• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Laagjestaart voor Pasen recept

Paaseieren en een paasstol ken je inmiddels vast al wel. Lijkt het je leuk om eens wat anders te maken dan dat? Een lekker gebak waarmee je jouw gasten zeker weten zult verrassen? Maak dan eens aan de hand van onderstaand recept een heerlijke laagjestaart voor Pasen. De lekkere fruitlaag in combinatie met de chocolade biscuit en mascarponeroom is echt verrukkelijk. Je kunt deze taart perfect serveren bij een kopje koffie of thee, maar wij vinden het gebak ook een heerlijk dessert. Decoreer de taart met wat je maar wilt en je hebt een echte eye-catcher waarvan jouw gasten heerlijk zullen gaan smullen. Lees snel verder voor ons laagjestaart voor Pasen recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 5 uur wachttijd 12 personen
Paaseieren en een paasstol ken je inmiddels vast al wel. Lijkt het je leuk om eens wat anders te maken dan dat? Een lekker gebak waarmee je jouw gasten zeker weten zult verrassen? Maak dan eens aan de hand van onderstaand recept een heerlijke laagjestaart voor Pasen. De lekkere fruitlaag in combinatie met de chocolade biscuit en mascarponeroom is echt verrukkelijk. Je kunt deze taart perfect serveren bij een kopje koffie of thee, maar wij vinden het gebak ook een heerlijk dessert. Decoreer de taart met wat je maar wilt en je hebt een echte eye-catcher waarvan jouw gasten heerlijk zullen gaan smullen. Lees snel verder voor ons laagjestaart voor Pasen recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 240 gram fijne kristalsuiker;
  • 260 gram bloem;
  • 2,5 eetlepels cacaopoeder;
  • 1 theelepel speculaaskruiden;
  • 1 theelepel + iets extra kaneel;
  • 6 gram bakpoeder;
  • 70 gram geraspte pure chocolade;
  • 2 eetlepels suiker;
  • 1 pakje kookpudding vanille;
  • 250 milliliter advocaat;
  • 2 zakjes vanillesuiker;
  • 600 milliliter slagroom;
  • 5 blaadjes gelatine;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje open ster;
  • Taartring, verstelbaar;
  • Springvorm 25 centimeter;
  • Bakpapier;
  • Acetaatfolie.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren, maat M;
  • 180 milliliter plantaardige olie;
  • 180 milliliter + 10 eetlepels water;
  • 450 gram bevroren bosvruchten;
  • 250 milliliter bosbessensap;
  • 250 gram mascarpone, op kamertemperatuur;
  • 5 chocolade haasjes;
  • 5 crispy ballen (bijvoorbeeld Maltesers).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
Normale prijs € 6,39 Speciale prijs € 5,43
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Kookpudding Vanille 75g
€ 1,99
+
Van Wees Advocaat 15% (voor patisserie) 500ml
€ 12,89
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Taartring RVS Verstelbaar Ø18-30 x 5cm
€ 23,99
+
BrandNewCake Acetaatfolie rol 12 cm x 20 m
Normale prijs € 9,29 Speciale prijs € 7,90
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
  3. Meng de cacaopoeder, bloem, chocoladerasp en bakpoeder door elkaar heen.
  4. Klop in ongeveer 4 minuten de eieren en 150 gram suiker schuimig.
  5. Meng al roerend de olie, 180 milliliter water, 1 theelepel kaneel en de speculaaskruiden door het eimengsel heen.
  6. Mix het bloemmengsel er kort doorheen, totdat alles goed gemengd is.
  7. Giet het beslag in de springvorm.
  8. Bak de biscuit in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  9. Laat de biscuit afkoelen in de springvorm.
  10. Leg de afgekoelde biscuit op een taartkarton en snijd de bovenkant eraf.
    Tip! De biscuit moet vanaf de rechte zijkant vlak zijn.
  11. Leg de taartring om de biscuit en doe er een stuk acetaatfolie tussen.
  12. Schuif de ring aan, totdat deze de biscuit helemaal klemt.
    Tip! Maak de acetaatfolie eventueel vast met een plakbandje.

Het maken van de fruitlaag:

  1. Meng in een kommetje een paar eetlepels van het bessensap met het poeder van de kookpudding door elkaar heen.
  2. Breng het overige sap met 2 eetlepels suiker aan de kook.
  3. Laat dit 2 minuten doorkoken op een laag vuur.
  4. Voeg de aangelengde kookpudding toe en breng dit op een lage temperatuur al roerend aan de kook.
    Tip! Laat het niet vast koken in de pan.
  5. Meng het bevroren fruit er ook doorheen, totdat al het fruit ontdooid is.
    Tip! Het krijgt een consistentie van compote, waarbij het fruit nog steeds herkenbaar is.
  6. Verdeel het fruitmengsel over de taartbodem heen.
  7. Strijk de bovenkant glad en laat het afkoelen.

Het maken van de mascarpone roomlaag:

  1. Klop 400 milliliter slagroom stijf.
  2. Zet de stijfgeklopte slagroom in de koeling.
  3. Meng de mascarpone met 90 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en advocaat op een rustige stand door elkaar heen.
  4. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  5. Knijp daarna de blaadjes uit.
  6. Verwarm de gelatine met 10 eetlepels water in de magnetron, totdat het mengsel warm en vloeibaar is.
  7. Laat het mengsel even afkoelen en mix het daarna door het advocaatmengsel heen.
  8. Spatel tot slot de slagroom door het mengsel heen.
  9. Verdeel dit goedje over de afgekoelde fruitlaag heen.
  10. Strijk de bovenkant glad met een lepel.

Het afwerken van de laagjestaart voor Pasen:

  1. Zet de taart voor minimaal 5 uur in de koeling.
  2. Verwijder de ring en de acetaatfolie.
  3. Zeef een beetje kaneel over de taart heen.
  4. Klop 200 milliliter slagroom met een zakje vanillesuiker en de Klop-Fix stijf.
  5. Doe de slagroom in de spuitzak met spuitmondje.
  6. Spuit hiermee toeven slagroom bovenop de taart.
  7. Versier de toeven slagroom met de chocolade haasjes en de crispy ballen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte laagjestaart voor Pasen aan ons zien!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke laagjestaart voor Pasen gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany