Ken jij de chiffon cake al? Dit is een zeer luchtige cake die in een speciale vorm wordt gebakken, waardoor er een ‘gat’ in het midden zit. Je kunt de cake op allerlei manieren op smaak brengen. Wij hebben ervoor gekozen om de cake een sinaasappelsmaak te geven en dat is erg goed gelukt. Al zeggen we het zelf. Deze luchtige cake is een heerlijk lekkernij voor bij de koffie of thee en zal het ook heel goed doen op een verjaardag of ander feestje. Lees snel verder voor ons chiffon cake recept en ga lekker aan de bak!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram fijne kristalsuiker;
- 160 gram patentbloem;
- 2 theelepels bakpoeder;
- Een halve theelepel zout;
- 1 theelepel vanille extract;
- Een halve theelepel wijnsteenzuur;
- Wilton angel food cake bakvorm 25 x 10 centimeter;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Poedersuiker.
Overige benodigdheden:
- 120 milliliter plantaardige olie;
- 6 eieren, maat L;
- 360 milliliter water;
- 120 milliliter sinaasappelsap;
- Rasp van een halve sinaasappel;
- 1 sinaasappel, in dunne plakjes gesneden.