Wat met citroenen kan, moet ook met sinaasappels lukken. Dat dachten de makers van orancello en het moet gezegd: minstens zo lekker. Ook in gebak. Met deze hitte hadden we niet veel zin om lang in de keuken te staan, maar deze taart maak je gemakkelijk in etappes. ’s Avonds als het koel is de cake bakken en het sinaasappelmengsel maken, dan hoef je de volgende dag alleen nog de roomlaag op te kloppen en op te spuiten. En dan heb je ook een taart die aan alle kanten zomer uitstraalt, helemaal als je ‘m garneert met eetbare bloemen zoals deze Oost-Indische kers. Alleen sinaasappelrasp erover strooien kan natuurlijk ook. Of we wel wisten wat we met de rest van de fles moesten, vroeg de slijter nog toen we van de bakplannen vertelden. Grapje zeker: orancello is op zo’n zwoele zomeravond ook heel verleidelijk met prosecco en bronwater. Wel eerst die cake bakken hè?
Benodigdheden uit onze webshop:
- 170 gram + 1 eetlepel kristalsuiker;
- 2 theelepels sinaasappelextract;
- Flinke snuf zout;
- 160 gram patentbloem;
- 30 gram maïzena;
- 1 eetlepel bakpoeder;
- 125 milliliter slagroom;
- Springvorm Ø18 centimeter;
- Bakspray;
- Taartzaag;
- Spuitzak;
- Glad spuitmondje;
- Paletmes.
Overige benodigdheden:
- 110 gram zachte roomboter;
- 2 eieren;
- 150 milliliter karnemelk;
- Rasp van 1 + iets extra ter decoratie sinaasappel;
- 250 gram mascarpone;
- 4 eetlepels orancello;
- 2 eetlepels oranjemarmelade (jam);
- 1 eetlepel sinaasappelsap;
- Eventueel: Eetbare verse bloemen.