• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sinaasappelcake recept

Ben je nog op zoek naar een recept voor een heerlijke fris-zoete cake? Maak dan eens deze verrukkelijke sinaasappelcake. De cake is door de sinaasappelen lekker smeuïg van smaak. Door de lekkere sinaasappelsmaak kun je deze lekkernij onder andere perfect in het voorjaar of op een warme zomerdag serveren. Wil je zelf ook deze heerlijke cake maken? Lees dan snel verder voor ons sinaasappelcake recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 12 personen
Ben je nog op zoek naar een recept voor een heerlijke fris-zoete cake? Maak dan eens deze verrukkelijke sinaasappelcake. De cake is door de sinaasappelen lekker smeuïg van smaak. Door de lekkere sinaasappelsmaak kun je deze lekkernij onder andere perfect in het voorjaar of op een warme zomerdag serveren. Wil je zelf ook deze heerlijke cake maken? Lees dan snel verder voor ons sinaasappelcake recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram kristalsuiker;
  • 160 gram Koopmans Cakemeel;
  • 16 gram bakpoeder;
  • Snuf zout;
  • 1 theelepel vanille aroma;
  • Springvorm 20 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 160 milliliter zonnebloemolie;
  • 160 milliliter geperste sinaasappel;
  • 4 eieren, maat L;
  • Rasp van 1 sinaasappel.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Koopmans Prof. Cakemeel (cakemix) 5kg
€ 17,29
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Patisse Springvorm Basic Ø20cm
€ 6,99
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Scheid de eidooiers van de eiwitten.
  4. Meng de zonnebloemolie, eigeel, sinaasappelsap en vanille aroma door elkaar heen.
  5. Meng het cakemeel, sinaasappel rasp, bakpoeder en zout er ook doorheen.
  6. Klop het eiwit stijf.
  7. Spatel het eiwit in gedeeltes door het beslag heen.
  8. Herhaal dit totdat het eiwit compleet is opgenomen.
  9. Giet het beslag in de springvorm.
  10. Bak de sinaasappelcake in 45 minuten gaar.
  11. Prik met een satéprikker in de cake. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.
  12. Laat de cake goed afkoelen en stort hem daarna uit de vorm.
  13. Zeef de poedersuiker bovenop de cake.
  14. Garneer de cake met schijfjes sinaasappel.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de sinaasappelcake het beste bewaren?

Het wil nog wel eens voorkomen dat er wat cake overblijft. Gelukkig kun je cake eenvoudig bewaren en hoef je dus niet snel jouw zelfgebakken cake weg te gooien. Je kunt de sinaasappelcake het beste luchtdicht verpakken en deze in een keukenkastje bewaren. Op deze manier voorkom je namelijk dat die uitdroogt. Je kunt de cake nog langer bewaren door hem in te vriezen. In de vriezer blijft de cake tot wel 3 maanden goed.

Tip! 
Verpak de cake wanneer je hem gaat invriezen in plakjes. Zo kun je er gemakkelijk een paar plakjes uithalen en er lekker van genieten.

Bak de sinaasappelcake eens in een andere vorm!

In dit recept hebben wij gebruikt gemaakt van een springvorm, maar deze cake kun je ook heel goed in een andere bakvorm bakken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de cake in een gewone cakevorm te bakken, maar het is bijvoorbeeld ook super leuk om de sinaasappelcake in een tulbandvorm te bakken. Door een tulbandvorm te gebruiken, ziet jouw cake er gelijk super mooi uit. Shop al onze tulbandvormen hier!

Bekijk ook eens onze andere cake recepten!

Het is altijd een goed idee om een cake te bakken. Cake is namelijk een perfecte lekkernij voor bij een kopje koffie of thee. Bovendien is het doorgaans helemaal niet lastig om een cake te bakken. Je vindt op onze blog dan ook een hele hoop verschillende cake recepten. Het leuke aan cakes vinden wij dat je ze eenvoudig helemaal naar wens kunt maken. Zo kun je ze in een prachtig tulbandvorm bakken, zodat je een heerlijke tulband cake krijgt, maar je kunt er ook voor kiezen om een cake op te rollen. Je krijgt dan een toffe cakerol, die je helemaal naar wens kunt vullen en decoreren. Met cake kun je dus allerlei verschillende kanten op, reden genoeg om wat vaker zo’n lekkernij te bakken. Bekijk al onze cake recepten hier!

Deel jouw sinaasappelcake met ons!

Heb jij ook met dit recept een lekkere sinaasappelcake gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany