Paaseieren en een paasstol ken je inmiddels vast al wel. Lijkt het je leuk om eens wat anders te maken dan dat? Een lekker gebak waarmee je jouw gasten zeker weten zult verrassen? Maak dan eens aan de hand van onderstaand recept een heerlijke laagjestaart voor Pasen. De lekkere fruitlaag in combinatie met de chocolade biscuit en mascarponeroom is echt verrukkelijk. Je kunt deze taart perfect serveren bij een kopje koffie of thee, maar wij vinden het gebak ook een heerlijk dessert. Decoreer de taart met wat je maar wilt en je hebt een echte eye-catcher waarvan jouw gasten heerlijk zullen gaan smullen. Lees snel verder voor ons laagjestaart voor Pasen recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 240 gram fijne kristalsuiker;
- 260 gram bloem;
- 2,5 eetlepels cacaopoeder;
- 1 theelepel speculaaskruiden;
- 1 theelepel + iets extra kaneel;
- 6 gram bakpoeder;
- 70 gram geraspte pure chocolade;
- 2 eetlepels suiker;
- 1 pakje kookpudding vanille;
- 250 milliliter advocaat;
- 2 zakjes vanillesuiker;
- 600 milliliter slagroom;
- 5 blaadjes gelatine;
- 1 zakje Klop-Fix;
- Spuitzak;
- Spuitmondje open ster;
- Taartring, verstelbaar;
- Springvorm 25 centimeter;
- Bakpapier;
- Acetaatfolie.
Overige benodigdheden:
- 3 eieren, maat M;
- 180 milliliter plantaardige olie;
- 180 milliliter + 10 eetlepels water;
- 450 gram bevroren bosvruchten;
- 250 milliliter bosbessensap;
- 250 gram mascarpone, op kamertemperatuur;
- 5 chocolade haasjes;
- 5 crispy ballen (bijvoorbeeld Maltesers).