Veel mensen eten croissants als ontbijt of lunch en dat klinkt natuurlijk best logisch. Wist je al dat je er heel eenvoudig een twist aan kunt geven, zodat je ze gemakkelijk kunt omtoveren tot ware desserts? Wij kwamen namelijk op het spontane idee om croissants te maken die gevuld zijn met ijs en vers fruit. Het resultaat? Verrukkelijke tussendoortjes die je ook prima als nagerecht kunt serveren. Dit wil je proberen! Lees dus snel verder voor ons croissants met ijs recept en ga lekker aan de slag!
Maak het jezelf zo makkelijk of juist uitdagend mogelijk als dat je zelf wilt
Het leuke aan dit recept is, dat je het jezelf zo makkelijk en uitdagend mogelijk kunt maken als dat je zelf wilt. Zo kun je de croissants uit de winkel halen, maar ze ook maken van kant-en-klaar croissantdeeg. Hieronder delen wij een recept waarmee je helemaal from scratch croissants kunt maken. Zelfs het ijs dat je voor dit recept nodig hebt, kun je gewoon in de supermarkt halen of zelf maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om ijs met de ijsmachine te maken of lekker makkelijk zonder ijsmachine. Uiteraard bepaal je ook helemaal zelf welke smaak ijs je gebruikt. Wij hebben gekozen voor vanille-, aardbei- en chocolade-ijs.Benodigdheden uit onze webshop:
- 600 gram bloem;
- 9 gram + 1 theelepel gist;
- 75 gram kristalsuiker;
- 250 milliliter slagroom;
- 1 zakje Klop-Fix;
- 1 theelepel vanillesuiker;
- Caramel;
- Chocolade;
- Caramelblokjes;
- Oreo crumbles;
- Spuitzak;
- Spuitmondje open ster #1M;
- Plasticfolie;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 300 milliliter water;
- 430 gram ongezouten roomboter;
- 1 ei, maat M;
- IJs naar keuze;
- Aardbeiensaus;
- Fruit naar keuze.