• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Zoete broodjes recepten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 40

per pagina
Pagina

Alle zoete broodjes recepten

  1. Roti kukus recept
    Roti kukus recept
    8
    5
    1.5 uur
  2. Ice cream bread recept
    Ice cream bread recept
    12
    4.7
    1.5 uur
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 40

per pagina
Pagina
  1. Doe de bloem, gist, kristalsuiker, zout, Griekse yoghurt, 60 gram roomboter en het ei in een kom.
  2. Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is.
  3. Doe de melk in de kom.
  4. Kneed bovenstaande ingrediënten voor 8 minuten met een deegmachine door elkaar heen.
  5. Vorm van het deeg een mooie bal.
  6. Laat het deeg 1 uur rijzen op warme plek.
  7. Druk de lucht uit het gerezen deeg.
  8. Bestrooi het werkblad met wat bloem.
  9. Rol hierop het deeg uit tot een dikte van 1 a 2 centimeter.
  10. Smelt 40 gram ongezouten roomboter.
  11. Smeer de gesmolten boter over het deeg heen.
  12. Roer de kaneel, suiker en lichte basterdsuiker door elkaar heen.
  13. Strooi dit goedje royaal over het deeg heen.
  14. Rol het deeg strak op.
  15. Snijd uit de rol broodjes uit van 3 a 4 cm dik.
  16. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  17. Leg hier de broodjes op.
    Tip! Laat wat ruimte tussen de broodjes zitten.
  18. Laat de broodjes zodoende voor 30 minuten rijzen op een warme plek.
  19. Kluts het ei en smeer de gerezen broodjes hiermee in.
  20. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  21. Bak de broodjes in 20 á 25 minuten gaar.
  22. Doe de chocolade callets en de ongeklopte slagroom in een hittebestendige kom.
  23. Smelt dit samen kort.
  24. Roer de ingrediënten los met een garde.
  25. Roer daarna de roomkaas er goed doorheen.
  26. Giet dit goedje over de warme broodjes heen.


Handige informatie

Bekijk alle zoete broodjes recepten op deze pagina! 

Zoals de naam het eigenlijk al zegt, zijn zoete broodjes lekker zoet van smaak. Onder de term zoete broodjes kun je heel veel verschillende soorten broodjes scharen. Lijkt het je leuk om zulke broodjes te maken, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Bekijk dan eens de zoete broodjes recepten die wij op deze pagina hebben verzameld. Al onze zoete broodjes recepten hebben wij namelijk overzichtelijk op deze pagina gezet, waardoor je er heel gemakkelijk doorheen kunt scrollen. Daardoor wordt het een stuk eenvoudiger om jouw favoriet broodjes recept uit te kiezen en ermee aan de slag te gaan. 

Wat zijn zoete broodjes? 

De naam ‘zoete broodjes’ zegt eigenlijk al wel genoeg. Het zijn broodjes met een zoete smaak. Er bestaan een heleboel broodjes die je in deze categorie kunt zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cinnamon rolls, zoete melkbroodjes, puddingbroodjes, kwarkbroodjes, suikerbrood, Zeeuwse bolussen en ga zo maar door. Een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt bij het bakken van zoete broodjes is suiker. Dit ingrediënt geeft die heerlijk zoete smaak aan de baksels. 

Wanneer kun je zoete broodjes serveren? 

Als dagelijks ontbijt of lunch zijn dit soort broodjes voor veel mensen misschien iets te veel van het goede. Zoete broodjes kun je vooral goed serveren op dagen waarop je extra goed wilt uitpakken, zoals bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Tijdens Kerstmis of Pasen kun je zoete broodjes prima op tafel zetten bij een uitgebreide brunch. Als je ook nog wat andere broodjes, zoals witte bolletjes et cetera op tafel zet hebben mensen een mooie keuze uit zowel zoet als hartig. Wil je iemand verrassen met een lekkere brunch? Zoals bijvoorbeeld op Moederdag of Vaderdag? Dan is het natuurlijk extra leuk om zelf zoete broodjes te maken en deze tijdens de brunch te serveren. 

Eenvoudig zelf zoete broodjes maken 

Sommige mensen denken dat het lastig is om zelf brood te bakken, maar dankzij onze recepten is dat helemaal niet het geval. Per recept hebben wij namelijk alle instructies in een overzichtelijk stappenplan gezet, waardoor het heel eenvoudig is om die instructies te volgen. Ga het recept gewoon stap voor stap door en je zult zien dat ook jij gewoon thuis de lekkerste broodjes kunt maken. En heel eerlijk: zelfgemaakt brood is veel lekkerder dan de varianten uit de supermarkt en zelfs dan broodjes die je bij de bakker kunt halen. Bovendien gaat je hele huis er ook nog eens lekker naar ruiken. Reden genoeg dus om voortaan zelf jouw broodjes te gaan bakken! 

Wat heb je nodig om zoete broodjes te bakken? 

Wat je precies nodig hebt om broodjes te bakken, staat per recept aangegeven. Elk soort broodje bevat weer bepaalde ingrediënten die je voor het maken van andere broodjes niet nodig hebt. Houd bij elk recept dus goed in de gaten wat je nodig hebt en hoeveel je daarvan dient te gebruiken. Houd de hoeveelheden aan die wij in de recepten aangeven, zodat je een zo goed mogelijk eindresultaat krijgt. Ook qua gereedschappen is het afhankelijk van het recept wat je nodig hebt. Het staat dan ook per recept aangegeven welke tools handig zijn om erbij te pakken. Doorgaans kom je met een bakplaat, bakpapier en een deegkrabber al een heel eind 

Bestel jouw ingrediënten en benodigdheden vandaag nog op Baktotaal.nl! 

Op Baktotaal.nl vind je niet alleen tientallen broodrecepten, maar ook vrijwel alle grondstoffen, ingrediënten en bakbenodigdheden. Wil jij zelf zoete broodjes gaan maken? Kies dus jouw favoriete zoete broodjes recept uit, bestel alles wat je ervoor nodig hebt in onze webshop en ga lekker aan de bak! 

Flag of Germany