• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bladerdeeg recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 24

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 24

per pagina
Pagina
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Schil de appels en snijd ze in 10 schijven van 8 á 10 millimeter dik.
  4. Steek met de ronde uitsteker de kern uit elke appelplak.
  5. Laat de plakjes bladerdeeg op het werkblad ontdooien.
  6. Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg elk in 5 strookjes.
  7. Doe de kaneelsuiker in een diepe kom.
  8. Haal de appelringen door de kaneelsuiker heen, zodat ze goed bedekt zijn.
  9. Pak een appelring en wikkel de strookjes van 1 plak eromheen, totdat de hele ring bedekt is met bladerdeeg.
  10. Leg de appelring op de met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Herhaal stap 8 tot en met 10 met alle appelringen.
  12. Klop het ei los en bestrijk hiermee de appelringen.
  13. Strooi wat kaneelsuiker over de ringen heen.
  14. Bak de bladerdeeg ringen met appel  in 15 á 20 minuten gaar.

Handige informatie

Bladerdeeg recepten

Ben jij team zoet of team hartig? Of vind je juist een afwisseling tussen zoetigheden en hartige hapjes lekker? Wat jouw voorkeur ook is, met onze bladerdeeg recepten kom je vast wel uit de voeten. Op deze pagina hebben we namelijk bladerdeeg recepten verzameld waarmee je zowel een hartige als een zoete variant kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van banaan in bladerdeeg of kersenflappen? Dat is weer eens wat anders dan de welbekende appelflappen, waarvoor wij trouwens ook een heel fijn recept hebben. Bekijk de recepten op deze pagina dus maar eens snel en laat je erdoor inspireren!  

Waarvoor kun je bladerdeeg hapjes maken? 

Bladerdeeg hapjes zijn voor vrijwel elke gelegenheid wel te maken. Zo kunnen ze heel goed dienen als borrelhapjes op een verjaardag, bruiloft, jubileum of ander feestelijke gelegenheid. Of laat ze door jouw kinderen uitdelen als schooltraktatie. Vooral kersenflappen, kaasvlinders en kaneelvlinders lenen zich daar uitstekend voor. Of wil je gewoon lekker thuis voor de buis genieten van wat lekkers? Dan is het heel leuk om jouw favoriete bladerdeeg recepten uit te kiezen, met die recepten de lekkernijen te maken en ze zelf lekker op te smikkelen. Dat wordt genieten! 

Geef jouw eigen twist aan een bladerdeeg recept! 

Met bladerdeeg kun je uiteenlopende hapjes maken. Appelflappen en bladerdeeg rolletjes met worstjes ken je vast al wel. Wist je trouwens al dat je nog veel meer bladerdeeg hapjes kunt maken? Wat dacht je van kleine bladerdeeg taartjes of van heerlijke kaashapjes? Of maak eens een grote bladerdeeg taart (ook wel hartige taart genoemd) voor op een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan een taart van biscuit en fondant. Met bladerdeeg recepten op deze pagina kun je zelf de meest lekkere en originele lekkernijen van bladerdeeg maken. Bovendien kun je heel eenvoudig aan elk bladerdeeg recept een eigen twist geven. Gebruik bijvoorbeeld een andere kaassoort dan dat wij hebben gedaan of een andere vulling. Bij veel recepten geven we al variatietips, maar je kunt natuurlijk ook je fantasie de vrije loop laten gaan en zodoende zelf op lekkere varianten komen. 

Bladerdeeg hapjes bewaren 

Wist je trouwens al dat je zowel gebakken als ongebakken bladerdeeg hapjes heel goed een poosje kunt bewaren? Dat is enorm handig wanneer je bijvoorbeeld een feestje gaat geven en hier van tevoren al wat hapjes voor wilt maken. Ongebakken bladerdeeg lekkernijen kun je heel goed in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Ze blijven dan tot wel 2 dagen goed. Gebakken bladerdeeg hapjes kun je het beste op een schaal leggen en met aluminiumfolie afdekken. Ze blijven dan tot wel 4 dagen goed. Op de dag van serveren kun je de hapjes 5 minuten opwarmen in de oven op 225 graden Celsius. Je kunt de hapjes natuurlijk ook koud serveren, maar dan zijn ze wel minder knapperig. 

Zelf bladerdeeg maken 

De bladerdeeg hapjes die je met onze recepten kunt maken, kun je natuurlijk gewoon met kant-en-klare bladerdeeg maken. Je bent dan het snelste klaar met bakken. Vind je het leuk om echt helemaal vanaf het begin een baksel te maken? Maak het bladerdeeg dan eens zelf. Het is namelijk helemaal niet lastig om zelf bladerdeeg te maken. Het kost alleen wel even wat tijd en geduld. Wij hebben een recept online staan waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen. Als je dit recept volgt, dan lukt het je zeker om zelf bladerdeeg te maken. Jouw zelfgemaakte bladerdeeg kun je dan weer gebruiken voor de bladerdeeg hapjes recepten die wij voor je op deze pagina hebben verzameld. En heb je wat van het deeg over? Dat is geen enkel probleem! Je kunt dit deeg namelijk prima in de vriezer bewaren. 

Flag of Germany