• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Mummie worstjes in bladerdeeg recept

Het is alweer bijna Halloween. En hoewel het een echt Amerikaans feest is, wordt het ook in Nederland door steeds meer mensen gevierd. Bij een feest horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Bij Halloween natuurlijk het liefst griezelige hapjes, die niet al te lastig zijn om te maken. Daar zijn deze Mummie worstjes in bladerdeeg een perfect voorbeeld van. Je hebt deze griezelige snacks namelijk in een handomdraai gemaakt. Lees dus snel verder voor het recept!

Tips voor het maken van de mummies

Je kunt dit recept zo uitgebreid of juist simpel houden als dat je zelf wilt. Je kunt het bladerdeeg namelijk heel goed van tevoren zelf maken aan de hand van ons bladerdeeg recept.  

Je kunt ook helemaal zelf bepalen hoe je de oogjes op de mummies maakt. Dit kun je met bijvoorbeeld royal icing of eetbare oogjes doen, maar ook met fondant. Vind je het niet zo lekker om zoet met hartig te combineren? Dan kun je de oogjes zelfs met een saus naar keuze maken.

± 0.5 uur bereidingstijd 8 personen

Het is alweer bijna Halloween. En hoewel het een echt Amerikaans feest is, wordt het ook in Nederland door steeds meer mensen gevierd. Bij een feest horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Bij Halloween natuurlijk het liefst griezelige hapjes, die niet al te lastig zijn om te maken. Daar zijn deze Mummie worstjes in bladerdeeg een perfect voorbeeld van. Je hebt deze griezelige snacks namelijk in een handomdraai gemaakt. Lees dus snel verder voor het recept!

Tips voor het maken van de mummies

Je kunt dit recept zo uitgebreid of juist simpel houden als dat je zelf wilt. Je kunt het bladerdeeg namelijk heel goed van tevoren zelf maken aan de hand van ons bladerdeeg recept.  

Je kunt ook helemaal zelf bepalen hoe je de oogjes op de mummies maakt. Dit kun je met bijvoorbeeld royal icing of eetbare oogjes doen, maar ook met fondant. Vind je het niet zo lekker om zoet met hartig te combineren? Dan kun je de oogjes zelfs met een saus naar keuze maken.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Eetbare oogjes;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 8 knakworsten;
  • Bladerdeeg;
  • ei.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
PME Suikerfiguren Oogjes 24st. (Ø12mm)
€ 2,89
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Dep de knakworstjes droog met wat keukenpapier.
  4. Snijd de vellen bladerdeeg in strook van ongeveer 1 cm breed.
  5. Wikkel een strook bladerdeeg om een knakworstje heen.
  6. Wikkel een ander strook als een soort tulband om de bovenkant van
  7. het worstje heen.
  8. Leg het worstje op de met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Ga zo door totdat je elk worstje hebt gehad.
  10. Klop het ei los en strijk het met een kwastje over het bladerdeeg heen.
  11. Bak de mummie worstjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  12. Haal de worstjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  13. Maak daarna de oogjes op de mummies.
    Tip! Dit kun je doen met eetbare oogjes, maar ook met mosterd en ketchup of iets anders. Het is maar net wat je zelf wilt!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw Mummie worstjes in bladerdeeg aan ons zien!

Heb jij met dit recept zelf Mummie worstjes in bladerdeeg gemaakt? Dan vinden wij het ontzettend leuk als je ze aan ons laat zien. Dat kun je doen door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw stories zien én delen op ons eigen account!

Flag of Germany