botercrème heen.
  7. Doe de botercrème in de spuitzak en knip het puntje van de zak af.

Het opbouwen en afsmeren van de red velvet drip cake:

  1. Plaats de taart op het taartkarton en snijd hem 2 keer door, zodat je 3 lagen hebt.
  2. Spuit op de onderste laag een laagje botercrème.
  3. Leg de tweede laag erop en spuit hier weer een laagje botercrème op.
  4. Leg de laatste biscuit laag erop.
  5. Smeer de taart rondom en bovenop in met de botercrème.
  6. Trek de botercrème strak met een schraper.
  7. Zet de taart minimaal 15 minuten in de koeling.
  8. Bedek de taart wederom met een laagje botercrème en trek de botercrème strak.

Het decoreren van de red velvet drip cake:

  1. Pak de chocolade drip erbij.
  2. Draai de dop van de fles los en verwijder de aluminium seal.
  3. Zet de fles rechtop in de magnetron voor 30 seconden op 800 watt.
  4. Draai na het verwarmen de dop weer terug op de fles.
  5. Schud de fles goed, zodat de inhoud van de fles goed mengt.
  6. Herhaal bovenstaande stappen, totdat de drip goed gesmolten is.
  7. Draai het mondstuk van de dop open.
  8. Bedek de helft van de bovenkant van de taart met de drip.
  9. Drip ook wat mooie drips langs de rand van de taart, aan de kant waar je de drip ook bovenop hebt gedaan.
  10. Leg gelijk het ijshoorntje bovenop de taart. Leg het hoorntje een beetje in de drip, zodat het hoorntje vast komt te zitten.
  11. Verdeel de frambozen over de taart. Leg een aantal frambozen in het hoorntje en plak een aantal tegen de zijkant aan.
  12. Steek tot slot wat takjes munt tussen de frambozen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte red velvet drip cake zien!

Ga je zelf met dit recept een red velvet drip cake maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Maak een foto van jouw red velvet drip cake en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers. Dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany