Wij vinden dat ijs tijdens een dessert niet mag ontbreken. In dit recept laten we zien hoe je zelf bananen ijs kunt maken. Voor dit ijs kun je het beste (over)rijpe bananen gebruiken, want hoe rijper de bananen zijn, hoe meer smaak het nagerecht heeft. Daarnaast wordt de textuur van het ijs ook beter. Uiteraard smaakt dit ijs ook heerlijk als tussendoortje op een warme zomerdag. Reden genoeg dus om zelf eens dit ijs te gaan maken. Ben je benieuwd naar hoe je zelf ijs met bananen kunt maken? Lees dan snel verder voor ons bananen ijs recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 110 gram Houdbare Slagroom Melkan 35%;
- 100 gram kristalsuiker;
- 24 gram Sosa Dextrose;
- 24 gram Mattisson Magere Melkpoeder Biologisch;
- 3 gram BrandNewCake Zonnebloem Lecithine Poeder;
- 1 gram BrandNewCake Xanthaangom;
- Digitale keukenweegschaal;
- Precisie Weegschaal;
- Maatbeker met schenktuit (ten minste 1 liter);
- Plasticfolie;
- IJsschep RVS Ø55mm.
Overige benodigdheden:
- 335 gram volle melk;
- 165 gram (over)rijpe bananen;
- IJsmachine;
- Een aantal kommetjes/schaaltjes om ingrediënten in af te wegen;
- Staafmixer;
- Bewaarbak met deksel (ten minste 1 liter).