• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Worteltjes van bladerdeeg recept

Tijdens Pasen vliegen de paaseieren, chocolade hazen en paasstollen je om de oren. Lijkt het je leuk om eens wat anders te maken? Iets wat er heel erg leuk uitziet, lekker smaakt en helemaal niet lastig is om te maken? Dan is ons recept voor worteltjes van bladerdeeg echt wat voor jou! Het leuke aan deze ‘wortels’ is dat je er zowel een hartige als een zoete variant van kunt maken. Het is dus maar net wat je zelf wilt. Wij besloten om er een zoete variant van te maken met slagroom, mascarpone en suiker. Wil je liever een hartige variant maken? Vul de bladerdeeg wortels dan bijvoorbeeld met ragout, gehakt en/of gegrilde groenten en steek er takjes peterselie. Een kind kan de was doen!
± 1.5 uur bereidingstijd 6 personen 5/5 (1 waardering)
Tijdens Pasen vliegen de paaseieren, chocolade hazen en paasstollen je om de oren. Lijkt het je leuk om eens wat anders te maken? Iets wat er heel erg leuk uitziet, lekker smaakt en helemaal niet lastig is om te maken? Dan is ons recept voor worteltjes van bladerdeeg echt wat voor jou! Het leuke aan deze ‘wortels’ is dat je er zowel een hartige als een zoete variant van kunt maken. Het is dus maar net wat je zelf wilt. Wij besloten om er een zoete variant van te maken met slagroom, mascarpone en suiker. Wil je liever een hartige variant maken? Vul de bladerdeeg wortels dan bijvoorbeeld met ragout, gehakt en/of gegrilde groenten en steek er takjes peterselie. Een kind kan de was doen!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 6 roomhoornpennen;
  • 150 milliliter slagroom;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • 1 eetlepel Patidess Smaakpasta Mango;
  • 3 eetlepels kristalsuiker;
  • 1 spuitzak;
  • Bakspray;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 6 plakjes bladerdeeg;
  • 1 ei, maat M;
  • 75 gram mascarpone;
  • Takjes munt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patidess Smaakpasta Mango 120g
€ 5,59
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Transparant 100 stuks
€ 14,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Kitchen Craft Roomhoornpennen 14cm Set/6
€ 10,49
+
Dr. Oetker Bourbon Vanillesuiker 24g (3x8g)
€ 3,19
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het voorbereiden van de hoornpennen:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
  2. Vet elke hoornpen in met bakspray.
  3. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 gelijke stroken.
  4. Rol een reep bladerdeeg om de hoornpen. Tip! Begin bovenaan het puntje en wikkel het deeg naar beneden toe om de pen hen.
  5. Druk het uiteinde vast en begin aansluitend met de volgende reep, totdat je 4 stroken bladerdeeg om de pen heen hebt gedraaid.
    Tip! Laat steeds de helft van de bladerdeeg reep de vorige overlappen, zodat ze mooi over elkaar vallen.
    Tip! Maak het deeg een beetje vochtig met water, als het niet goed plakt.
  6. Leg de hoornpen met bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Herhaal bovenstaand proces met alle hoornpennen.
  8. Laat op de bakplaat een beetje ruimte tussen de pennen.
  9. Kluts het ei in een kommetje en bestrijk er het bladerdeeg mee.
  10. Strooi daar wat suiker overheen.

Het bakken van de worteltjes van bladerdeeg:

  1. Bak de bladerdeeg worteltjes voor 20 minuten.
  2. Haal na 20 minuten voorzichtig de hoornpennen uit het bladerdeeg. Pas op, want de pennen zijn erg heet.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden en bak de bladerdeeg wortels voor 5 á 10 minuten, totdat ze gaar zijn.
    Tip! Houd zelf in de gaten wanneer de worteltjes gaar zijn, want dit kan per oven verschillen.
  4. Laat de bladerdeeg worteltjes volledig afkoelen op een rooster.

Het vullen van de worteltjes van bladerdeeg:

  1. Klopt de slagroom op en zet de opgeklopte slagroom tot verder gebruik in de koeling.
  2. Meng de vanillesuiker en smaakpasta door de mascarpone heen.
  3. Spatel daarna de opgeklopte slagroom door de mascarpone heen.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak en knip de punt van de zak af.
  5. Vul de elke bladerdeeg wortel met de crème.
  6. Steek daarna in elke 'wortel' een takje munt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere recepten voor Pasen!

Het is natuurlijk heel erg leuk om deze vrolijke tiramisu te maken voor Pasen. Ben je op zoek naar nog meer recepten waarmee je lekkernijen kunt maken voor Pasen? Bekijk dan vooral eens de paas recepten die wij op ons blog hebben verzameld, want inmiddels zijn dat er een heleboel. Van toffe faultline koekjes tot aan een vrolijke paashaas koektaart en van heerlijke paas tiramisu tot aan een classy laagjestaart. Bij ons vind je het allemaal. Bekijk al onze paas recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte worteltjes van bladerdeeg aan ons zien!

Ga je zelf met dit recept worteltjes van bladerdeeg maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw bakcreaties en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany